PDA

Zobacz pełną wersję : CS 2------------pomocy

KSIĘŻAK
27-01-2007, 18:51
Witam
Radość moja sięgnęła zenitu kiety to udało mi się na Alegro wylicytować na niewielką kwotę licencyją wersję CS 2 w angielskiej wersji. CHoć nie jestem anglistą udało mi się pomyślnie zainstalować go na mojej komputerowej maszynie. Zakup polskich tłumaszeń i do dzieła. I tu pojawił się problem. Niby to pełna wersja CS 2 9.0 a nie czyta NEF.Program sciągnął 80 MB uaktualnień i nic . Chcąc otworzyć świeżo naświetlony plik z d200 i wali napisik w rameczce.

Could not complete your request because it is not the right kind of dokument.

z jpg pogania jak tralala

proszę Was o pomoc W czym tkwi problem

serdecznie pozdrawiam

Ludmar
27-01-2007, 18:58
zapraszam tu (http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=39&platform=Windows)

stig
27-01-2007, 19:28
Ksieciunio, badz laskaw przeczytac jakikolwiek watek z tego dzialu, w ktorym zlozyles to zapytanie! Juz nastepny z nich "pierwsze kroki z raw HELP" zawiera odpowiedz!

PaSkal
28-01-2007, 10:46
Sequel mamy...
Sequele są przeważnie gorsze... :( :cry: :mad: :twisted: .

P.

Roberrto
03-02-2007, 03:29
To ja się zapytam teraz od siebie.
Gdy używam cs2 za "długo" tzn około 15min.(chyba, że to nowa funkcja ochrony zdrowia od Adobe) program się wywiesza a ja dostaję notkę że:
Microsoft visual C++ runtime error
this aplication has requested the runtime to terminate it in an usual way

jak na komunikaty o błędach z windowsa to ten jest bardzo "wygadany"
ale mimo to nie umiem sobie z nim poradzic
z góry dziękuję :)

JK
03-02-2007, 11:03
A tego PSa to masz legalnego, czy tylko prawie legalnego?

Roberrto
03-02-2007, 11:26
Trial. Tylko ja nie widzę związku a w szczególności z tym komunikatem. Postanowiłem sprawdzić zanim kupię, czy to jest dziwne?

JK
03-02-2007, 11:38
Nie, nie dziwne. Przed zakupem raczej normalne. A zapytałem dlatego, że czasem różne dziwaczne efekty daje łamanie zabezpieczeń programów. Ale jeśli to trial pobrany ze strony producenta i nie przeterminowany, to trzeba szukać innej przyczyny.

madmips
03-02-2007, 11:49
wina leży po stronie sprzętu i sterowników - nie po adobe. Nie ma też znaczenia czy legal czy pirat w tym przypadku. szopik jest wymagający ale taże i wrażliwy, najczęściej go bolą problemy z ramem i hdd.

Roberrto
03-02-2007, 14:14
Jeśli chodzi o sprzęt to nie jest to na pewno demon prędkości (1024ram, sempron 3000, 7600gs, dysk 250gb) aczkolwiek powinien działać i nie wywieszać się.Wydaje mi się, że problemem jest jakiś konflikt oprogramowania zainstalowanego już na komputerze z adobe (ale na Boga,który to program to go wyrżnę!!! ;) ) a może to problemy z pamięcią podręczną??? Nie wiem.... tylko zgaduję może to kogoś naprowadzi.

Mam jeszcze pytanie odnośnie licencji do cs2 dla studentów i nauczycieli tzn. czym się różni od licencji "normalnej" czy jest późniejsza możliwość upgrad-u do dajmy na to cs3 po rozsądnej cenie? Prawdopodobnie ten temat był już gdzieś poruszany i nawet chyba na pewno, aczkolwiek jak coś jest niepotrzebne w danej chwili to się znajduje od razu nigdy odwrotnie.

dzejms
06-02-2007, 10:50
Sprawdz czy masz DLA (Driver Letter Access) zainstalowane.