Zobacz pełną wersję : Oryginalne perfumy
StachersDTR
19-05-2011, 13:20
Szukam sklepu internetowego z oryginalnymi perfumami.
Wiadomo pełno takich jest, ale szukam sklepu sprawdzonego, bo wiadomo jak jest, w sieci zdecydowanie więcej jest podróbek niż oryginalnego towaru:)
Do niedawna miałem dostęp do perfum w cenach hurtowych, (np aqua di gio za 150 zł), ale dobre się skończyło- poszedłem do markowej perfumerii i cena mało mnie z nóg nie zwaliła.
W sieci jest mase sklepów które oferują perfumy w podobnych cenach jakie miałem kiedyś, ale połowa z nich to fake. Tak więc jeśli ktoś ma wypróbowany sklep będe wdzięczy za info.
Pzdr
ale połowa z nich to fake.
a druga polowa nie fake wiec problem rozwiazany
perfumeria.pl?
douglas.pl?
pachniemy.pl (http://www.pachniemy.pl/main.php) - ceny przystepne, maja siedzibe, w ktorej mozna osobiscie odebrac . generalnie maja duzo pozytywnych opinii. Ja jestem zadowolony zarowno z cen, szybkosci dostawy oraz jakosci perfum.
sanderus
19-05-2011, 13:59
lepszego nie znajdziesz http://www.dolce.pl/
a maja z tego samego zrodla co douglas czy sephora i duzo taniej,
kupuje u nich od lat!
http://pedet.pl/
ja zamawiałem wiele razy tu, mają oryginalne.
http://www.perfumeria.pl/
Kilka razy u nich zamawiałem i nigdy nie było powodów do narzekania.
sanderus
19-05-2011, 14:15
W sieci jest mase sklepów które oferują perfumy w podobnych cenach jakie miałem kiedyś, ale połowa z nich to fake.
wyolbrzymiasz troche sprawe :)
zaden legalnie dzialacy sklep nie podpisywalby na siebie wyroku za 150pln, to juz nie te czasy...
przypomne: www.dolce.pl -to sklep, ktorego szukasz! poczytaj komentarze :)
marszull
19-05-2011, 14:28
Sanderus Czy ty pracujesz w tym sklepie, ze az dwa razy w tym samym watku musisz go polecac?
StachersDTR
19-05-2011, 15:36
zaden legalnie dzialacy sklep nie podpisywalby na siebie wyroku za 150pln, to juz nie te czasy...
W dzisiejszych ludzie podpisują na siebie wyroki za mniejsze kwoty... uwierz, wiem co mówię- pracuje w branży finansowej i słyszę, tfu widzę takie rzeczy, że głowa boli...
Poza tym weź pod uwagę jedną istotną rzecz:
Koszt hurtowy flakonika oryginalnych perfum od producenta oscyluje w granicach kilkudziesięciu zł.
Kosz "hurtowy" podróbki to od kilku do kilkunastu zł. Więc de facto sprzedając podróbę za 150 zł można zarobić soro więcej niż na oryginalnej buteleczce za 300zł. Dlaczego? Po pierwsze w przypadku oryginału marża wynosi ok 200% w porównaniu do podróbki gdzie marża mimo niższej kwoty końcowej może w oscylować w granicy 500% - 1000%.
Po drugie łatwiej znaleźć klienta na podróbkę za 100 zł, niż na oryginał za 250.
W kazdym razie dzięki wszystkim za linki. Myślę że już znalazłem to czego szukałem:)
sanderus
19-05-2011, 15:52
Ja bynajmniej nie znam legalnie dzialajacego sklepu, który zajmuje sie sprzedaza podrabianych perfum ani w ogole o takim nie slyszalem.
Zdarzyło mi sie pare razy kupic turecka podrobe ale od indywidualnego sprzedawcy.
@marszull -nie ale chetnie bym tam sie przyjal na pol etatu, przynajmniej mialbym dojscia do nowosci i wiedzial "co jest piec" ;)
Podepnę się pod temat, gdzie można taniej kupić nożyki gilette? Ceny w hipermarketach zabijają, a na allegro nie chcę. Można gdzieś kupić oryginalne taniej? Mach 3 albo 4.
ale zgadzam się z Senderusem ja kupuję perfumy włąściwie za każdym razem z innego sklepu
biorę pod uwagę cenę, korzystam z ceneo
nigdy nie trafiłem podróbki
oczywiście nie kupuję w sklepach które mają jedną albo dwie pozytywne opinie ;)
Ps.
Eagis polecam Ci jednoczęciówki Gilette (nie jednorazówki ) kupowane po sześć w opakowaniu
jakość bardzo zbliżona a cena lepsza ;)
barracuda
20-05-2011, 21:22
A po czym rozpoznajecie podrobione perfumy?
A tak przy okazji... od długiego czasu próbuję kupić dla żony buteleczkę Castelbajac. W Polsce nie mogę nigdzie znaleźć, nawet w necie ciężko. Wiem, że we Francji można go kupić w każdej perfumerii. Może ktoś słyszał o tych perfumach? Albo ktoś bywa we Francji i mógłby pomóc w tej sprawie?
A po czym rozpoznajecie podrobione perfumy?
W moich Paco Rabanne XS hiszpański celnik sprawdzał numery seryjne. Musiał wiedzieć o co chodzi.
Fałszywkę można łatwo rozpoznać po zapachu (pod warunkiem, że używasz danej marki od lat).
