Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Taka Violka
:::kajtek:::
04-05-2011, 21:12
Witam
Jestem świeżak wrzucam pierwsze zdjęcie na forum do oceny . Czemu takie ?? hmmm jakoś mnie urzekło :) i jestem ciekaw waszej opinii
D90 18-105 doświetlane Sabinką SB900 i lekka obróbka w Ps.
Pozdrawiam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/05/Violka-2.jpg
źródło (http://www.kajtek.ng.pl/Violka.jpg)
dawid503
04-05-2011, 21:35
Oczy są straszne. Takie zdjęcie Cie urzekło ?
A modelkę też ?
Podglądaj, czytaj, ćwicz...
No nie wiem czy modelka jest zadowolona z efektu :-)
Ja na miejscu modelki co najmniej bym Cię zastrzelił :)
Ja na miejscu modelki co najmniej bym Cię zastrzelił :)
co najmniej to dwa razy ;)
04-05-2011, 21:57
Ale czy te oczy mogą kłamać ?? :-))) no tak zbyt wyostrzone
i żeby nie było że to wampir :-))) to zapodam jeszcze jedno tylko pewnie znowu te oczy :-)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/05/violka3-2.jpg
źródło (http://www.kajtek.ng.pl/violka3.jpg)
remiksson
04-05-2011, 22:05
Ale czy te oczy mogą kłamać ?? :-)))
Twarz niestety z samych oczy się nie składa. Pierwsze zdjęcie jest okropne, na miejscu modelki bym cię ukrzyżował :D
Czemu niby modelka ma go krzyżopwać. Wygładził ją trochę , podostrzył lub wybielił.
Jedynka faktycznie okropna , ale to modelka chciała się wygłupiać jak widzę. Fotografa może tylko zastrzelić za wstawienie tego zdjęcia na forum , a nie dlatego że nacisnął spust :)
W końcu moja żona też czasem strasznie głupie miny robi , ja to pstrykam , ale nie publikuję.
Dwójka już normalnie. Nawet całkiem sympatycznie :)
remiksson
05-05-2011, 14:15
Czemu niby modelka ma go krzyżopwać. Wygładził ją trochę , podostrzył lub wybielił.
Jedynka faktycznie okropna , ale to modelka chciała się wygłupiać jak widzę. Fotografa może tylko zastrzelić za wstawienie tego zdjęcia na forum , a nie dlatego że nacisnął spust :)
I właśnie to mialem na mysli :) Publikacja tego zdjęcia to cios, którego ja bym modelce nie zadał :D
05-05-2011, 15:29
Hej Panowie dajcie pożyć :-))) , a co do modelki to wam powiem ze wyraziła zgodę na publikacje :-)
może ktoś się jeszcze wypowie o obróbce, kadrowaniu itd. Jakieś podpowiedzi ???
Dzieki za komęty
Pozdrawim
bart1987
05-05-2011, 22:19
Twarz niestety z samych oczy się nie składa. Pierwsze zdjęcie jest okropne, na miejscu modelki bym cię ukrzyżował :D
Oczywiście po wcześniejszym biczowaniu i całej drodze krzyżowej z ołowianym krzyżem x3 :lol:
Bankowo nie jest zadowolona... no chyba, że ma taki fetysz :smile:
Dzieki za komęty
To jakaś odmiana komety? ;)
Nerdkiler
06-05-2011, 10:25
te zaniedbane zęby są dramatyczne, nie wiem jak możesz pokazywać publicznie takie paskudne zdjęcie. Zero kadru, zero pomysłu na retusz. Takim zdjęciem to jedynie odstraszasz ludzi. "Modelka" albo może lepiej napiszę "osoba pozująca" też bez pomyślunku, że zgodziła się na takie coś.
andrzej_laskowski
06-05-2011, 19:35
Często piszę w takich wypadkach że mogło być gorzej, ale tu nie jestem tego pewien.
No może mogło być nieostre, a jest. ;)
Zaleta wątku i fotki jest to że można pokazywać to początkującym jak NIE robić portretów.
Ale każdy kiedyś zaczynał, więc nie ma się co pastwić.
Na pocieszenie pani najgorszą fotkę w życiu ma juz za sobą, teraz może być już tylko lepiej.
Oby.;)
sanderus
13-05-2011, 18:29
...o matko!
missbizarre
13-05-2011, 22:44
na drugim - piękny plastik zrobiłeś Pani ... a jakie oczęte przeostrzone.....
samson09
16-05-2011, 12:37
Niestety portret to to może jakiś i jest, ale kwestia wykonania pozostawia wiele do życzenia. Pierwsze fatalne, bałagan na głowie, mina straszna, a i szare plamy na zębach modelki też nie za bardzo mi leżą ;) Dwójka to samo bałagan na głowie, zdjęcie - normalny pstryk. A oczy jak oczy nic szczególnego w nich nie widzę. Dużooo obserwacji na forum, jeszcze więcej czytania z zakresu obsługi photoshopa, bo samo wygładzenie twarzy modelki nie robi ze zdjęcia super portretu. Generalnie na nie.
Kraftsman
16-05-2011, 12:45
Jedynka woła o pomstę do nieba. Na dwójce za dużo plastiku i fotograficznego niechlujstwa a za mało pomyślunku.
mskowronski
16-05-2011, 15:11
1. zdjęcie wstawiłeś za duże, źle się ogląda jak trzeba je przewijać
2. kadr jest za ciasny
3. tło niestety trochę rozprasza, poszukaj bardziej jednolitego lub takiego które pokazuje jakieś ciekawe miejsce (oczywiście rozmyte tło)
4. osobiście poprosiłbym modelkę, żeby do zdjęcia zdjęła tą kurtkę i poprawiła nieco fryzurę :)
Pozdrawiam