Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Majowa apokalipsa....
...wiosna w Irlandii, mielismy juz piekna pogode, teraz jest bardzo wietrznie i slonce na przemian z deszczem....mozna wtedy zrobic calkiem ciekawe zdjecia, nam sie jednak nie udalo.....
Jeszcze raz dzieki Hoobiemu za towarzystwo i marudzenie na pogode;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc9298ostateczna.jpg/)
maniak666
12-05-2011, 21:18
Znając Twoje wczesniejsze dokonania powiedziałbym że szału nie ma. Ale przeca na najwyższych obrotach się cały czas nie da, więc to nie problem.
Na monitor w lapku to ja wiem że moge se ponarzekac, ale cosik z niebem w kolorach mi nie gra, szczególnie prawa strona.
No i gdzie tytułowa apokalipsa?;-)
Pozdrawiam.
Gdyby na zdjęciu nie było tego dołu to byłoby znacznie ciekawiej. Ewentualnie czymś dłuższym zdjąć same klify. Kolorystyka jednak bardzo mi się podoba.
jarekf34
12-05-2011, 21:34
Ogólnie fotka fajna, podoba mi się tylko ta zieleń na pierwszym planie jakaś taka...ale może to tylko mój monitor. Zobaczymy jak u innych.
Chyba Gregowi chodziło o efekt jakby wybuchu na niebie. To niebo by mi bardzo pasowało, gdyby nie ta dziwna szara plama, ale to drobiazg. Chyba bym lekko ocieplił trawę na 1. planie, bo ta po drugiej stronie zatoki wygląda na cieplejszą, ale to też drobiazg. Ogólnie fajny fot.
Sebastianito
12-05-2011, 21:36
Zaraz, zaraz... coś tu jest nie tak... Gregu bez urazy ale kiedyś jak pisałem, ze lubię rozmyta wodę napisałeś mi ze taka woda jest nierealna i niewłaściwa. Zaciekle broniłeś "wyciągania faktury z fal morza" z kad ta zmiana... czyżby hipokryzja?
Zaraz, zaraz... coś tu jest nie tak... Gregu bez urazy ale kiedyś jak pisałem, ze lubię rozmyta wodę napisałeś mi ze taka woda jest nierealna i niewłaściwa. Zaciekle broniłeś "wyciągania faktury z fal morza" z kad ta zmiana... czyżby hipokryzja?
Chwila, chwila........bez urazy.......nie powiedzialem tak!
Bronilem moich zdjec o ktorych mowiles, ze sa ostre jak brzytwa! Zamiast marudzic lepiej powiedz jak wyszlo?;)
Nikonozaur
12-05-2011, 22:14
Kurczę, że takich klifów u nas nieco brakuje... Ech. ;)
Sebastianito
12-05-2011, 22:15
Szczerze powiedziawszy wyszlo nijak... kadr pol na pol (kadrowanie to nasza wlasna konstrukcja zdjecia, ja lubie ale takie z premedytacja) Dlugi czas tez tu niekorzystnie wplynol, nie na dol zdjecia co na gore...chmury zbily sie w jednolita calosc... czasem dlugi czas to nie wszystko... i w tym wypadku wolal bym twoje wczesniejsze wykonania...
Widzisz ja widze tutaj chmury zbiegajace sie do srodka kadru (to moze byc kwestia monitora), wialo niesamowicie i w te 60 sekund wiele sie zmienilo na niebie.......zaufaj mi, ze lepiej wyglada rozmyte niz zastane;)
maniak666
12-05-2011, 22:21
Kurczę, że takich klifów u nas nieco brakuje... Ech. ;)
No i to się nazywa optymizm:mrgreen:
Wygląda jakby dół był od innego zdjęcia.
Bartekkw
12-05-2011, 22:35
Wsyszło OK, ale jak Kol. Nemeth wspomiał, długa lufa byłaby tutaj rozwiązaniem - zwłaszcza lewa strona. Ale i tak się podoba :)
Zdjecie robione pomiedzy ulewami......
T&T juz w puszce widzialem, ze tak mozna to odebrac......niestety na nefie juz tak wyglada;)
Nikonozaur
12-05-2011, 23:31
No i to się nazywa optymizm:mrgreen:
Dzieje Ziemi są geologicznie bardzo burzliwe, więc może za jakieś parę milionów lat. Mamy czas... ;)
Ciekawie wyszło, ten brzeg niemalże unosi się . Podoba mi się.