Kiedyś też dałem się nabrać. Jak paczka przyszła patrzę na opakowanie ... nooo prawie jak oryginał.
Miałem obok taki sam kupiony w Seforze. Ale jak odkręciłem korek to oda razu było wiadomo co jest co.
Po prostu zapach tej podróbki był odrażający!!
Pozdr.
krzysztof jot
22-05-2011, 11:33
Ja bynajmniej nie znam legalnie dzialajacego sklepu, który zajmuje sie sprzedaza podrabianych perfum ani w ogole o takim nie slyszalem.
w latach osiemdziesiątych/dziewięćdziesiatych najwięcej podrabianych Levisów sprzedawał sklep firmowy na Alejach w warszawie - i sądzę, że i dziś też znajdzie sięspora ilość takich sklepów czy perfumerii mających na półkach towar z Turcji. Dobra podróba jest nie do rozpoznania jeśli nie ma obok oryginału... o ile to oryginał :)
Teraz chyba jest coraz ciężej rozpoznać podróbki i na pewno jest to łatwiejsze jak ma sie również oryginał
Ja miałem dawno temu znajomego który handlował perfumami z róznych żródeł
czasem miał również podróbki i jeśli chodzi o elementy szklane to są bardzo podobne jak nie identyczne kształtem
przy kolorowych opakowaniach zazwyczaj różnią się delikatnie odcieniem, jednak największe różnice są na elementach plastikowych, jesli jest tam jakiś odlew z plastiku z napisem lub wstawka z metalu/chromu zastąpiona jest elementem chromowanym ale plastikowym. Korki nie są zbyt dobrze dopasowane i czasem maja minimalne szczeliny co przy oryginale nigdy nie występuje. W samym zapachu są niuanse i bez oryginału bardzo ciężko jest to poznać lub bez dobrej znajomości perfumy. Jeszcze jeżeli perfuma posiada takie małe najczęściej okrągłe naklejki od spodu podróbki często ich już nie mają.
oryginalny flakon nie ma pecherzykow powietrza w szkle.
Podepnę się pod temat, gdzie można taniej kupić nożyki gilette? Ceny w hipermarketach zabijają, a na allegro nie chcę. Można gdzieś kupić oryginalne taniej? Mach 3 albo 4.
zerknij na amazon.co.uk
Tam zakładam, że udział procentowy podróbek jest podobny jak na allegro..
Twoim zdaniem amazon sprzedaje podróbki??
Piotrek Charchuła
11-09-2011, 12:22
Odświeżę trochę temat, czy ktoś miał okazję zamawiać jakieś perfumy lub kosmetyki ze sklepu http://bananza.pl/ ?
polecę śmiało www.missala.pl
Osobiście polecam dwa sklepy, kokai i oraza.Z drugiej strony, dobrze wchodzić do tych aptek super-pharm (?), tam ostatnio dużo fajnych promocji jest, może wybór nie powala, ale to, co na półkach- wystawia się po cenach doskonałych.
Dla siebie ;) Musze cos kupic dzis, jutro jade do Polski, najlepiej jak by był w standarcie tzw" pussy magnet" ;)
Macie jakies pomysly ? :D
Zależy jakie zapachy preferujesz:roll:
Ja ostatnio kupiłem Paco Rabane bodajże w czarnej puszce, fajny zapach i niedrogi;)
1.Egoiste Platinum Chanel-a
2.Issey Miyake L,Eau D,Issey Pour Homme
3.Emporio Armani - He
Zależy jakie zapachy preferujesz:roll:
Toć napisał - "pussy". ;)
nie bardzo sobie wyobrazam zeby ktos na odleglosc doradzal mi jaki mam perfum kupic... przeciez to co "na kims" pachnie w okreslony sposob
na Tobie bedzie pachnialo inaczej, poza tym de gustibus... ;)
ale zeby ot nie robic - polecam One Million od Paco Rabanne
O dzieki panowie, juz mamy jakas baze, zapisze je sobie na kartce i polece do sklepa, ale tymczasem slucham dalej propozycji. ;)
jacek.gold
15-09-2011, 12:08
http://www.youtube.com/watch?v=hXozr9H2c0c&feature=player_embedded
yyy może tu
jaki mam perfum kupic...
W ramach OT - słowo "perfumy" nie istnieje w liczbie pojedynczej, więc powyższe sformułowanie jest niegramatyczne.
Prawidłowa forma: "jakie mam perfumy kupić".
:)
a propos "pussy" ostatnio gdzies widzialem link do programu tv (chyba z superstacji)
o perfumach o zapachu spermy...
o tutaj: http://www.cda.pl/video/2138955/Perfumy-o-zapachu-spermy
moje ulubione to:
1) Ermenegildo Zegna - Essenza Di Zegna - bardzo fajny zapach, taki troche pieprzowy.
2) Acqua Di Gio - absolutnie ponadczasowy zapach. super swiezy. laski ostro na niego leca :)
Kenzo Pour Homme (z drzewkiem), ewentualnie jak lubisz mocniejsze zapachy to tokyo
Dla mnie najlepszy zapach to
Aqua Mat od Masaki Matsuhima
Generalnie każdy zapach inaczej pachnie na danej skórze, inaczej się utrzymuje i inaczej jest wyczuwalny przez samego spryskanego, co również jest ważne...
