Zobacz pełną wersję : koszt czyszczenia D700
Wiecie może ile kosztowało by czyszczenie matrycy oraz innych podzespołów w oryginalnym serwisie?
Niestety zwykłe czyszczenie nie wystarcza..
( chodzi o D700 )
adelbert
07-05-2011, 21:14
ja to robię sam, po co w koszty wchodzić skoro to jest takie proste
ja to robię sam, po co w koszty wchodzić skoro to jest takie proste
No... Ja też nie wiem, czemu niektórzy do dentysty chodzą, skoro wyrwać zęba to byle dres na meczu umie...
A tak serio... Niektórzy wolą zapłacić i mieć święty spokój (że coś popsują, podrapią, zaleją). Żeby samemu na mokro wyczyścić "matrycę" i inne podzespoły to też trzeba jakiś koszt poczynić ;)
adelbert
07-05-2011, 23:41
tak, to prawda, mój pierwszy raz to stanie serca pod gardłem i dygoczące ręce, ale później to już luzik ;) jak sie uważa to nic nie może się stać
jak sie uważa to nic nie może się staćO... To podobnie jak z seksem ;)
catintheflat
10-05-2011, 22:03
Podłączam się do pytania, a generalnie chodzi mi o matówkę w D300. Niestety wielka grucha do przedmuchania już nie starcza i trzeba interweniować jakoś inaczej.
O... To podobnie jak z seksem ;)
Dlatego jak większość woli robić "TO" samemu niż pozwalać na robienie "TEGO" komuś innemu ;)
Dlatego jak większość woli robić "TO" samemu niż pozwalać na robienie "TEGO" komuś innemu ;)
zasadniczo chyba dlatego, ze nie kazdy jest czlowiek-guma...
czyszczenie matrycy w serwisie to granice 70zł do tego czyszczą i przeglądają wszystko w środku. Ja oddałem tylko na czyszczenie body + obiektyw i tylko mieli matryce wyczyścić a zrobili mi czyszczenie plus wyczyścili obiektyw, sprawdzili styki, śrubki - nie mam już niestety tego wydruku ale byłem zadowolony. Tylko to był d80 ale myślę że w takiej firmie jak nikon - czyszczenie matrycy jest to stawka ustalona z góry i stała.
siwinski
11-05-2011, 11:58
... ale myślę że w takiej firmie jak nikon - czyszczenie matrycy jest to stawka ustalona z góry i stała.
aż się posmarkałem :)
Andrzej Olender
11-05-2011, 13:24
aż się posmarkałem :)
dobrze że nie matrycę :)
adelbert
20-05-2011, 11:18
popieram ;)
Rafał_Sz
20-05-2011, 13:07
Czyszczenie matrycy w Nikon PL to 80 zł brutto plus ew. przesyłka.
OT: W fixationuk 55 GBP za czyszczenie matrycy :(
Podepnę się pod temat.
Czy ktoś wysyłał ostatnio do serwisu aparat do czyszczenia kurierem ? Jak długo trwała cała operacja ?
Rafał_Sz
08-06-2011, 12:04
Podepnę się pod temat.
Czy ktoś wysyłał ostatnio do serwisu aparat do czyszczenia kurierem ? Jak długo trwała cała operacja ?
4 dni łącznie z czasem wysyłki.
4 dni łącznie z czasem wysyłki.
to można przeżyć :)
Rafał_Sz
08-06-2011, 14:07
OT: W fixationuk 55 GBP za czyszczenie matrycy :(
Może czyszczą z obu stron? ;)
Roboczogodzina droga - zajelo im 15 minut ;), w tym czasie mialem mozliwosc pomacania statywow Gitzo i kilku szkiel Nikona.
I to byl finansowy gwozdz do mojej trumny (+doplata za nadbagaz w samolocie) ;)