PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Miejska Dżungla - zachód

Patryk Olczyk
13-05-2011, 21:43
Proszę :) pierwszy mój tego typu ! proszę o porady , wskazówki , pouczenia i temu podobne :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/802/nf2r.jpg/)

Patryk Olczyk
14-05-2011, 09:03
no powiedzcie cos :)

Jacenty Z.
14-05-2011, 23:58
To może zacznę od tego, że sorry za brak odpowiedzi w innym wątku na Twoje pytanie czy podobał mi się koncert. Oczywiście osobiście tam nie byłem (i raczej nic takiego nie twierdziłem) więc nie wiedziałem co odrzec ;)

Co do tej fotki, gratuluję i zazdroszczę możliwości wejścia na dach, tym bardziej w porze nieco odbiegającej od spacerowej. Trudno mi coś powiedzieć czy się podoba, albo dlaczego nie. Niebo takie sobie, średnio fotogeniczne. Zwykle lepiej na zdjęciach wychodzą bardziej zdecydowane pasma chmur: cumulusy, cirrusy, cumulonimbusy itp. Tutaj te chmury na horyzoncie jakby przygniatały miasto. Niekorzystnie rozprasza też jasna plama dachu na pierwszym planie. Brak jakiegoś zdecydowanego elementu który przyciągałby uwagę.

Z kwestii obróbkowych, mam wrażenie jakby piony leciały odrobinę w prawo...

Patryk Olczyk
15-05-2011, 17:21
Dzięki Jacku ! :) to zdjecie u góry tez było po koncercie :)

StachersDTR
16-05-2011, 13:09
Porę na zdjęcie wybrałeś dobrą ale to wszystko. Kadr jest nieciekawy- niepotrzebna podłoga, nieostry drugi plan, do tego piony lecę w prawo.
Ot zwykły pstryk. Nie widzę związku z pierwsza częścią tytułu.

Myślę że gdybyś bardziej przemyślał kadr- to co rzeczywiście chcesz pokazać, wyszło by lepiej. Może skup się na jednym budynku, podejdź bliżej i spróbuj przedstawić kamienice z pierwszego rzędu. Na pewno warto wrócić w to miejsce.
Pzdr

black70
16-05-2011, 13:30
Dobrze kombinujesz. Biegaj po wyższych dachach i rób fotki :) Z BW lepiej wyszło, niż na "Mariackim od tyłu". Fajnie podświetlone kamienice. Tylko nie wiem, co Ty z tym pierwszym planem ? Brzydkie kamienice i brzydkie dachy i tam i tu. Chyba lepszy dział "Architektura". Pozdrawiam