Ale pryskaj się i wybieraj :)
A co do pussy magnet to jednak alkohol :)
to może takie (http://facet.wp.pl/galeriazdjecie.html?gid=12213317&img=12213366&kat=1007879&) ?:)
Nie bądź "miętki baton". :), przyjedź do kraju i kup sobie Brutala.
Coś z mojej strony.
Lacoste Pour Homme
Carolina Herrera 212
Diesel Only The Brave
Acqua Di Gio
Stach2008
15-09-2011, 13:45
ja polecam lacoste challenge - są naprawdę super, tylko jeszcze kwestia tego, że jak już ktoś wspomniał na każdym ludziu inaczej pachną ;)
Dla mnie najbardziejsze są chyba Envy Gucciego (chyba wycofują z kolekcji, a szkoda, bo fajny zapach, w każdym razie już coraz trudniej dostępne w perfumeriach) i Le Male Gaultiera. Nieco dalej w moim rankingu jest Davidoff Cool Water, czy Kenzo pour Homme. A na jesień i zimę lubię Fahreinheita od Diora (cięższy korzenny zapach, mniej rześki).
polecę te co sam mam :
chanel allure home sport - wymiata, bardzo świeży i trwały
paco rabanne XS black - słodki i pobudzający, idealny na noc :)
calvin klein - the truth - świeży
bvulgari aqua - świeży
ermenegildo zegna - "Z" fajny, ponadczasowy zapach i bardzo trwały
ermenegildo zegna - Extreme - mocny, męski zapach
davifoff - adventure - świeży, secyficzny zapach
Thiery mugler - Amen - mega słodki i mocny zapach
coś z tego na pewno wybierzesz :)
pozdr
RomanZWrocławia
15-09-2011, 14:16
Ktoś powiedział (nie pamiętam, czy nie kobieta) mniej więcej tak, że : mężczyzna ma pachnieć stajnią, wiatrem i whiskey. Nie wiem czy ta mieszanka przyciąga "pussy" ale zdaje się że na Kobiety ( duża litera umyślnie) działa. Tylko gdzie to kupić.
A tak na serio niewiele jest rzeczy przyjemniejszych niż wybrać się do perfumerii, wybrać najfajniejszą ekspedientkę i poprosić ją o pomoc w wyborze zapachu dla siebie.
Romek, nie wiedziałem, że taki z Ciebie lowelas. ;)
Sendilkelm
15-09-2011, 14:18
Romek, nie wiedziałem, że taki z Ciebie lowelas. ;)
Awansował na lowepro :)
RomanZWrocławia
15-09-2011, 14:27
HA HA HA
a najlepsze jest to, że posiadając w swoim mniemaniu namiastki cech facetów o wspomnianym zapachu, podany sposób uskuteczniam wybierając perfumy na prezent dla żony :)
Ja lubię mieć coś niezbyt często spotykanego. Dlatego używam stare poczciwe Opium oraz Jil Sander (też stary wypust). Z nowszych mam jakiegoś Diora (nie pamiętam nazwy), niby fajny, ale nietrwały...
Przez wielu wymieniony tu Aqua Di Gio jest fajny, ale za dużo ludzi już tego używa, do tego jest często podrabiany. Ten zapach był mega jak wyszedł, czyli wiele... wiele.. lat temu. Wtedy rzeczywiście do niego kleiły się laski ;) Ale i człowiek mniej ważył i miał więcej włosów na głowie ;)
Kupione, rzeczywiscie wybralem milutka panią ekspedientke, ktora pokazywala mi kilka zapachow, odpadl wlasnie Aqua di gio - fajny ale znam go i duzo osob go uzywa, odpadlo kilka innych marek no i zostaly Chanel egoiste - sa naprawde cool :D
Photoartbox
15-09-2011, 14:41
Tanio nie bedzie, ale gwarantuje, ze wiele kobiet (nawet zupelnie obcych ;)) bedzie sie pytac jakiej wody uzywasz :) - Terre d'Hermès. Od kilku lat uwielbiam ten zapach, moja zona tez :) http://germany.hermes.com/parfums/fur-herren/terre-d-hermes/dufte/terre-d-hermes-12262.html O widze, ze sie spoznilem, ale to nic sprobuj kiedys koniecznie Hermesa. Jesli wybrales Egoiste, Hermes bedzie Ci sie podobal, sam go kiedys uzywalem (Egoiste).
Tanio nie bedzie, ale gwarantuje, ze wiele kobiet (nawet zupelnie obcych ;)) bedzie sie pytac jakiej wody uzywasz :) - Terre d'Hermès. Od kilku lat uwielbiam ten zapach, moja zona tez :) http://germany.hermes.com/parfums/fur-herren/terre-d-hermes/dufte/terre-d-hermes-12262.html O widze, ze sie spoznilem, ale to nic sprobuj kiedys koniecznie Hermesa. Jesli wybrales Egoiste, Hermes bedzie Ci sie podobal, sam go kiedys uzywalem (Egoiste).
Dzieki za cynka, moze se kupie tego hermesa za jakis czas ;)
Sapphiron
15-09-2011, 16:49
To ja się podczepię pod temat.
Poszukuje mocnych perfum. Wcześniej używałem Pierre Cardin Revelation, ale powiedzmy ze są za lekkie jak dla mnie.
Czy ktoś jest w stanie doradzić mi jakich perfum szukać tak żeby pachniały też tak dobrze jak Revelation ale były bardziej intensywne, bardziej stanowcze?
Photoartbox
15-09-2011, 17:07
Poszukuje mocnych perfum. Wcześniej używałem Pierre Cardin Revelation, ale powiedzmy ze są za lekkie jak dla mnie.
