Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] W jednym szeregu
Co sadzicie o tej fotce?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/01/orkiestra-1.jpg
źródło (http://www.dobosch.com/forum/orkiestra.jpg)
bardzo dobra gra GO. Podoba się. Wygląda jak test FF i BF :)
na duży plus fakt, że nawiązałeś kontakt wzrokowy z 'obiektem' ...to bardzo ożywia zdjęcie;)
z minusów, pompon na czapce pierwszej dziewczyny trochę nieładnie styka się z brzegiem kadru...
podoba mi się zdjęcie, szczególnie to GO a i fotografowany obiekt (dziewczyna) widać że współpracował ;)
Podoba sie, super wykorzystałeś GO.
Ciekawe, ciekawe. I piegi są, super :D
Nie chcę się wymądrzać, nie znam się na postprodukcji, ale stawiam flaszkę że ten efekt Deep Of Field nie jest dziełem ekspozycji tylko w większości Photoshop'a !
Co autor o tym powie ?
RomanZWrocławia
28-01-2007, 00:51
za kolegą NOX-em: rozkład głębi ostrości nie wydaje się być pochodzenia "fotograficznego". Bez urazy.
POZDRAWIAM
Fajne, mimo, że nie jest w mocnym punkcie, ostrość zrobiła swoje
Nie chcę się wymądrzać, nie znam się na postprodukcji, ale stawiam flaszkę że ten efekt Deep Of Field nie jest dziełem ekspozycji tylko w większości Photoshop'a !
Co autor o tym powie ?
Autor mowi, ze fotosklepu w tym przypadku nie dotykal, GO naturalna! Stawiasz flashke Nox (nie wymigasz sie), do Krakowa moge wpasc i nawet z Toba ja obalic :)
A i FIlek sie dolozy zapewne...
wampirek
28-01-2007, 08:39
Bardzo mi sie podoba to zdjecie. Piekna czerwien, a GO? no coz - podziwiam za trafny dobor przyslony, ogniskowej i odleglosci od fotografowanych osob (wszystkich). Trzeba miec albo refleks, albo fart, albo po prostu strzelic pare fotek wczesniej idacym osobom lub po prostu miec doswiadczenie.
Na czekoladowych mikolajach, czy zolnierzykach z jajek niespodzianek, ustawianych na stole to umiem tak zrobic, ale na paradzie sprobuje dopiero przy pierwszej okazji. Na tym zdjeciu podoba mi sie najbardziej to, ze te pozostale dziewczyny jakby ciebie nie zauwazaly, a tylko ta ostra ma z toba kontakt.
pzdr
irek
Gdybys to zdjecie wystawil na konkurs w 1, 2, czy 3 tygodniu to mialbys moj glos.
A twoj nick? Doboszujesz w tym pieknym towarzystwie?
Za poprzednikami. Różnica ostrości pomiędzy głównym obiektem jest zbyt radykalna i za mało stopniowa. Stawiam drożdżówkę że dziewczyna została wymaskowana a reszta wyblurowana w PS.
Choć jak się tak bliżej przyglądam to obróbkę by było widać na odstających włosach dziewczyny. A nie widać. Może się mylę i oszukaństwa nie było...
RomanZWrocławia
28-01-2007, 10:41
gratulacje i zwracam Honor
Dobry dynamiczny portet ze świadomym wykorzystaniem oferowanych przez fotografię jedynie środków wyrazu. Nie rozbieram kadru na części pierwsze - rzut oka i ... podoba mi się
POZDRAWIAM
Dla mnie bardzo fajne. Co do głębi ostrości, to dla mnie jest na odwrót... dziewczyna (na prawdę super Ci się udało ją sfotografować) jest za ostra. Jakość nie podzielam kultu wyostrzania i mi bardziej by się podobała naturalna miękkość jej rysów i piegów, ale może to tylko efekt zmniejszania...?
No to ladnie... do flaszki Nox`a, Światło dolozy drozdzowke :) Bedzie bal!
Co do pytania Wampirka, owszem, trenowalem GO na statycznych obiektach, jak rowniez robilem sporo fotek poruszajacych sie ludzi. Gdybym zrobil to w photoshopie, oszukalbym samego siebie, a o to chyba nie chodzi w fotografowaniu nieprawdaz?
Nie ukrywam jednak, ze tu pomogl troche fart, bo przeciez nie dogadalem sie z ta dziewczyna, zeby w umowionej sekundzie na mnie spojrzala. Nie wszystko da sie zaplanowac... i to wlasnie lubie :)
Dziekuje za cenne i te mniej cenne wskazuffki!
Sebastiann
28-01-2007, 13:59
Za wszystkimi - swietna GO i kolorystyka:)
dobra GO i reklama ortodoncji ;)