PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro sliplock pouch 10 i SB-600 czy wejdzie?

timmy84pl
06-05-2011, 17:30
Witam,
czy posiada ktoś może lampę SB-600 i pokrowiec lowepro sliplock pouch 10 (ew. trochę większy).
Zastanawiam się nad jego kupnem, ale nie wiem czy lampa wejdzie. Według wymiarów to nie bardzo się zgadza, bo nieco brakuje, ale chciałem spytać, czy ktoś może to sprawdzić w praktyce.
Chyba, że ktoś poleca jakiś inny pokrowiec na tą lampę. Ja rozglądam się za czymś ze sliplock, bo posiadam już torbę lowepro i dobrze byłoby móc to razem trzymać.

Pozdrawiam

Mariusz888
06-05-2011, 18:00
Przecież Lowepro ma 2 pokrowce na lampy błyskowe właśnie zależnie od rozmiaru :
-Lowepro S&F Quick Flex Pouch 55 AW
-Lowepro S&F Quick Flex Pouch 75 AW
i właśnie ten pierwszy wg nich jest pod SB600 :)

timmy84pl
07-05-2011, 10:05
Dziękuję za odpowiedź, jak patrzę na te pokrowce, to wyglądają dobrze, jednak cena trochę wygórowana. Czy ktoś taki może posiada i może napisać, czy faktycznie warto? A wciąż też jestem ciekaw jak to jest z tymi mniejszymi pokrowcami, czy sabinka wejdzie.

Mariusz888
07-05-2011, 13:19
Wygórowana raczej nie jest - dopłaca się również za to że jest pokrowiec AW i takie tam - za dobrą ochronę sprzętu czasem warto dać. Tych konkretnych nie testowałem bo swoją noszę w pokrowcu Nikona ale dobija mnie mocowanie do paska... :roll: a co do zmieszczenia się SB600 to pomierz sobie - jak wymiary wewnętrzne się zgadzają to wejdzie - jak nie to ja jestem zdania, że czego jak czego, ale sprzętu nie ma co na siłę upychać - w końcu to nie węgiel ;)