Zobacz pełną wersję : sb 600
jaro8911
16-05-2011, 16:10
witam
proszę o pomoc od zeszłego sierpnia mam w posiadaniu sb - 600 do tej pory sprawowała się bez zarzutu ale od jakiegoś czasu po podłączeniu do mojej d 40 nie zawsze reaguje , zachowując się przy tym w taki sposób jakby akumulatorki były na wyczerpaniu???
prosiłbym o pomoc, jakieś rady co się może z nią dziać i jak temu zaradzić?
pozdrawiam jaro8911
Zmien pole AF na centralne;)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Co znaczy ze zawsze nie reaguje? Błyska za każdym razem? Czy raj błyśnie a raz nie?
Jeśli tak to najprawdopodobniej palnik jest juz wypalony wymaga zmiany.
Serwis koszt około 200-300 zł
Samemu 60zł i mega "wrażenia" :)
Samemu 60zł i mega "wrażenia" :)
Zwłaszcza jak się podepniesz pod kondensator :)
Jak dokladnie sie zachowuje? W ogole nie strzela, czy tylko czasem? Wyswietla wtedy jakis blad? (Batt?).
Zwłaszcza jak się podepniesz pod kondensator :)
Elektryzujace wtedy :)
slawson38
23-05-2011, 20:31
A może by pomogło przeczyszczenie styków aparatu, lampy i w komorze na baterie.
damianosvcd
29-05-2011, 15:48
Witam, pozwolę sobie podpiąć się do tematu. Posiadam lampę SB-600 i jak do tej pory nie miałem z nią żadnego problemu, aż do dziś. Jak wiadomo lampa posiada regulowaną pozycje zoomu tj. 24mm, 28mm, 35mm, 50mm, 70mm, 85mm, gdy przestawiam ręcznie zoom lampy wszystko działa jak należy do wartości 70mm, lecz gdy chce przełączyć na 85 lampa nie potrafi wskoczyć na daną wartość, blokuje się a na wyświetlaczu w pozycji zoomu pojawia się następujący znak: "- -". Wtedy muszę lampę wyłączyć i włączyć od nowa, ale znów wszystko działa jak wcześniej tzn. do wartości 70mm a 85mm blokuje lampę. Próbowałem zresetować lampę ale to nic nie pomaga. Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem?jeśli tak to proszę o pomoc.