PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Tunel

Rogass
21-05-2011, 12:34
Witam i pozdrawiam! :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/815/img024small.jpg/)

lechupe
24-05-2011, 14:46
tunel jest. genaralnie dosc zwyczajny i raczej obskurny. Nie dostrzegam wybitnych walorów architektonicznych.
Technicznie (poziom cz-b) tez mocno średni.

Rogass
24-05-2011, 15:08
tunel jest. genaralnie dosc zwyczajny i raczej obskurny. Nie dostrzegam wybitnych walorów architektonicznych.

Coz nie twierdze, ze walory architektoniczne sa wybitne. Tunel jest jaki jest i takim go tam zastalem :) Czy zdjecia w dziale "Architektrura" musza posiadac wybitne walory architektoniczne? Idac tym tokiem mocno bysmy ograniczyli ilosc zdjec przez nas prezentowanych.

Technicznie (poziom cz-b) tez mocno średni.

Hmm, taki efekt dal mi Kodak TMax 100 wywolany w Tetenalu przez 7 min z wywrotkmi co 1 min. Moze trzeba bylo przewracac czesciej koreks dla podbicia kontrastu. Teraz juz za pozno na to :)

uomatko
24-05-2011, 21:57
Hmm, taki efekt dal mi Kodak TMax 100 wywolany w Tetenalu przez 7 min z wywrotkmi co 1 min. Moze trzeba bylo przewracac czesciej koreks dla podbicia kontrastu. Teraz juz za pozno na to :)

No wow. Skoro analog to musi być super! .... chociaż nie jest.

Rogass
25-05-2011, 08:05
No wow. Skoro analog to musi być super! .... chociaż nie jest.

To zes sobie pofolgowal, nie ma co...

lechupe
25-05-2011, 17:33
Coz nie twierdze, ze walory architektoniczne sa wybitne. Tunel jest jaki jest i takim go tam zastalem :) Czy zdjecia w dziale "Architektrura" musza posiadac wybitne walory architektoniczne? Idac tym tokiem mocno bysmy ograniczyli ilosc zdjec przez nas prezentowanych.

Niby nie muszą. Ale z drugiej strony lepiej pokazywac motywy ciekawsze niz zwyczajne.

Mozna podciągnac troche kontast w postprocesie cyfrowym, na materiale zeskanowanym

uomatko
25-05-2011, 21:05
To zes sobie pofolgowal, nie ma co...
pofolgowala...jak już.