Czy ktoś jest w stanie doradzić mi jakich perfum szukać tak żeby pachniały też tak dobrze jak Revelation ale były bardziej intensywne, bardziej stanowcze?
Z tych, ktore uzywam zdecydowanie najbardziej stanowcze sa Givenchy Gentleman. Wachnij sobie gdzies, ale koniecznie nie tylko z butelki, ale poswiec sie i przetestuj je na sobie (pochodz w nich caly dzien/wieczor). http://www.parfumsgivenchy.com/fragrance/men_fragrances/givenchy_gentleman/spirit_3_175_1071.html
L"Artisan Parfumeur zapach Passage d"Enfer (czytaj Bramy piekieł)......... boskie............. szyprowo skurzane nuty, lub
LUBIN zapach Idole de lubin, w podobnej nucie, lecz baaaaardzo intensywny, .......... ewentualnie mój ulubiony
M.Micallef zapach Gaiac to z kolei nuta drzewna
Są to niszowe zapachy ,niestety niedostępne w sephorach i douglasach, ale naprawdę warte znalezienia
jeszcze przyszedł mi do głowy Frapin
wiem o czym mówisz, bo w Hermesa również ubieram się na co dzień............ Panie lubię się wwąchiwać w ten zapach :-)
Z lekkich
- Jil Sander SANDER
- Ermenegildo Zegna Z
- BOSS Elements Aqua
- Lacoste L 12.12 (białe, zielone lub niebieskie - 3 intensywności zapachów)
Z cięższych
- Dolce & Gabbana One
- Giorgio Armani He
- Marc Jacobs Bang
A ja tak sobie myślę, że rozmawiać o zapachach to mniej więcej tak, jak tańczyć na temat architektury. ;)
Czy ja wiem? W takim razie rozmawianie o zdjęciach, kulinariach, czy muzyce można by porównać do tańczenia na temat architektury.
Sapphiron
15-09-2011, 18:30
Kurczę ja się starzeje już bardzo szybko... Znam dokładnie preferencje ludzi w moim wieku (akademiki itp bla bla bla) i młodzież woli lekkie, zwiewne słodkie zapachy. Ja jestem z tych którzy lubią ciężkie, mocne ale nie mdłe zapachy. Jak jeszcze są ostre to jest już mega. Cóż poradzić, jestem wielki facet i nawet nie przystoi mi pachnieć jakimś lalusiowatym zapachem...
intetnywne: guerlain - l'instsnt pur home, jean paul gaultier - le male. Oba bardzo męskie i charatkterystyczne
Zegna - tylko i wyłącznie.
Aczkolwiek takie zapytania na temat zapachu i pomocy w wyborze uważam za bezsensowne. Bo każdy zapach na każdym będzie pachniał inaczej :)
Przydałyby się w tym temacie wypowiedzi płci pięknej. ale tak jak Stock wspomniał, na jednym będzie super, a na innym będzie śmierdzieć. Samemu trzeba popróbować. Trochę podróżuje zawodowo i czasami wpadam na duty free, jak dotąd tylko Opium dla mnie się liczy. Chyba konserwa jestem:)
MadOnion
15-09-2011, 21:59
Dior Homme Sport
Allure Homme Sport
YSL l'homme
Sapphiron
15-09-2011, 22:21
Zegna - tylko i wyłącznie.
Aczkolwiek takie zapytania na temat zapachu i pomocy w wyborze uważam za bezsensowne. Bo każdy zapach na każdym będzie pachniał inaczej :)
Tu nie o to chodzi. Chodzi bardziej o naprowadzenie na co MOŻNA celować przy wyborze perfum a nie szukanie tego jedynego zapachu. To że pójde do perfumerii i w pół godziny odpadnie mi nos od nieumiejętnej prezentacji hostessy czy sprzedawczyni też nie rozwiązuje sprawy. A tak mamy chociaż trochę zacieśnione pole do poszukiwań :)
Allure Homme Sport
Mialem to
zapach bardzo fajny mega orzeźwiający i świeży[...]. Gdy tego uzywalem mowiono mi ze pachne cytrynami - i chyba cos w tym jest.
Nawiasem mowiac - mialem kiedys czerwonego Lacoste - podobal sie, był bardzo ostry, wrecz nachalny ale mial cos w sobie, jedyny minus - zapach szybko sie ulatnial.
Ktoś powiedział (nie pamiętam, czy nie kobieta) mniej więcej tak, że : mężczyzna ma pachnieć stajnią, wiatrem i whiskey.
Być może w Twoich czasach tak było... :)
Nie wiem czy ta mieszanka przyciąga "pussy" ale zdaje się że na Kobiety ( duża litera umyślnie) działa.
Mieszanka ma działać na preferowane kobiety. W gruncie rzeczy wszystkie są do siebie podobne. Ja bym nie nazwał Kobietą tej, która poleci na zapach ;)
A już na poważnie - bo to w górze to lekki żarcik - używam Paco Rabanne XS. Dosyć klasyczny, świeży zapach. Mam też jakieś dwie wody adidas, tak na odmianę.
Pewnie w wolnocłówce będziesz kupował, nie mają zbyt wielkiego wyboru, różnie jest z jakością.
