Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ciepło na polach
JaroPienza
18-05-2011, 23:55
Już nikt nie chce komentować moich zdjęć (oprócz nie licznych) to i nie żądam tego
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img850.imageshack.us/img850/2169/dsc2902web.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/4703/dsc2905web.jpg)
maniak666
19-05-2011, 00:01
Agresywny ostatnimi czasy się zrobiłeś:grin: Fotograficznie też.
Jedynka tak, na dwójce czegoś brak. Światła, kontrastu... Nie wiem, zmęczony jestem. Very busy w robocie było..
ostrytux
19-05-2011, 00:38
Numer jeden pozytywny, niemniej masz tam w górny prawym rogu do wykorzystania takie światło ze hej :)
Dwójka troszkę o "niczym" wróć o pasach na polu, można coś z tematem pokombinować ale tu potrzeba perfekcyjnego oka i budowania kadru w oparciu o linie, płaszczyzny, plamy itd.
Miejsca do fotografowania przezacne, fajnie byłoby się tam kiedyś znaleźć, ehh :D
Bartekkw
19-05-2011, 01:03
Z tutaj przedstawionych lepsza jest 1-ka, aczkolwiek jak dla mnie to taki kadr o niczym - o stadzie owiec czy o niezbyt dobrze wkomponowanej drodze....na pewno jak Michał stwierdził światło miałeś super, ale warunki nie wykorzystane. Dwójka nie gada do mnie - za zielono i bez motywu.
Piękna jest ta miejscówka i piękne zdjęcia, chociaż z drugiej strony jest tak charakterystyczna, że wymusza pewien rodzaj zdjęć, poza który może być trudno wyjść.
tbogdanowicz
19-05-2011, 08:17
[CENTER]Już nikt nie chce komentować moich zdjęć (oprócz nie licznych) to i nie żądam tego
Miejscówki masz wspaniałe, zdjęcia robisz coraz lepsze i po prostu doszedłeś do momentu gdy wszyscy czekają na suuper zdjęcia w Twoim wykonaniu. Innych nie chcą chwalić, a poważnych błędów nie robisz także nie ma co wytykać :-).
1.
Światło z prawej u góry super, natomiast reszta wygląda blado. Gdyby słońce muskało te nierówności z lewej zdjęcie by ożyło.
2.
Podobnych pół było już wiele, więc żeby się wyróżnić trzeba pokazać je inaczej/ciekawiej niż większość. Do tego brakuje mi ostrości na pierwszym planie.
Stach2008
19-05-2011, 08:23
super zdjęcia, gdzie je zrobiłeś?
Tak jak pisali wcześniej koledzy, nie wykorzystałeś potencjału miejsca, a i widzę, że wpadłeś w manierę zmiękczania :-)
Czy można by prosić jedynkę w większej rozdziałce? Dałbym sobie na pulpit. Bardzo się podoba.
JaroPienza
19-05-2011, 10:25
Zdjecia robione( jak wszystkie moje)w okolicy gdzie mieszkam tzn. okolice Pienzy(Toskania).
Zdjęcie w większej rozdzialce podesle zaraz po powrocie do domu.
Jeżeli chodzi o nie wykorzystanie terenu to sadze,ze jak na powrót z pracy(tak zwane chamowanie z ręcznym) zeby złapać resztki tego swiatelka na drugim.Wyszło ni jak ehhh czekam na światło nadal. Dalej do tego swiatelka nie dosieglem (mój zasięg kończy sie na 300mm, a i tak rozmazuje)
Dzieki za odzew wszystkim
jacekz40
19-05-2011, 11:01
Jedynka fajna :) baranki i dróżka ładnie skomponowane.
krzysztofz24
19-05-2011, 12:15
2 do mnie niespecjalnie gada, moze dlatego ze widzialem tu na forum juz wiele zdjec, powiedzmy "tego typu" z Moraw, no i piszac szczerze byly lepsze. Juz nie chce wnikac w szegoly, ale zabraklo troche zdecydowania w kadrze. Ostrytux bardzo dobrze napisal o co kaman.
Ale 1 jak dla mnie jest swietna. Po prostu wywoluje we mnie bardzo pozytywny oddzwiek. Mozna by sie czepiac szczegolow, ze droga niknie po tym jak sie zaczyna, ze mogla by bardziej wychodzic z rogu, czy ze mogla by byc lepiej wyeksponowana...ale to sa szczegoly techniczne, na szczescie nie burza klimatu.
Swietne delikatnie zarysowane wieloplany, miekkie swiatelko i te owieczki dopelniajace tego przyjemnego klimatu. Naprawde milo popatrzec na to fote. Takze 1 zdecydowanie na tak:-).
Gdyby na 1 światło padało gdzie indziej, to i wrażenie byłoby bardziej euforystyczne.
2 fajne, choć minimalistycznym motywem bym nie pogardził.
Ogólnie pozytywnie, jednak z pewnym niedosytem.
Zdjęcia super, choć ze wskazaniem na dwójkę!
Tak jak pisali wcześniej koledzy, nie wykorzystałeś potencjału miejsca, a i widzę, że wpadłeś w manierę zmiękczania :-)
ty się lepiej przyglądaj u ucz, jak robić krajobrazy....
Zdjęcie w większej rozdzialce podesle zaraz po powrocie do domu.
I gdzie ta większa rozdziałka?:)
JaroPienza
20-05-2011, 10:06
eagis wysłałem Ci na meila :)
Stach2008
20-05-2011, 13:47
Zdjecia robione( jak wszystkie moje)w okolicy gdzie mieszkam tzn. okolice Pienzy(Toskania).
a juz mialem nadzieje ze to gdzies na lubelszczyznie ;)
Numer jeden pozytywny, niemniej masz tam w górny prawym rogu do wykorzystania takie światło ze hej :)
Dwójka troszkę o "niczym" wróć o pasach na polu, można coś z tematem pokombinować ale tu potrzeba perfekcyjnego oka i budowania kadru w oparciu o linie, płaszczyzny, plamy itd.
Miejsca do fotografowania przezacne, fajnie byłoby się tam kiedyś znaleźć, ehh :D
zgadzam się z Michałem, lekko podbiłbym nasycenie ale w stronę ocieplenia :)