Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Minimal w BW
Ciekaw jestem jak to odbierzecie? wskazówki mile widziane :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/221/dsc3152bw2.jpg/)
Bartekkw
11-05-2011, 23:47
no i jest całkiem przyjemnie - może troszkę światła w dole kadru brakuje. Reszta ok :)
Ciemny dół to sposób obróbki, Bartku jeszcze raz przepraszam za zamieszanie :-)
maniak666
11-05-2011, 23:50
Podloga jak podloga, ale niebo to Ci zagralo.
I ja bym nieco ostrzej to podal. No ale to takie tam moje widzimisie.
Ogólnie jest fajnie. Trochę razi ta jasna dziura na niebie, bo strasznie mi odciąga wzrok.
...
I ja bym nieco ostrzej to podal. ...
I jeszcze na końcu śladów traktorowych jakiegoś krzaka, czyt. drzewa, brakuje ;-D
pozdrwiam
No ładna praca z klimatem.Pozdrawiam
Nie! droga prowadzi do nikąd... jaki klimat? założę się, że w kolorze też lipton... szału nie ma...
Ogólnie jest fajnie. Trochę razi ta jasna dziura na niebie, bo strasznie mi odciąga wzrok.
A od czego jestem ciekaw, ta jasna dziura odciąga Ci wzrok ? :mrgreen: zrobiłem małą korektę, rozjaśniając dół i myślę, że lepiej to wygląda :-)
jacekz40
13-05-2011, 00:11
Artur a ja widzę na końcu tych śladów traktorowych człowieka :)
Tylko pewnie nikogo nie miałeś pod ręką, sam chadzasz po polach ;)
Ogólnie jest klimat.
StachersDTR
13-05-2011, 12:24
Mnie się podoba, sam mam podobne, w podobnej tonacji:)
A od czego jestem ciekaw, ta jasna dziura odciąga Ci wzrok ? :mrgreen: zrobiłem małą korektę, rozjaśniając dół i myślę, że lepiej to wygląda :-)
Podtrzymuję spostrzeżenie dema. Ślad opon, linia horyzontu, kompozycja chmur - wszystko to prowadzi wzrok w inny punkt niż ta mocna, jasna plama. Ma bardzo zdecydowane krawędzie i jasność wybijającą się ponad przeciętność. Dosłownie odciąga wzrok od łuku jakim podąża wzrok. Z tym, że ja nie wiem, czy to źle, czy może jednak dobrze (bo oko ma jedno miejsce do zwiedzania więcej).