PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] po zachodzie

<| MICHAŁ |>
09-05-2011, 11:10
10 ujęć z ręki - dla nieba

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img829.imageshack.us/img829/457/panoramazachodsloncakal.jpg)

pozdrawiam
Michal

bil78
09-05-2011, 11:12
chyba trochę za ciemne , szczególnie lewa strona

<| MICHAŁ |>
09-05-2011, 11:56
hmmm - tonacja zdecydowanie zamierzona - mialo być widac przejscie pomiedzy noca a konczacym sie dniem
nie mozna rozjasnic nocy (choc to w sumie technicznie zaden problem), bo wyjdzie nie wiadomo co....

Jourav
09-05-2011, 12:52
dla mnie super fota. pozdrawiam.

cialat
09-05-2011, 13:36
Ładnie, czysto, zwyczajny koniec dnia - taki jaki powinien być :-) mi się podoba

POZDRAWIAM

Bartekkw
09-05-2011, 13:56
Jak dla mnie to pora była już zbyt późna na robienie foty - rozumiem zamysł Autora, ale produktu finalnego nie kupuje. Nawet nie ma co z cieni wyciągać do będzie jeszcze gorzej

Duder
09-05-2011, 14:22
A po co coś wyciągać, jak jest ciemność to ma być ciemność. Nie rozumiem skąd ten owczy pęd do wyciągania co tylko się da. Przecież taką scenę tak właśnie widzimy naszymi oczami. Dla mnie zdjęcie(a właściwie panorama) świetne. Dawno nie widziałem tak delikatnej i naturalnej tonacji nieba.

Seeker
09-05-2011, 14:25
Ladne wzorki.

Znow na wsi byles? ;)

Bartekkw
09-05-2011, 14:40
A po co coś wyciągać, jak jest ciemność to ma być ciemność. Nie rozumiem skąd ten owczy pęd do wyciągania co tylko się da. Przecież taką scenę tak właśnie widzimy naszymi oczami.

A czy ja gdzieś pisałem że wyciągać ?? Miało być naturalnie i jest. Co nie zmienia faktu że mz jest za ciemno :)
A oczami naszymi to widzimy zdecydowanie więcej...

borregaard
09-05-2011, 14:41
Dla mnie OK.:)

<| MICHAŁ |>
09-05-2011, 14:50
Dzieki wielkie :)
Powiem tak krotko, aby nie przynudzac... generalnie nie cierpie wyciagania z cieni i splaszczania zdjec na sile.... noc jest czarna, kot jest czarny i gleboki cien tez jest niemal czarny... proponuje wrocic sie do fotografii analogowej i zobaczyc jak to wyglada na kliszy... wiem, ze fotografia cyfrowa, a PS w szczegolnosci daje wiele wiecej mozliwosci niz tradycyjna ciemnia, ale nic na sile... :)

Seeker, tak siedzialem od piatku - jakies pozimowe sprzatanie, wizyta w Szczytnie, bo zalatwiam pozwolenie na budowe i przejazdzka po okolicy.... wydaje mi sie, ze calkiem fajne zdjecie zrobilem kolo Gąsiorowa... pozniej wrzuce :)

ekonet
09-05-2011, 14:55
Mikuś - powiesiłbym to na ścianie w dużym formacie. ;)

Bartekkw
09-05-2011, 14:58
Mikie_001, na forum jesteś już długo a i Twój dorobek jest znany ;) Bądźmy szczerzy - gdyby taką fotę wstawił ktoś z 10-cioma postami to by go tutaj zjedli za czarne plamy i brak szczegółów. A filozofię co do wyciągania z cieni wyznaję taką jak i Ty - czasami z małymi wpadkami ;)

<| MICHAŁ |>
09-05-2011, 15:06
Mikuś - powiesiłbym to na ścianie w dużym formacie. ;)

Ula powiedziala, ze tylko łabedzie (http://www.pbase.com/mikie001/image/134149944)

Mikie_001, na forum jesteś już długo a i Twój dorobek jest znany ;) Bądźmy szczerzy - gdyby taką fotę wstawił ktoś z 10-cioma postami to by go tutaj zjedli za czarne plamy i brak szczegółów. A filozofię co do wyciągania z cieni wyznaję taką jak i Ty - czasami z małymi wpadkami ;)
Forum trzeba traktowac li tylko i wylacznie jako drogowskaz, a nie jak wyrocznie. To jest podstawowa rzecz.
Moga jesc - maja prawo, bo na forum o zdjeciach sie dyskutuje, ocenia i je komentuje. Jednakze kazdy autor powinien zachowac dla siebie te szczypte subiektywnego postrzegania rzeczywistosci.
Dla mnie ta wizja jest ok i nawet jesli Ty uwazasz, ze jest za ciemno, to przyjmuje Twoja ocene, jednak moja wizja jest inna i nie mowie, ze lepsza, bo nie mam monopolu na wiedze, ale jest dla mnie mojsza i sie tego trzymam :)

Bartekkw
09-05-2011, 15:09
Jednakze kazdy autor powinien zachowac dla siebie ta szczypte subiektywnego postrzegania rzeczywistosci.

I tego się trzymajmy :) :) :) Dawaj następne z wyprawy na północ :)

Seeker
09-05-2011, 17:14
"Seeker, tak siedzialem od piatku - jakies pozimowe sprzatanie"

O widzisz, a ja w sobote przed switem Dłużek nawiedziłem ;)
ale moze jeszcze kiedys....

<| MICHAŁ |>
09-05-2011, 17:19
ja bylem nad Dluzkiem w sobote kolo 14tej :)
swiat jest maly :)

dem
09-05-2011, 17:26
Jak dla mnie jest bardzo Ok. Jest wieczór, to musi być ciemno. Jedną mam tylko uwagę. W LD jest jednak zbyt czarno, no chyba, że tam już nie ma wody, tylko suchy ląd, wtedy nie mam pytań.