Zobacz pełną wersję : okrutne!
http://wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904,9494100,Okrutna_tresura_malp,,ga.html
Sadyzm to malo powiedziane, jednak dla nich niewyedukowanych jest to forma zarobku, jak i pewnie tradycja....dla mnie jednak straszne!
Najbardziej okrutni są wyedukowani biali.
Podobne rzeczy nie raz były poruszane na forum. IMO albo coś działać albo dać sobie spokój. Od biadolenia na forum nic się nie poprawi.
Od biadolenia na forum nic się nie poprawi.
Ale przynajmniej jak tam pojedziesz to nie bedziesz zachwycal sie malpka chodzaca na dwoch nogach;)
Ale przynajmniej jak tam pojedziesz to nie bedziesz zachwycal sie malpka chodzaca na dwoch nogach;)
Po to właśnie jeździ do takich krajów. Żeby zobaczyć to czego u "nasz" nie ma. To zdaje się egzotyka się nazywa.:wink:
To zdaje się egzotyka się nazywa.:wink:
Egzotyka dla mnie jest przyroda i kuchnia tamtych krajow jak i rowniez klimat......a takie sceny zawsze mnie odrzucaly.
Tak samo można zbojkotować cyrk czy zoo ;)
Tak samo można zbojkotować cyrk czy zoo ;)
Do Cyrku nie chodze;)
A niektore Zoo sa calkiem pozyteczne ratujac ginace gatunki:)
Abstrahując od kwestii moralno-etycznych -- bdb reportaż (ostatnie zdjęcie jest porażające). Pokazuje, że niewiele zdjęć wystarczy żeby przekazać wystarczająco dużo.
enthropia
18-05-2011, 19:41
A propos zwierząt.
Zajrzałem dziś na giełdę na forum pentaxa, a tam jakiś koleś pisze, że chce psa kupić.
bdb reportaż
Oj tak, zreszta nie ten jedyny w "szerokim kadrze";)
A propos zwierząt.
Zajrzałem dziś na giełdę na forum pentaxa, a tam jakiś koleś pisze, że chce psa kupić.
:lol::mrgreen:
enthropia
18-05-2011, 19:59
A propos zwierząt.
:lol::mrgreen:
Aaaaa, znaczy że jedno i drugie na 'P'! :D
Dobra.
Kupię Nutrię. :)
No cóż, szukanie psa na forum foto jest nie mniej dziwne od szukania fotografa na ślub na forum gier ;)
Co do wspomnianego reportażu... co mi z oglądania, jeśli nie mam jak pomóc zwierzakom i ludziom, którzy widzą coś fajnego w męczeniu zwierząt... :(
[…] ludziom, którzy widzą coś fajnego w męczeniu zwierząt... :(
Oni nie widzą w tym nic fajnego, tylko czysty zysk. Ot, zimna kalkulacja.
No chyba, że piszesz o klientach takiego obwoźnego cyrku. Wtedy problem rozbija się o świadomość i wiedzę, jak wygląda tresura tych bidnych zwierzaków.
A propos zwierząt.
no i co z tego niby wynika?
Oni nie widzą w tym nic fajnego, tylko czysty zysk. Ot, zimna kalkulacja.
No chyba, że piszesz o klientach takiego obwoźnego cyrku.
Tak dokładnie, mam na myśli oglądających, dzięki którym biznes się kręci. Może wystarczyłoby włożyć troszkę pracy w uświadomienie gapiów, zanim zjawią się na pokazie (edukacja wszelkimi drogami), ale efekt byłby lepszy, niż karanie "właścicieli" tych zwierząt. Społeczeństwo samo mogłoby zgnębić takich męczycieli...