PDA

Zobacz pełną wersję : 958 euro - nie dajcie się naciągnąć.

ekonet
08-05-2011, 11:43
Dziwię się, że dopiero teraz jest o tym głośno: http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,9527420,DAD_i_inne_firmy__ktore_zeruja_na _nieostroznych_przedsiebiorcach.html?as=1&startsz=x - albo jak zwykle coś przegapiłem.
Dostałem ten szajs kilka razy, na szczęście mam zwyczaj czytać do samego dołu.
Ktoś z Was się już z tym zetknął?

freefly
08-05-2011, 12:01
I dobrze. To zawsze jest to życiowa nauczka, że trzeba czytać to co się podpisuje. Jak się nie przewrócisz,to się nie nauczysz.;)
I możesz niektórym trąbić, ale jak widzą jakąś korzyść "za darmo", to nagle okazuje się, że mają na oczach klapki jak koń.

darkmajin
08-05-2011, 12:06
nie wiedziałem o takim wałku, ale PRI jest mi znane na 100% takie coś dostaliśmy do firmy, tyle że ja znowu mam zwyczaj takie rzeczy wrzucać do kosza zwłaszcza jeżeli ktoś pisze Polski Rejestr Internetowy zaśmiałem się tylko...

z drugiej strony znalazłem to w dokumentach do "załatwienia" więc ktoś się tym zainteresował, ja proponuje tylko być rozsądnym
niezamawiana reklama = kosz

Yoora
08-05-2011, 12:07
Bodajże trzy razy dostałem od nich takie pismo. Raz od wspomnianej firmy z Hiszpanii. Za każdym razem lądowało w przeznaczonym dla nich miejscu czyli w koszu.
Ale dzięki za przestrogę :)

freefly
08-05-2011, 12:13
z drugiej strony znalazłem to w dokumentach do "załatwienia" więc ktoś się tym zainteresował, ja proponuje tylko być rozsądnym
niezamawiana reklama = kosz

Bez przesady. KFC przysyła mi niezamawiane reklamy do skrzynki na listy i korzystam od czasu do czasu.:);):grin:

darkmajin
08-05-2011, 12:16
ulotki z pizzerii/fastfoodów to ja mam w portfelu obok kasy :D, chodzi o "poważne" reklamy firmy etc. :)

2pompony
08-05-2011, 12:17
Zauważcie jedną rzecz: DAD na dowód, że usługę wykonała umieszcza dane oszukanej firmy na swojej stronie. To trochę tak, jakby utworzyła i utrzymywała katalog pod tytułem: Spis Szczytowych Naiwniaków! Mnie by było wstyd znaleźć się na takiej liście, a ludzie nie dość, że oszukani, to jeszcze wiszą u nich na stronach...

Rafał_Sz
08-05-2011, 16:40
Od kilku lat dostaję taką ofertę. Faktycznie jest to tak skonstruowane, że łatwo się naciąć (jeśli się nie czyta uważnie i do końca tego co się podpisuje). Dla mnie takie numery to ban ban ban.

Greg77
08-05-2011, 17:10
Typowe;)

velaskez
08-05-2011, 19:31
W dużych firmach się nie czyta tylko poprawia i odsyła. Z tych większych typu Orlen, BP, PGNiG, KGHM i wielu innych wszystkie figurują w rejestrze... tylko że tam 1000euro to wydatek jak na lody na patyku. Problem mają mali przedsiębiorcy...

ksviper
08-05-2011, 20:31
kilka razy do pracy przyszło takie coś i każdorazowo zasłużenie lądowało w pobliskim koszu :)

Megazordon
08-05-2011, 21:44
W dużych firmach się nie czyta tylko poprawia i odsyła. Z tych większych typu Orlen, BP, PGNiG, KGHM i wielu innych wszystkie figurują w rejestrze... tylko że tam 1000euro to wydatek jak na lody na patyku. Problem mają mali przedsiębiorcy...

Nie jest tak do końca kolorowo, bo ktoś, kto to odesłał bez czytania miałby po premii za naciąganie przedsiębiorstwa na niepotrzebne koszty, więc zawsze to kogoś dotyka. Sam pracuję w dużej firmie i wiem, że jakby się dyro dowiedział, że coś takiego podpisałem i wysłałem, a potem przyszła faktura na 1000 euro, to bym miał, kolokwialnie pisząc, lipę.

Mimo to oczywiście zgadzam się z Tobą, że takie coś dotyka przede wszystkim małe przedsiębiorstwa, ale szczególnie w Polsce powinny one charakteryzować się instynktem samozachowawczym polegającym na nieufaniu nikomu.