Motorniczy
16-09-2011, 00:06
...czyli za mundurem panny sznurem :):):)
Polecam Encre Noir - La Lique , niezwykle oryginalny oraz absolutny No 1. wsrod nietuzinkowych zapachow: Terre D'Hermes a takze Life Essence - Fendi ( bialy kruk ). ;) Pozdro
Ja również polecam Paco Rabanne, ale 1 Million ;)
Jeszcze ze dwie strony kto co poleca i będziemy na początku drogi.
Padnie pytanie kto poleca coś z masy polecanych wcześniej zapachów.:)
Zapach to wg mnie kwestia gustu. Jak chcę zmienić aktualnie używany to idę do sklepu powącham ze 3-4 , psiknę po łapach jednym albo drugim i za jakiś czas zobaczę czy mi pasuje czy nie. Jak pasuje to zamówię sobie w necie, a jak nie to szukam dalej.
Natomiast bardziej ciekawi mnie jak się zapach uwalnia i jak długo trzyma. Masa jest takich, które szybko się ulatniają i sporo jest też takich mocno intensywnych zabierających otoczeniu powietrze. :)
Mi jakoś podchodzą zapachy od Calvin Klein'a, natomiast największym rozczarowaniem póki co okazały się D&G pour Homme
laughterafter
17-09-2011, 15:42
Kobieta pisze. Polecam Ci Fahrenheit Christiana Diora. Ten zapach perfum męskich jest dla mnie wyjątkowy. Uwielbiam go. Jest baaaaardzo oryginalny, wyrazisty, zdecydowany, ach, no piękny jednym słowem. Zwala mnie z nóg za każdym razem jak go czuję. Najbardziej męski z męskich zapachów chyba. Na pewno każdemu mężczyźnie doda męskości.
Na pewno każdemu mężczyźnie doda męskości.
Akurat Fahrenheit nie koniecznie. Jest bardzo specyficzny i nie każdemu odpowiada.
Z męskich perfum uwielbiam Christofer Dark - action black. To niby niska półka bo jest tani, ale jest bardzo trwały. A zapach... może jestem jakaś dziwna, ale mi się prawie nogi uginają ;) a w tłumie z daleka rozpoznam ten zapach.
Mi z kolei najbardziej podchodzi Azzaro Chrome oraz wspomniany juz wczesniej Paco Rabbane XS tyle, ze w wersji black.
Kobieta pisze. Polecam Ci Fahrenheit Christiana Diora. Ten zapach perfum męskich jest dla mnie wyjątkowy. Uwielbiam go. Jest baaaaardzo oryginalny, wyrazisty, zdecydowany, ach, no piękny jednym słowem. Zwala mnie z nóg za każdym razem jak go czuję. Najbardziej męski z męskich zapachów chyba. Na pewno każdemu mężczyźnie doda męskości.
Na pewno bardzo charakterystyczny. Ale też to jeden z najczęściej podrabianych zapachów, używany często przez opalonych, wyżelowanych, obnoszących się ze złotymi łańcuchami podejrzanych kolesi.
Na pewno bardzo charakterystyczny. Ale też to jeden z najczęściej podrabianych zapachów, używany często przez opalonych, wyżelowanych, obnoszących się ze złotymi łańcuchami podejrzanych kolesi.
Podróbkę tego zapachu akurat łatwo sprawdzić. Butelka jest nierozbieralna (nie można do oryginalnej butelki nalać lipnej zawartości) i szkło jest opalane. W podrobkach naklejana jest cieniutka folia. Wystarczy podrapać butelkę :)
Photoartbox
18-09-2011, 11:14
używany często przez opalonych, wyżelowanych, obnoszących się ze złotymi łańcuchami podejrzanych kolesi.
Dokladnie tak mi sie ten zapach kojarzy, alternatywnie z podstarzalymi lovelasami z apaszka pod szyja ;)
I powiedzcie - naprawdę ktoś z Was kupi perfumy na podstawie opisu słownego? I nawet nie powącha przed zakupem? ;)
Photoartbox
18-09-2011, 13:38
Ekonet, wiadomo, ze nikt nie kupi. Chodzi jedynie o naprowadzenie na jakis interesujacy zapach. Czlowiek (szczegolnie mezczyzna), jak stanie w perfumerii przed regalem, to nie wie w co ma nos wsadzic i wtedy przyda sie kilka typow. Zauwaz, ze kilka nazw sie juz powtorzylo, czyli moze cos w nich jest ciekawego.
Pussy Magnet, z tego co mnie mama uczyła, to jest pewność siebie, humor, nie płytki, acz lekko ironiczny, szarmacja z promilem dżentelmeńskiej arogancji, a nie perfumy ;)
A co do perfum, to najprostszego, najtańszego, najładniejszego i w ogóle przesuper Esprit Life już nie produkują, ja ciągle sprowadzam zapasy z zagranicy, więc nie jestem na czasie z tym, co w sklepach ;)
Photoartbox
18-09-2011, 14:04
Pussy Magnet, z tego co mnie mama uczyła, to jest pewność siebie, humor, nie płytki, acz lekko ironiczny, szarmacja z promilem dżentelmeńskiej arogancji, a nie perfumy ;)
To wszystko nic nie da, jak won sie nieciekawa rozniesie ;). Dobre mydlo, dezodorant i woda po goleniu, sa tez bardzo wazne. :)
To wszystko nic nie da, jak won sie nieciekawa rozniesie ;). Dobre mydlo, dezodorant i woda po goleniu, sa tez bardzo wazne. :)
No, chyba że ręce w kieszeni, pachy przy sobie, po zawietrznej i zero nagłych ruchów :D
Dla mnie nr 1 to Eternity (Calvin Klein)
i często tu wymieniana Acqua Di Gio (choc co niektórzy pisali Aqua di Gio, to raczej literówka)
Ten pierwszy nieco cięższy, drugi bardziej swieży - wiadomo, rózne sa okazje, nastroje to i różne perfumy.
