Zobacz pełną wersję : deskorolka, nagrywanie
czy istnieje jakiś dobry statyw (?) który jest podobny do żurawia ale do nagrywania lub robienia zdjęć osoby na deskorolce?
rozważam zakup czegoś takiego bo widziałem na filmach, jak koleś nagrywał przy pomocy tego urządzenia.
Pozdrawiam
to się kran nazywa. droga sprawa.
do zdjęć raczej nie ma sensu, do filmu raczej tylko jak masz duży budżet.
superkomornik
06-05-2011, 23:27
Do nagrywania kogoś na desce najlepszy jest...operator na drugiej desce ;) Wystarczy obejrzeć sobie jakikolwiek film deskorolkowy czy coś z 411 VM, gdzie często widać jak się kręci takie ujęcia.
wiem że potrzebny jest fish-eye (w większości ujęć) ale widziałem też jak gość jechał na deskorolce trzymajać w ręce ten "kran" i naprawde efekty są świetne
kaczor-d3
09-05-2011, 10:32
mysle ze tu niezbedny jest glidecam, najlepsze to krecenia filmow deskorolkowych, rolkowych itp. z tego co wiem wiekszosc filmow krecona jest przy uzyciu tego urzadzenia
wiem że potrzebny jest fish-eye (w większości ujęć) ale widziałem też jak gość jechał na deskorolce trzymajać w ręce ten "kran" i naprawde efekty są świetne
w takim razie mówimy o czymś innym. to nie jest kran.
to o co ci idzie to po prostu odpowiedni rig.
popatrz ja to wygląda u sfaha z idosk8, może nie jest to wysoki poziom, ale jakiś punkt wyjścia jest ;)