Zobacz pełną wersję : Z czego zrobić okrągłą blendę?
krokodajl
05-05-2011, 14:58
Cześć,
zastanawiam się z czego można zrobić okrągłą blendę. Tzn wiem, że potrzbna będzie złota i srebrna folia, ale nia taka kuchenna raczej, bo takowa łatwo się rwie :) Zastanawiam się tylko z czego zrobić ramkę tej blendy, tak aby ładnie i elegancko móc ją złożyć skręcając.
Czy ktoś z was już coś takiego wykonywał?
Pewnie! lastolite, quantuum, f&v i wiele innych firm. Kup gotowa.
ciezko bedzie zrobic okragla blende - jeszcze skladana - szkoda zachodu
idealna blenda jest płyta piankowa biala - dziala idealnie :)
do tego mozesz sobie wziac obkleic cokolwiek kocem ratunkowym - 5-8 zeta w aptece i masz z jednej srebro z drugiej zloto :)
razem 3in1 :)
cena troszke nizsza niz lasolite ;p
Wszelkie próby zrobienia czegoś taniej od "chińczyka" zakończą sie niepowodzeniem.
Koszty wszystkich komponentów kupowanych detalicznie mogą przewyższać cenę gotowego "chińczyka"
A gdzie czas, i robocizna nie licząc błędów wykonawczych i koncepcyjnych.
Lastolite faktycznie kosztuje więcej niż chinczyk natomiast wcale lepiej nie działa.
Było już milony razy. Jak chcesz przepisu jak coś zrobić z niczego to sobie wpisz w googla "DIY blenda / reflector". Moim zdaniem koce NRC (folia ratunkowa) nie dają się zupełnie. Są zbyt "odbłyskujące" i na obiekcie tworzą się "zajączki" (partie znacznie jaśniejsze). Nie ma co kombinować. Gadżety foto z chin są tanie jak barszcz. Za 50zł można dorwać blendzię 5w1 z pokrowczykiem :)
Moim zdaniem koce NRC (folia ratunkowa) nie dają się zupełnie. Są zbyt "odbłyskujące" i na obiekcie tworzą się "zajączki" (partie znacznie jaśniejsze).
Zajączki się nie tworzą jeśli koc jest dobrze pomięty.
Zajączki się nie tworzą jeśli koc jest dobrze pomięty.
U mnie się tworzyły mimo totalnego zmiętolenia :) Testowałem 2 różne koce i było to samo. Powierzchnia była z nich za bardzo odbijająca. Ta, którą mam na blendzie jest bardziej matowa.
U mnie się tworzyły mimo totalnego zmiętolenia :) Testowałem 2 różne koce i było to samo. Powierzchnia była z nich za bardzo odbijająca. Ta, którą mam na blendzie jest bardziej matowa.
jest fajny art - tylko nie moge go namierzyc o tej wlasnie sprawie
podana jest w nim nazwa albo rodzaj kleju ktorym mozna przykleic koc do czegos (klej lekko reaguje z kocem przez co nie jest juz tak "odbijajacy") fajna sprawa jak ktos sie lubi bawic - przynajmniej fajnie wyglada w necie :)
ThomasVoland
06-05-2011, 17:59
Cześć,
zastanawiam się z czego można zrobić okrągłą blendę. Tzn wiem, że potrzbna będzie złota i srebrna folia, ale nia taka kuchenna raczej, bo takowa łatwo się rwie :) Zastanawiam się tylko z czego zrobić ramkę tej blendy, tak aby ładnie i elegancko móc ją złożyć skręcając.
Jak chcesz użyć koca grzewczego, to on daje jeszcze ostrzejsze światło jak normalne srebrne blendy, o białej nie wspominając. Szkoda czasu na te samoróbki.
siwyyy77
06-05-2011, 19:45
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230378372525
Na dniach ma przyjść :)
IMHO nie warto bawić się w rzeźbę, paypal pobrał 44zł
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230378372525
Na dniach ma przyjść :)
IMHO nie warto bawić się w rzeźbę, paypal pobrał 44zł
mam identyczna :) przeszyj/zaszyj mocno zamki na blendzie bo ja w pierszy dzien wyrwalem i sie bawile pol nastepnego dnia :)