Zobacz pełną wersję : Prosba
witam, mam do was prośbę, trzy lata temu kupiłem plecak Lowepro Mini Trekker AW
http://www.fotoceny.pl/product/index/id/11071
i podczas remontu posiałem gdzieś dowód zakupu, w moim przypadku paragon, pech chciał iż zepsuł mi się zamek a firma daje wieczystą gwarancję, czy ktoś z was kto posiada taki sam plecak wiem ze jest on popularny i sporo osób go posiada mógłby mi udostępnić skserowany dowód zakupu (ma nadzieje ze ksero wystarczy ) będę naprawdę wdzięczny. Podaję maila
[email protected], lub tel 696 608 477
pozdrawiam Janusz
grudzinsky
18-05-2011, 19:51
a nie mozna poprostu zalatwic sprawy u zrodla? nie sadze zeby chcieli dowod kupna ;) moze warto zarejestrowac produkt na stronie Lowepro?
już rozmawiałem z polskim dystrybutorem, wystarczy ksero paragonu i wymienią wysłany plecak na nowy
Burkinafaso
19-05-2011, 14:19
Jakieś pół roku temu również reklamowałem plecak Lowepro (niestety inny model). Po kilku dniach od wysłania starego dostałem paczkę z nowiuśkim.:) Nie było potrzeby okazywania dowodu zakupu. Cała akcja została przeprowadzona mega-profesjonalnie i bez zbędnych formalności.
Spróbuj normalnie porozmawiać jak się sprawy mają z ludźmi tam pracującymi, bo (przynajmniej w moim przypadku) nie było najmniejszego problemu. Stąd i ta laurka, bo taka obsługa ostatnimi czasy to ewenement...:roll:
Ja mam torbę Stealth Reporter 400 AW i rozwalił mi się pas (pękło wyściełanie)... Musiałem dać do zszycia, bo po mejlu do LP nikt mi nie odpowiedział... Niestety paragonu nie mam...:(
marszull
19-05-2011, 14:30
Burkinafaso napisz dokladnie z kim sie kontaktowales, jakis mail albo inne namiary. Tak na wszelki wypadek, bo mam pare rzeczy LP i nie wiem czy na wszystko mam paragony ;)
krokus66
19-05-2011, 14:52
Chętnie bym pomógł ale nie mam żadnego plecaka foto.
przedstawicielem LowePro firma DayMen nie robi zadnych problemów warunkiem wymiany plecaka na nowy, (teraz już inny model zdajsie o symbolu 200 bo mini już nie produkują) jest ksero paragonu i data zakupu tez nie ma znaczenia :)
stachu321
19-05-2011, 16:13
dziwne. skoro jest dożywotnia gwarancja to paragon nie powinien być potrzebny. Przecież plecak czy chcesz czy nie musisz kupić od nich. Nie kupiłeś innego i nie nakleiłeś logo Lowepro. Paragon jest uzasadniony jeżeli gwarancja jest na np. 2 lata, żeby mogli sprawdzić kiedy był kupiony i czy faktycznie jeszcze 2 lata nie minęły. Ja bym zadzwonił, bo paragon przy dożywotniej gwarancji jest nieuzasadniony.
hackermuz
19-05-2011, 16:16
Jak wrócę do domu to poszukam dowodu jak znajdę to nie ma problemu. Mam dokładnie ten sam :)
Tylko tak się zastanawiam dlaczego na stronie lowepro jest PDF odnośnie gwarancji a w nim coś takiego: "Wyłączenia odpowiedzialności. Niniejsza gwarancja nie obejmuje
szkód będących wynikiem braku dbałości, nieostrożnego obchodzenia
się lub użytkowania niezgodnego z przeznaczeniem, przeróbek bądź
przypadkowego uszkodzenia; nie obejmuje również naturalnego
uszkodzenia materiałów będącego skutkiem długotrwałego
użytkowania (np. zużycia zamka błyskawicznego, otarcia materiału
itp.). Z czasem nawet torby Lowepro ulegają zużyciu!"
krzysiekn
19-05-2011, 16:24
też poszukam fakturki zakupu.napisałem na PW
(teraz już inny model zdajsie o symbolu 200 bo mini już nie produkują)
Masz na myśli micro trekker 200 ? On już tak fajnie nie wygląda, inne mocowanie na statyw i nie ma tego "worka" przeciwdeszczowego.( oczywiście też jest odpowiednio tańszy) Myślę nad zakupem plecaka i spodobał mi się ten mini trekker, znalazłem go za 350zł, to przyzwoita cena czy już raczej podbita w związku z wyprzedażą ostatnich sztuk ?
