PDA

Zobacz pełną wersję : Wyprawa do Czarnobyla

Fotofil
17-05-2011, 21:42
Witam.
Zapraszam wszystkich do obejrzenia fotorelacji z mojej wyprawy do Czarnobyla.
Szczególnie polecam zakładkę "PANORAMY".
Mój wyjazd zbiegł się z 25 rocznicą awarii w czarnobylskiej elektrowni.
Wróciłem do domu kilkanaście dni temu, ale już marzę o kolejnym wyjeździe do Strefy Zero.

Trójmiejskich Nikoniarzy zapraszam na duży pokaz zdjęć który odbędzie się w przyszły wtorek 24 maja 2011 w Scenie Muzycznej (sala kinowa) w Gdańsku na ul. Powstańców Warszawskich 25.

Zapraszam www.strefazero.wordpress.com (http://www.strefazero.wordpress.com)

szymonvader
18-05-2011, 23:25
podoba się! Gratuluję

Alonzo
21-05-2011, 12:41
Ciekawa relacja ale czegoś mi tam brakło.
Może to dla niektórych błahostka ale pisząc o Czarnobylu warto byłoby wspomnieć o polskim akcencie związanym z tamtejsza okolicą-o czym pewnie sporo osób nie wie.
Otóż w dorzeczu Prypeci operowała Polska Flotylla Rzeczna-zwana Pińską. W pobliżu Czarnobyla stoczyła ona walkę z jednostkami rosyjskimi w 1920 r. Łezka się kreci-gdyby nie Hitler i Stalin to Polska mogła być nie lada potęgą.
Pozdro.

Fotofil
21-05-2011, 15:16
Wiele osób też nie wie że Czarnobyl w pewnym okresie należał do Polski. Ok. XVI wieku Właścicielem był Kazimierz Sapiecha który wraz z córką Kmity, pierwszego właściciela Czarnobyla, odziedziczył osadę wraz z małżonką.

Świerszcz
25-05-2011, 15:28
Hej Mam pytanko Kiedy będziesz się teraz wybierał do Strefy Zero ?

Fotofil
25-05-2011, 17:19
Chciałbym pojechać jesienią, ale bardziej realny termin to wiosna 2012.
Latem nie ma co jechać, bo jest gorąco, a trzeba chodzić w długich spodniach i rękawach. Poza tym tam trzeba mieć tempo bo czasu jest niewiele.

Świerszcz
27-05-2011, 08:09
Aha dzięki za info. Myślę jednak, że rzucisz jakiś post na forum bo ja jestem zainteresowany wyjazdem jak najbardziej. Pozdrawiam

Elvinge
27-05-2011, 16:56
Super!

HEADHUNTER
31-05-2011, 17:01
Ja też jestem chętny na wyjazd. Ja na Twoim miejscu w blogu dałbym większe zdjęcia, bo otwieranie w nowym oknie aby obejrzeć coś większego niż znaczek pocztowy jest upierdliwe. Zastanawia mnie dlaczego niektóre zdjęcia są tak słabej jakości, nawet przy powiększeniu np. http://strefazero.files.wordpress.com/2011/04/1-9.jpg