PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon CoolPix 3200 - problem karta pamięci (Nokia 4gb+ Adapter)

Dawcio281
10-05-2011, 18:46
Witam :) Wszystkich posiadaczy aparatów Nikon!
Mam pewien problem z aparatem Nikon CoolPix 3200. Jakieś 15 min temu wróciłem do domu z nowiutką kartą pamięci Nokii 4gb + adapter. Rozpakowałem, kartę włożyłem w adapter. Włożyłem ją do aparatu , po chwili wyskoczył komunikat
" THIS CARD CANNOT BE USED " Nie wiem o co chodzi :((
Prosiłbym Was o pomoc ewentualnie jakąś instrukcję do przeprowadzenia jakieś czynności. Z góry dzięki za odp.

Antonioo
10-05-2011, 19:23
uuuuu przepraszam.....ale jakim cudem chcesz włożyć kartę , której w momencie pojawienia się tego dziadka na rynku jeszcze nie było????
W instrukcji masz napisane jakie maksymalnie obsługuje ten aparat karty....i wydaje mi się że 2 gb to max co łyknie, ale i tak bym się upewnił przed zakupem...żeby znowu nie kupić czegoś co będzie nieużywalne....

na przyszłość radzę robić bardziej przemyślane zakupy ;)

Mendoza
11-05-2011, 00:17
Antonioo ma rację. C3200 nie jest taki głupi nawet w dzisiejszych czasach ale niestety karty SDHC nie łyknie a takie są te powyżej 2 GB. Najbezpieczniej poruszać się w pojemnościach maksymalnych 2GB bo takie pracują bez problemów z C3200 (najlepiej Sandisk, Toshiba, Panasonic, z Kingstonem były problemy) i jeśli możesz to kup pełnowymiarową kartę SD (dużą, bez adaptera) bo adapter często "nie styka" po pewnym czasie.