Zobacz pełną wersję : Nadwiślańska Impresja
Krzychorek
11-05-2011, 00:37
Proszę o konstruktywną krytykę :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img811.imageshack.us/img811/9921/dsc3565x.jpg)
Palenie szkodzi zdrowiu :)
Krzychorek
11-05-2011, 11:03
Prawda, ale pomówmy o fotografii ;)
Gdyby nie to, że w kadr wszedł Ci jakiś palący kolo, to zdjęcie byłoby całkiem przyjemne w odbiorze ;)
A na poważnie... nie rozumiem tego zestawienia: most + palacz. A po drugie jeśli już musi być, to mi trochę przeszkadza, że palacz (kontury) jest nieostry.
Tak, ja też w pierwszej odsłonie pomyślałam, że palacz powinien być ostry, skoro już jest na zdjęciu i to na pierwszym planie. I nadal podtrzymuję :-)
Hedonista00
11-05-2011, 14:48
mi nie ostry palacz się podoba, ma to swój klimat. Jeżeli to zamierzone, to tym większy szacun. Jedynie ten nieład na brzegu bym wy stemplował.
Krzychorek
11-05-2011, 22:59
Dziękuję serdecznie za cenne porady :)
genghiskhan
11-05-2011, 23:07
jeśli już wykorzystujemy efekt sylwetkowy, to niech będzie ona ostra a nie rozmyta jak ma to miejsce tutaj.
Moim zdaniem ustawienie ostrości na nieskończoność + ten rozmyty 1 plan nie pasują za bardzo do siebie.
Krzychorek
11-05-2011, 23:15
Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za opinie :)
Posłucham się każdej rady, zrobię parę wariantów i za jakiś czas wrzucę je na forum.
Pzdr
P.S. Szczególne podziękowania dla nos74:
Palenie szkodzi zdrowiu :D za troskę o zdrowie mojego modela ;)
P.S. Szczególne podziękowania dla nos74: za troskę o zdrowie mojego modela ;)
Widzisz, to jest forum TOTALNE - dbamy o każdy szczegół w tematyce zdjęciowej ;)
Nieostry jest model i nieostry jest most, za to ostry jest jakiś sterczący patyczek, który w ogóle w kadrze znaleźć się nie powinien. A jednak znalazł się, i w dodatku jako jedyny ostrzy fragment. Trzeba było ciąć powyżej tego błota i ostrzyć na most (albo na człowieka).
Krzychorek
12-05-2011, 13:59
Widzisz, to jest forum TOTALNE - dbamy o każdy szczegół w tematyce zdjęciowej ;)
W sumie, jest to dobry tekst na slogan reklamowy ^^
"Forum.nikoniarze.pl - Forum TOTALNE.
Dbamy o każdy szczegół w tematyce zdjęciowej!" :D
Krzychorek
12-05-2011, 14:56
Nieostry jest model i nieostry jest most, za to ostry jest jakiś sterczący patyczek, który w ogóle w kadrze znaleźć się nie powinien. A jednak znalazł się, i w dodatku jako jedyny ostrzy fragment. Trzeba było ciąć powyżej tego błota i ostrzyć na most (albo na człowieka).
Zarówno w kwestii nieostrego modela, jak i patyczka oraz błota, które w kadrze znaleźć się nie powinny, przyznaję rację. Jednakże w sprawie nieostrego mostu nie mogę się zgodzić, gdyż pole autofocusa było skierowane właśnie na niego...Być może nie załapał, ale ostrzyłem na most...
P.S. Sprawdzę jeszcze na pełnym rozmiarze i dam znać.