Kordian d70
19-09-2011, 23:25
I powiedzcie - naprawdę ktoś z Was kupi perfumy na podstawie opisu słownego? I nawet nie powącha przed zakupem? ;)
A ja jestem przykładem takiego kogoś.
Jakiś już czas temu, mieszkając jeszcze na wyspach dałem się namówić na zapach, którego nigdy wcześniej nawet nie wąchałem - to był strzał w 10
Było to Hypnose od L'ancome - jestem wierny temu zapachowi już kilka lat, dodatkowo używam Gucci by Gucci.
Gorąco polecam oba ;-)))
Gdzie najlepiej kupić perfumy i się nie naciąć na podróbkę albo tester?
Chce kupić Davidoffa Silver Shadow Atlitude i spodobała mi się oferta sklepu iperfumy.pl (http://www.iperfumy.pl/davidoff/davidoff-silver-shadow-altitude-100-ml-woda-toaletowa/) tym bardziej,
że słyszałem, że jest to "najlepszy" sklep w sieci z perfumami.
Zacząłem troszkę szperać w sieci i natknąłem się na opinie na opineo.pl no i chyba dobrze, że zacząłem szperać... :)
Komentarze dostępne tutaj: http://www.opineo.pl/opinie/iperfumy-pl
Czy oprócz Sephory oraz Douglasa jestem w stanie kupić oryginalne perfumy w innych sklepach w tym sklepach internetowych?
Jak to jest? Bo jeśli nie to pozostaje mi kupno w Douglasie za 300 zł 100 ml. :)
Michał Jędrak
17-11-2011, 01:42
strawberrynet.com
Oryginalne perfumy i chyba dobre ceny. Często robią różne promocje. Jednak uważaj, aby nie kupować za dużo za jedynm razem, bo powyżej jakiejś ceny nasze świńskie państwo poprosi o cło i podatek vat.
Rafał_Sz
17-11-2011, 08:58
i-apteka.pl
Właśnie zaczęli z perfumami, duży wybór, ale ceny muszą ocenić znawcy rynku.
Ja kupuje tu http://www.perfumeria.pl/
Dzisiaj zamawiasz, jutro masz je w domu.
Tagomago.pl
Bardzo dobre ceny, 100% oryginały, sporo promocji i wyprzedaży. Jeśli interesuje cię jakiś konkretny zapach to warto sprawdzać na ich stronie, dość często zmieniają promocyjne produkty. Nie wiem jak z wysyłką bo ich stacjonarne miejsce odbioru mam po drodze do roboty.
Na perfumerii nie ma a te tagomago ma słabe opinie. Chyba pozostaje mi kupienie w Douglasie, wtedy będę miał 100% pewność.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=180717&highlight=perfumy
Na lotnisku ;P Najtaniej, super [promocje.
krolewicz
17-11-2011, 12:14
http://www.rossnet.pl/okazja_online/Davidoff-Silver-Shadow-Altitude-man-Woda-toaletowa-dla-wiecej-,507
w rossmanie mają dobre ceny, wącha się w sephorze, a kupuje tutaj
moze jest mniejszy wybor, ale ceny znosne
Wygląda na to, że tylko 30 ml mają. :)
A przy okazji może polecicie jeszcze jakiś ciekawy męski zapach? :)
Do tej pory używałem:
- Lacoste Red: Style in Play
- Dolce&Gabbana The One
spróbuj chanel allure
lekki dzienny zapach, podobny do Polo Black Ralph Louren i Lacoste Red
Wygląda na to, że tylko 30 ml mają. :)
Głownie używam CK Eternity.
Po drodze wymieniam sobie na co innego dla urozmaicenia. Było Contradiction, Obsession, Man, a teraz może Euphoria. Ale i tak zawsze wracam do Eternity.:)
Na lotnisku ;P Najtaniej, super [promocje.
Nic bardziej błędnego. Patrząc na ceny w UK na lotniskach to powiedziałbym że jest sporo drożej niż w sklepach internetowych. W PL to już w ogóle...
Skleiłem 3 wątki o perfumach, więc można poczytać od początku, starsze posty też sporo wnoszą.
Kilka "moich" zapachów:
1. Narciso Rodriguez: różne odmiany For Him (szary), Musc Edition, Musc Oil. Mam wszystkie, polecam. Rewelacja, niszowe, bardzo oryginalne zapachy. Świetne zapachy For Her (szczególnie różowy i Musc Oil).
2. Encre Noir firmy Lalique - bardzo oryginalny zapach, rzadko spotykany, właściwie unisex, doskonała cena w sklepach. Wersja dla kobiet słaba.
3. 212 Carolina Herrera - mocny, wyrazisty, świeży, trwały klasyk.
4. Dune Dior - piękny, ponadczasowy klasyk
5. Gucci by Gucci - jw., ale nie ponadczasowy :)
Jeśli miałbym z tej listy wybrać dwa zapachy, to zdecydowanie byłby to Narciso Rodriguez Musc Edition oraz Encre Noir.
pzdr
Mi na tą chwilę podoba się Davidoff Silver Shadow Altitude i Calvin Klein Euphoria Men aczkolwiek mam wrażenie, że ten CK jest nietrwały i ulotny, true?
