PDA

Zobacz pełną wersję : EJ nawigatorzy!!! :)

korsarz
13-05-2011, 20:02
W temacie GPS, nawigacji.
Próbując po kolei różnych map i rozwiązań doświadczając marnej jakości tych map i braku jakiejkolwiek aktualności, szukając czegoś nowego trafiłem na to:

http://ump.waw.pl/

Super mapa, są do pobrania obrazy .img gotowe na rozwiązania Garmina oraz Garmin Mobile XT. Inne formaty również dostępne. Możliwość tworzenia jej przez nas samych wydaje się naprawdę ciekawa.

Wydaje mi się to świetnym pomysłem. Sam wprowadziłem już kilka poprawek. Mapa może nie ma jeszcze wielu "komercyjnych" rzeczy, ale jest naprawdę dobra, gorąco zachęcam do testowania i dzielenia się z autorami poprawkami.

Nie wiem czy było, to się dzielę. Sail-ho! :)

Zapraszam i zachęcam!!!

wasilewk
13-05-2011, 20:13
No tak, poprawki są konieczne, ale zieleni to naćkali - pierwsze wrażenie: "Jak nie wiadomo co tam dać, to dajmy zielone plamy i będzie ok."
Tak przynajmniej jest w terenie mojego zamieszkania - od wielu, wielu lat - w niektórych miejscach ślad po zalesionym obszarze już dawno zaginął...

Pzdr.

korsarz
13-05-2011, 20:51
Optymiści znaczy. Albo (za co im chwała by była) zieloni. Ale inicjatywa super, może dałbyś im znać co tam teraz jest... i tym sposobem, wspólnymi siłami, razem zrobimy naprawdę mapę nie do pokonania. :)

wasilewk
13-05-2011, 21:01
Chcąc się za to brać, musiałbym to zrobić dobrze - a na to brak mi czasu i... ...ochoty: aż takim altruistą nie jestem.
To co znam (powiat Grójec i okolice, a nawet woj. warszawskie) to jest masakra. Nie mam pretensji do niewłaściwych dróg: były do niedawna w budowie, a niektóre nadal są w budowie. Ale jadąc np. z Grójca na giełdę w Słomczynie: wychodzi, że jedziemy prawie cały czas przez las - podczas gdy do tej giełdy (5km) dojedziemy nie spotkawszy ani kawałka lasu (obwodnica prowadzi przez las Gawronie, ale przecież nią do giełdy nie dojedziemy). Przykłady można by mnożyć.

Pzdr.

korsarz
14-05-2011, 02:16
Super - napisz im co myślisz, z pewnością postarają się poprawić. W tej idei nie chodzi o zaprzedanie im całego wolnego czasu, ale nawet o zgłoszenie drobnego POI czy czegoś. Anyway, polecam uwadze ;)