Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] poranek na wetlińskiej...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/04261985293942033019.jpg)
robione z okolic chatki puchatka ?
Wielce apetyczny poranek dane Ci było obserwować. A sposób jego podania jak najbardziej podobać się może :).
Szkoda tylko, że troszkę zbyt malutkie jest ;).
Klimat tak nierealny, ze wydaje sie nieprawdopodobny, jednak wierze, bo znam z autopsji ;)
Ladnie jest.
Nikonozaur
19-05-2011, 20:43
Zieloność pierwszego planu trochę nie teges, potem już jest cacy.
Zieloność i płaskość. Gdyby nie ten pierwszy plan, byłoby cudo.
wszystko gra :-D a niektórzy zamiast nażekać powinni się wziąść do roboty (czyt. w Bieszczady)
pozdrawiam
jurek1906
20-05-2011, 09:05
Klimat i kadr luksus:),obróbkę zawsze można poprawić.
dzięki wszystkim za komentarze...co do obróbki, to kwestia monitora, a jak się obrobię to pokażę inne...
...podoba mi się, czekam na więcej:-)
Paablitos
20-05-2011, 20:26
Klimat i kadr luksus:),obróbkę zawsze można poprawić.
I madrze prawi, podpisze sie pod wypowiedzia kolegi:). (jesli pozwoli)
Nikonozaur
20-05-2011, 21:13
[...] a niektórzy zamiast nażekać powinni się wziąść do roboty [...]
Mam wrażenie, że wiem o kim mówisz... ;)
Pieknie sie dzialo... czekamy na kolejne odsłony :D
ostrytux
21-05-2011, 09:42
Pięknie się dzieje, uwielbiam takie chwile – wartę są wszelkich wysiłków, poświęceń itd.
Co do detali, na pierwszym planie zdecydowanie pozbyłbym się zieleni oraz przyciął dół i górę tak po 1cm i troszkę większy rozmiar fotografii by się przydał.
Poza tym klasa :)
Mam nadzieję, że uda mi się w tym roku tam dojechać.....eh te bieszczadzkie klimaty. Jeśli chodzi o fotkę jest ok, chociaż pierwszy plan trochę kontrowersyjny.
jest klimat , jest ladnie , dzieje sie w kadrze jak trzeba :)
krokus66
21-05-2011, 19:47
Zdjęcie piękne, nastrojowe i pełne klimatu. Można trochę przyciąć jak radzi ostrytux (uwielbiam pisać te ksywki, w których muszę starannie pilnować każdej literki), jeśli już to tylko ten 1cm od góry, niemniej Twój kadr uważam za bardzo dobry i nie trzeba go poprawiać.
Niestety, wiele osób z nas nie wyłączając mnie ma problemy z monitorkiem ale to zawsze można poprawić.
Ode mnie masz dużą 5 za ukazanie piękna ojczystego kraju. Na tle naprawdę przepięknych cudzych krajobrazów niełatwo jest zachwycić i zauroczyć swoiskim klimatem tak znanym a tak niedocenianym.
Czekam na więcej!
maniak666
21-05-2011, 20:26
Ode mnie masz dużą 5 za ukazanie piękna ojczystego kraju. Na tle naprawdę przepięknych cudzych krajobrazów niełatwo jest zachwycić i zauroczyć swoiskim klimatem tak znanym a tak niedocenianym.
Czekam na więcej!
Do grona zachwyconych dołączam.
Krokus66 -jest tu na tym forum jeszcze wielu kolegów, którzy robią to równie świetnie. Im tez należą się duże brawa.
krokus66
21-05-2011, 21:35
Do grona zachwyconych dołączam.
Krokus66 -jest tu na tym forum jeszcze wielu kolegów, którzy robią to równie świetnie. Im tez należą się duże brawa.
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Dla bardzo wielu uznanie w postaci braw będzie zdecydowanie za mało. Na forum do zdjęć zaglądam wyrywkowo. Do wielu działów równie ciekawych niestety nawet nie zajrzałem.
Powiedzmy sobie szczerze, iż poziom wiedzy technicznej ale przede wszystkim artystyczne przedstawienie tematu jest bardzo zróżnicowane. Niektórzy reprezentują poziom tak wysoki, iż stanie na palcach na najwyższej drabinie nie daje gwarancji, że dosięgniemy (mówię oczywiście tylko o sobie) ich stóp. Gdy oglądam jakieś zdjęcie gdzie jest już kilka stron wpisów ach i och i w pełni uzasadnionych, to czuję się jak ta mała szara myszka w tłumie popychana, potrącana i deptana zewsząd, która próbuje docisnąć się do piedestału i ucałować kraj sukni. :shock:
Sowulus12
21-05-2011, 22:13
Dokladnie to samo miałem napisać, a reszta cacy.
świetne warunki tylko pozazdrościć
Świetnie w kadrze i klimat.Pozdrawiam
Pięknie, koi me oczy ten znajomy widok...