Prawdopodobnie będę decydował się na któryś z tych dwóch ze sklepu www.dolce.pl
Do listy może jeszcze dorzucę Givenchy pour Homme Blue Label.
Motorniczy
17-11-2011, 23:38
No szkoda.. to lepiej nie kupuj w Rossmanie , kazdy zapach inaczej pachni niz ten oryginalny. Opinie wielu ludzi. Takim to nie podskoczysz. Pozdro
krzysztof jot
18-11-2011, 00:02
ten sposób wybierania zapachu zdecydowanie odradzam - osobiście, na skórę, max dwa dziennie i dopiero wybrać. Kierowanie się modą może być zgubne, PH każdej skóry inaczej zareaguje z zapachem, chemia potrafi zrobić zaskakujące niespodzianki, i zamiast pięknego zapachu może być smród :).
Przewaliłem tego dziesiątki, mam stałe ulubione i czasowe "pod wpływem", połowy nie pamiętam, albo już zupełnie demode :) ja XS, M7... itd. Ale jak szukasz inspiracji:
- od lat Fahrenheit i Fahrenheit Absolut od Dior
- od lat na lato Allure Home Sport Chanel i nie mogę trafić nic bardziej fajnego,
aczkolwiek w tym roku znalazłem sobie ciekawe zapachy pasujące równiez na lato
- Zegna Extreme - Ermenegildo Zegna
- Bang - Marc Jacobs (polecam szczególnie, wyrafinowany, trzy nuty pieprzowe...)
Chanel Allure Homme Sport - od lat, mega męski i świeży :)
Truth- Calvin Klein
Zegna z i Zegna Extreme (Z bardziej trwała i swieża, ex - mocna ale też ładna)
Paco Rabanne - Black XS (bardzo słodki)
A Men - thierry Mugler - kosmos, ale trzeba takie zapachy lubić bo jest mocny strasznie i słodki :)
w zeszłym tyg kupiłem F by Ferragamo (czerwony) pure home, na co dzień w sam raz, lekki świeży zapach
ja mam bzika na punkcie perfum :-P
Mi jakos Jacobs nie podszedl. Zona zachwycona a ja zupelnie nieporuszony. Choc fakt, ze cos w nim jest intrygujacego i na pewno sie wyroznia.
Bardzo ciekawym i rowniez wyrozniajacym sie zapachem jest zapach Abercrombie nazwany Fierce. Jak dla mnie numer 1
Ja napisałem co lubię, ale dodam opinie o innych zapachach. Całkiem OK jest Emanuel Ungaro III, natomiast kiedyś dostałem nietrafiony zupełnie prezent - Boss Hugo Bossa - odrzuca mnie wręcz.
ten sposób wybierania zapachu zdecydowanie odradzam - osobiście, na skórę, max dwa dziennie i dopiero wybrać. Kierowanie się modą może być zgubne, PH każdej skóry inaczej zareaguje z zapachem, chemia potrafi zrobić zaskakujące niespodzianki, i zamiast pięknego zapachu może być smród :).
Przewaliłem tego dziesiątki, mam stałe ulubione i czasowe "pod wpływem", połowy nie pamiętam, albo już zupełnie demode :) ja XS, M7... itd. Ale jak szukasz inspiracji:
- od lat Fahrenheit i Fahrenheit Absolut od Dior
- od lat na lato Allure Home Sport Chanel i nie mogę trafić nic bardziej fajnego,
aczkolwiek w tym roku znalazłem sobie ciekawe zapachy pasujące równiez na lato
- Zegna Extreme - Ermenegildo Zegna
- Bang - Marc Jacobs (polecam szczególnie, wyrafinowany, trzy nuty pieprzowe...)
Dokładnie, Givenchy Blue Label na papierku jest zwykłym zapachem, natomiast na mojej skórze prezentuje się naprawdę okazale.
Operujecie tutaj takimi nazwami, o których chyba jeszcze nigdy nie słyszałem. :D
Gdzie można je poniuchać, dostępne są w sephorach i innych douglasach? ;)
Byłem akurat wczoraj koło Sephory więc wpadłem przetestować dwa (jako że nadgarstki mam dwa :) ) wymienione tu zapachy, akurat mieli testery Davidoff Silver Shadow Attitude i Hypnose L'ancome. Hypnose mnie straszliwie zdziwił. Na mojej skórze pachniał, eeee... śmierdział straszliwie. Orientalna landrynka. Do użygu, poważnie... Po dojechaniu do pracy musiałem jak najszybciej wyszorować nadgarstek. I tu szok. Po zmyciu śmierdzącej "głowy" pozostała pięknie pachnąca, głęboka i trwała baza. Wielka szkoda bo naprawdę piękna. Davidoff z kolei jest leciutki, świeży i miły, pachnie wiatrem i morzem (nie siodłem i whiskey ;) ). Bardzo mi się spodobał ten zapach. Tylko miał jeden problem. Na mojej skórze pachniał przez około trzy godziny. Z tego rodzaju bardziej pasowały mi używane poprzednio Eau Fraiche Versace, zapach podobny lecz dużo trwalszy.
P.S. Z marek w Sephorze nie mieli Lalique, Hermes'a i Marka Jacobs'a. Były Ferragamo, Ralf Lauren i reszta znanych.
