Zobacz pełną wersję : Lampa światła stałego Quantuum QL-1000
Sapphiron
08-05-2011, 11:49
Jak w temacie. Warto kupić taką lampę: http://www.hpfoto.pl/pl/p/Quantuum-QL-1000-lampa-swiatla-ciaglego-3200K/229 ?
Ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?
Kundzior
08-05-2011, 15:24
Ładne, żółte, stabilne światło. Tylko drogo znalazłeś to, to.
Sapphiron
08-05-2011, 17:18
drogo tzn?
I to że jak to mówisz żółte światło nie przeszkadza nic? Można dobrze wyregulować WB w aparacie pod nie czy nie bardzo?
Kundzior
08-05-2011, 17:31
drogo tzn?
I to że jak to mówisz żółte światło nie przeszkadza nic? Można dobrze wyregulować WB w aparacie pod nie czy nie bardzo?
Tak bez problemu WB ustawisz.
I to że jak to mówisz żółte światło nie przeszkadza nic? Można dobrze wyregulować WB w aparacie pod nie czy nie bardzo?Na pewno wyregulujesz... Problem bedzie powazny jedynie wtedy, kiedy nie bedzie ona jedynym zrodlem swiatla. Do oswietlania produktu w prowizorycznym studio -- nada sie swietnie. Gorzej, jesli bedziesz chcial ja wykorzystac np. jako drugie zrodlo swiatla w porterecie, kiedy dominujacym swiatlem bedzie np. slonce. Co prawda mozna te lampe wykorzystac wtedy jako swiatlo efektowe, ale po kilku fotach to zacznie robic sie nudne.
Sapphiron
08-05-2011, 18:53
Stig do "normalnych" zdjęć a szczególnie portretowych mam inne lampy, tez QT ale błyskowe. Tak więc do tego nie będzie używane.
Stig do "normalnych" zdjęć a szczególnie portretowych mam inne lampy, tez QT ale błyskowe. Tak więc do tego nie będzie używane.Kumam. :)