Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kicz z (za)dużą winietą.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/05/DSC_5411min-1.jpg
źródło (http://i855.photobucket.com/albums/ab120/gumandark/forum/DSC_5411min.jpg)
Mi się tam podoba. Jakby tylko rozjaśnić trochę te drzewa po prawej.
Paablitos
20-05-2011, 22:20
Bardzo fajne. Ciekawe polaczenie bogactwa barw z kontorowka. Jedynie ta winieta... nie wchlaniam jak na razie.
Sebastianito
20-05-2011, 23:37
Takie kicze przyjmuja sie w Europie zachodniej... z coraz większym efektem... dla mnie kicha...
Dobrze, że we wschodniej Europie kicz jest rzadkością. Na przykład takie „milky water”, kamyczki i te sprawy. To już przynajmniej jakieś nowum w fotografii pejzażowej i przełamanie dotychczasowych kanonów. Mocny powiew świeżości. :D
Do przykładu swidra dodałbym jeszcze BW - bez tego nie ma artysty-fotografisty i to też rodzaj kiczu, bo kiczem jest każda łatwizna. W tutejszej odsłonie jedyne co bym złagodził to różofiolet i wywalił winietę. Poza tym gitara.
"(...)"
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem ;), ja bym to ujął raczej tak "(:.:)" lub "(*_*)"
A poważnie - to tylko inne zdanie, a w wątku sami mili ludzie się wypowiedzieli.
Szkoda się stresować.
Winietki też wolę słabsze, ale brakuje mi tylko kraty browara, towarzystwa i teleportu.
Spokojnie mógłbym tam (w pokazanym świecie) spędzić sympatyczny długi wieczór.
ładny ten kicz, aczkolwiek winietka troche za duza.
ostrytux
21-05-2011, 09:29
Tak zwany landrynkowy landszaft - mnie pasuje :)
jurek1906
21-05-2011, 10:11
Zaciekawiony Autorem i tytułem, otwierałem ten wątek z pewną dozą nieśmiałości :mrgreen:.I co,i kupuję ten kicz tak jak jest :).Świder,to kadr z Gorców?
Żartujesz sobie? :wink:
Według powszechnie obowiązujących forumowych kanonów ten kicz jest strasznie kiczowaty, bo ma ewidentnie za mała winietę i na dodatek koszmarnie dużą GO (pewnie AF nie mógł trafić na pełnej dziurze i trzeba było za pomocą GO poprawić tę beznadziejną puszkę Nikona - ooo przepraszam, to nie D7000 :wink:). Na dodatek autor nie umie porządnie blura użyć, żeby tę GO jakoś doprowadzić do obowiązującego standardu - no i wyszła straszliwa kicha :wink:. Ludzie się tu zastanawiają, że GO jest nie na tym płatku kwiatka co trzeba, a tu sobie gość pojechał i zrobił zdjecie jak z komórki. A te kolory? Takie jakoś mało pastelowe są - chyba matryca do wymiany (oczywiście na taką z 5D :wink:). Jednym słowem ten kicz jest kiczem totalnym. Wstyd. :razz:
A obrazek sympatyczny.
nie moglem sie powstrzymac;)... mam nadzieje ze autor nie bedzie mail mi za zle;)
http://www.digifoto.pl/forum/kiczgodzila.jpg
No i wszystko jasne, to nie Gorce, tylko jakis las pod Wawelem :)
moze lekko ciemno ,ale ja tam lubie takie kicze :]
Ale gdyby była mniejsza tytuł by nie pasował. :D
Świder,to kadr z Gorców?
Niet, ale byłeś blisko -- Beskid Wyspowy, okolice Mogielicy.
Jednym słowem ten kicz jest kiczem totalnym. Wstyd.
Ha! I to jest niewiarygodny komplement… wcale mi nie wstyd. :mrgreen:
nie moglem sie powstrzymac;)... mam nadzieje ze autor nie bedzie mail mi za zle;)
A w życiu. :) Twoja wersja dużo lepsza! Miałem druknąć bez Godżilli, ale jednak, zmianiam zdanie. :D Flara też wyszła przednia -- składam na Knoll Light Factory. ;)
Motorniczy
21-05-2011, 18:49
Takie kicze przyjmuja sie w Europie zachodniej... z coraz większym efektem... dla mnie kicha...
Noo najlepiej gdyby tam siedzial jakis EMO i cial sie po zylach , wtedy bylby ART. Za pieknie i nostlgicznie tez nie dobrze to jak jest dobrze ?
Mnie sie bardzo podoba to zdjecie pod kazdym wzgledem .
krokus66
21-05-2011, 21:59
Mnie się nie podoba.
Zbyt silny kontrast, czerń nieczytelna, kolory udziwnione. Zamysł Autora do mnie w ogóle nie trafia. Jeśli mam wybierać, to na pewno wolę Godzillę.
maniak666
21-05-2011, 22:35
Pojechane ostro, ale ja tam lubie takie...
A Godzilla? No cóż, trzeba co nieco powycierac z monitora...:smile:
Motorniczy
22-05-2011, 00:03
Ta Godzilla jest EMO .
może trochę za mocno pojechanie ale na ścianie będzie genialnie wyglądać i na pewno ożywi pokój :)