Davidoff Silver Shadow Altitude jest świetny :) a tanio i pewnie nabyć można go tutaj (http://www.pachniemy.pl/) ( ktoś już ich ich w wątku polecał) w Krakowie taniej nie znalazłem, można odebrać osobiście ale nie wszystko mają od ręki. Nigdy z nimi problemu nie miałem, zapach utrzymuje się dość długo a pusty flakon pachnie jeszcze przez wiele miesięcy więc chyba oryginał ;)
Hmm a mnie oprócz Davidoffa Silver Shadow Altitude i CK Euphoria coraz bardziej intryguje Givenchy Blue Label.
Pod górkę sobie robię jak cholera. :) Nie wiem, którego brać. Kupie wszystkie i zmieszam! :D
bierz wszystkie, nie zmarnują się ;)
krzysztof jot
25-11-2011, 19:41
Podróbkę tego zapachu akurat łatwo sprawdzić. Butelka jest nierozbieralna (nie można do oryginalnej butelki nalać lipnej zawartości) i szkło jest opalane. W podrobkach naklejana jest cieniutka folia. Wystarczy podrapać butelkę :)
no to nie widziałeś dobrze podrobionych wód :) a Fahrenheita w szczegóności. Fakt to klasyk podróbek co za tym idzie doszło w tej materii juz do perfekcji. Poza wieloma mam i FH i gdybym nie miał "pewnego" oryginału, nie rozpoznałbym podróby, ale tak mnie coś "tknęło" i nieomal z lupą zacząłem badać temat, i po nitce do kłebka - sprzedawca długo nie dyskutował, oddał kasę....
PS.
ktoś polecał, ktoś to wylał na dresiarzy, polecam więc odmłodzone Fahrenheit Absolut. A dziś kupiłem YSL LIBRE i Tom Ford Grey Vetivert. Może nie tyle polecam ( bo to indywidualna sprawa), co naprowadzam. :) Warto sprawdzić.
charlie_kr
19-11-2012, 00:13
Skończyła mi się woda - Acqua di gio, którą kupiłem w Sephorze. Droga, bo pojemność 200 ml, kosztowała mnie 399 i to jeszcze w promocji. chce sobie kupić kolejną, ale po moich ostatnich innych wydatkach mam nieco okrojony budżet.
W internecie pojemność na przykład 100 ml kosztuje 190 zł a moja 200 ml kosztuje 279... Teraz pytanie - jaka jest gwarancja, że sklep internetowy ma oryginalne zapachy a nie jakieś szajsy?
http://www.perfumeria-euforia.pl/armani-acqua-di-gio-men-200ml-p-85.html
Znacie może jakieś pewne perfumerie w internecie?
www.pedet.pl
Zamawiam w tym sklepie od wielu lat. Polecam.
Ja zamawiam w iperfumy.pl i też jest cacy i kupwałem tam aqua di gio:)
charlie_kr
19-11-2012, 01:03
Widze, że nie tylko ja jestem fanatykiem tego zapachu ;) Cenowo nieźle to wygląda, ale jak jest z oryginalnością?
Na alledrogo bym się bał kupować ale w sklepie, który na ceneo ma mnóstwo komentarzy już nie. Sam z resztą kiedyś kupowałem, od jakiegoś czasu kupuję na lotniskach - wygodniej choć drożej niż przez internet.
Kupowałem Givenchy na www.perfumeria.pl - mogę polecić z czystym sumieniem.
krzysztof jot
19-11-2012, 16:33
jeśli masz w pobliżu jakieś centra handlowe -zaglądnij do takich placówek jak np Apteka Super-Pharm. Całe regały zapachów z minionych lat - gdzie pomiędzy starociami 5-cio 7-mio letnimi sa i zapach nowe i sprzed roku- dwu- z cenami czasem normalnymi, czasem fajnymi, a czasem bardzo fajnymi jak dobra "na czasie" woda 100mln za 100-130 PLN. Oczywiście są oryginalne, tyle że nie zawsze jest to co się chce, ale jak blisko - warto zaglądać. Aczkolwiek Givenchy, Dunhill itp - spory wybór i czasem połowa ceny Sephory czy Douglasa.
Notabene wody 200mln to albo jakieś wakacyjne lekkie wydanie albo co, bo to nieczesto spotykana pojemność - 30, 75, 100 najczęściej, 130 sporadycznie ale 200 mln - toż to do picia chyba :)
dareknik
19-11-2012, 18:00
Może 200ml to nie woda tylko żel pod prysznic lub szampon. Bardzo dziwna pojemność jak na wodę toaletową. Chyba że to piersiówka, zawsze to 80% alkoholu i ładny zapach z ust po degustacji.
charlie_kr
19-11-2012, 19:01
Może 200ml to nie woda tylko żel pod prysznic lub szampon. Bardzo dziwna pojemność jak na wodę toaletową. Chyba że to piersiówka, zawsze to 80% alkoholu i ładny zapach z ust po degustacji.
Nie wiesz o czym piszesz. Acqua di gio od zawsze miała pojemności 5,30,50,100 i 200 ml.
Co do superfarmu - acqua di gio niestety jest rzadko spotykana a jak już się trafi to pojemność do maks 100 ml.
Tak więc zamówiłem za 339 zł z pewnej perfumerii :)
Czasem takie sprzedają, CK One jest najlepszym przykładem. Po jakimś czasie mi się znudził ale jak na złość nie chciał się skończyć - starczył na naprawdę długo.