Masz na myśli micro trekker 200 ? On już tak fajnie nie wygląda, inne mocowanie na statyw i nie ma tego "worka" przeciwdeszczowego.( oczywiście też jest odpowiednio tańszy) Myślę nad zakupem plecaka i spodobał mi się ten mini trekker, znalazłem go za 350zł, to przyzwoita cena czy już raczej podbita w związku z wyprzedażą ostatnich sztuk ?
tak mi zasugerowano w jednym ze sklepów, być moze sa jeszcze w magazynie, (cena tak się kształtowała) tylko ze w dalszym ciagu nie mam tego paragonu :sad:
hackermuz
20-05-2011, 17:41
harb nie mam w domu, zobaczę jeszcze czy w domu rodzinnym nie zostawiłem.
harb nie mam w domu, zobaczę jeszcze czy w domu rodzinnym nie zostawiłem.
dzieki za dobre chęci :)
Skoro padło pytanie o gwarancje lowerpro, podłącze się pod temat.
Zakupiłem w styczniu lowepro flipside 400 i zauważyłem prujące się nitki przy szelkach i to dość poważnie.
Czy takie coś też obejmuje gwarancja.?
:D
grudzinsky
21-05-2011, 09:47
Skoro padło pytanie o gwarancje lowerpro, podłącze się pod temat.
Zakupiłem w styczniu lowepro flipside 400 i zauważyłem prujące się nitki przy szelkach i to dość poważnie.
Czy takie coś też obejmuje gwarancja.?
:D
chyba najlepiej bylo by sie przejsc do sklepu i pokazac, ewentualnie zrobic zdjecia i przeslac mailem do Lowepro.
hackermuz
21-05-2011, 21:53
Niestety gdzieś posiałem ten paragon :/
dzieki za chęć pomocy, przed chwilka dostałem wiadomość ze dostanę kopię faktury - pozdrawiam :)
hackermuz
21-05-2011, 22:46
Super to może i mi podrzucisz tak na przyszłość ;)
grudzinsky
21-05-2011, 23:11
http://www.lowepro.com/support/contact-us
wystarczy napisac do nich, jesli nie zna sie jezyka mozna posluzyc sie translatorem ewentualnie poprosic kogos o pomoc w tlumaczeniu.
daje sobie reke przy lokciu uciac, ze nie zalatwili by sprawy od reki...
http://www.lowepro.com/support/contact-us
wystarczy napisac do nich, jesli nie zna sie jezyka mozna posluzyc sie translatorem ewentualnie poprosic kogos o pomoc w tlumaczeniu.
daje sobie reke przy lokciu uciac, ze nie zalatwili by sprawy od reki...
sprawa dotyczy polskiego dystrybutora z którym rozmawiałem trzykrotnie telefonicznie i żadne tłumaczenia nie odnoszą skutku, po prostu miłe ale biurokratyczne podejście wyklucza wymianę plecaka bez dowodu zakupu, poza granicami naszego kraju zapewne nie byłoby problemu u nas wiadomo, źyczliwość naszego narodu wobec siebie jest "WIELKA" :evil:
grudzinsky
22-05-2011, 09:53
dlatego podalem link do bezposredniego kontaktu ;) mozna w mailu napisac o probach rozmowy z polskim dystrybutorem. mysle, ze jak by do glownych dotarlo, ze gdzies indziej postepuje sie mniej slusznie to moze by i pogrozili palcem i cos by sie zmienilo :) jak juz dostaniesz nowy plecak wejdz na strone Lowepro i zarejestruj go. wtedy bez zadnych dowodow (paragonow) bedziesz mogl reklamowac plecak :)