PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma Fisheye 15mm f/2.8 EX DG Diagonal Fisheye Autofocus Lens for Nikon AF USA

Paweł Krystek
21-05-2011, 10:24
Witam wszystkich,

mam okazję zakupić fish'a Sigmy 15mm pod pełną klatkę za przyzwoite pieniądze ;-)
Sigma Fisheye 15mm f/2.8 EX DG Diagonal Fisheye Autofocus Lens for Nikon AF USA (http://store.uniquephoto.com/e/index.php/sigma-15mm-f2-8-ex-fisheye-for-nikon-476306.html?zmae=froogle&zmam=86451217&zmas=29&zmac=65&zmap=SGL476306)

Mam tylko dylemat, bo w opisie jest napisane, że "Manual Focus". Czy mógłbym prosić o jakąś wskazówkę o co
chodzi, przecież ten obiektyw ostrzy w automacie, z tego co wiem nie ma silnika i napęd AF jest przeniesiony
z puszki (w moim przypadku D700). Czy w USA mogłyby być dostepne jakieś inne wersje, ja osobiście wątpię,
ale może ktoś z Was przerabiał temat.
Znalazłem taki sam jeszcze np. w Adoramie - Sigma 15mm fish w Adoramie USA (http://www.adorama.com/SG1528DNKAF.html) wygląda na taki sam, cena też zbliżona. Nr fabryczny (part nr) też ten sam tzn. 476306.

Proszę o jakieś sugestie.

himi
21-05-2011, 10:36
Ma pierścień do manualnych przysłon, może o to chodzi. Bo pierścień focusa też ma:)

Co to znaczy dobre pieniądze? Mi za moją forumowicze oferowali 1200:) Co niestety zbyłem śmiechem:) I leży.

Paweł Krystek
21-05-2011, 10:53
Ma pierścień do manualnych przysłon, może o to chodzi. Bo pierścień focusa też ma:)

Co to znaczy dobre pieniądze? Mi za moją forumowicze oferowali 1200:) Co niestety zbyłem śmiechem:) I leży.
Ta,ta, a który obiektyw nie ma pierścienia focusa, no tak są ..... tzw. małpki ;-)

Spójrz po te linki, które podałem - tam są ceny (bo to sklepy), a obiektywy są "In stock"
czyli dostępne od ręki. U nas ceny za Signę są generalnie wyższe niż w US. Dlatego chciałem
kupić tego fish'a, bo jak już coś przywozić to, to co się opłaca. Chciałem wymienić swojego
Zenitara, na automat (AF).

Na obrazkach ten obiektyw wygląda wszędzie jednakowo.

Tylko martwi mnie ten wpis "Focus Manual" tym bardziej, że w tytule artykułu stoi "Autofocus"

Sigma 15mm f/2.8 EX DG AutoFocus Diagonal Fish-Eye Lens for Nikon AF D Cameras

--

Władca Pixeli
22-05-2011, 07:05
Proszę o jakieś sugestie.
Zamów w Adoramie albo B&H i po problemie

artek1012
29-05-2011, 11:00
Nie rozumiem dlaczego nie chcesz kupić używki na naszym rynku . Troszkę cierpliwości i okazję złapiesz na pewno. Tak zapłacisz z góry za obiektyw z USa i będziesz zastanawiał się czy obiektyw dojdzie w całości i czy w ogóle dojdzie . Trzy razy zamawiałem przesyłkę ze Stanów , raz nie doszła w ogóle a raz doszła otwarta , ktoś zrobił przegląd i po namyśle , że mu się nie przyda zawartość łaskawie odłożył :)