Zobacz pełną wersję : Święto Straży Granicznej!
Ciekawy jestem ile osób z tej formacji jest na forum...może znajdą się jacyś fotografujący f-sze? No, ale do rzeczy...Wszystkiego naj...f-szom SG!
Ciekawy jestem ile osób z tej formacji jest na forum...może znajdą się jacyś fotografujący f-sze? No, ale do rzeczy...Wszystkiego naj...f-szom SG!
Nie wiem, co to są "f-sze", ale Sławek Szychowski (Sl@wcio) jest ważną postacią w SG.
Powodzenia, Sławku! ;)
f-sze = funkcjonariusze...
Nie wiem, co to są "f-sze"
A ja nie rozumiem, po co się w ogóle stosuje takie dziwne skróty. Spotykam się też z takimi jak np. cb (co znaczy - ciebie).
Najlepszego funkcjonariuszom! Spokojnej pracy ;)
Akurat jutro wybieram się w odwiedziny do kilku nadbużańskich strażnic SG, więc przekażę życzenia od nikoniarzy ;)
a tak z ciekawości...to w jakiej roli tam się wybierasz?...ha!
a tak z ciekawości...to w jakiej roli tam się wybierasz?...ha!
Jak wszystko związane z tzw. służbami jest to wiadomość ściśle tajna ;)
A ja nie rozumiem, po co się w ogóle stosuje takie dziwne skróty. Spotykam się też z takimi jak np. cb (co znaczy - ciebie).
Najgłupszy skrót to "v-ce" (wiceprezes), niestety - rozpowszechniony. ;)
jackrabbit
17-05-2011, 08:01
lo matko to WOPu juz nie ma? ale ten czas zapitala ;)
no...trochę!
Wszystkiego naj - najwięcej kasy a najmniej pracy :-)
WOPu nie ma, ale sa jeszcze tacy, ktorym zostala WOPowska mentalnosc, albo iscie MONowskie podejscie do roboty :P
Serdeczne życzenia dla kolegów mundurowych ;)
W ogole to powiem Wam, ze milo poczytac taki temat z zyczonkami, a nie standardowo wyssane z palca bluzgi pod naszym adresem, szczegolnie bujna fantazje maja ludzie latajacy na wczasy, dla ktorych kontrola bezpieczenstwa to czesc atrakcji turystycznej po drodze na swoje wakacje. wiekszosc nie rozumie po co to, narzeka, ze wolno, ze kolejki, a to buty trzeba sciagac a przeciez oni maja wykupione wczasy all inclusive. i tak wiekszosc twierdzi, ze jestesmy celnikami i siedzimy tam po to aby uprzykrzyc komus wyjazd na urlop. Na takie *******y ludziska potrafia pisac skargi, ze sie w glowie nie miesci, tylko szkoda, ze zawsze monitoring ukazuje prawde, ktora mija sie z tym co nawymyslali w swoich wypocinach. Juz widze, co sie bedzie dzialo na lotniskach jak nasza robote przejma prywatne firmy ochroniarskie :D pracownik bedzie raz siedzial na lotnisku, a za chwile rzuca go do Biedronki :P