Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dwie wieże.
Klasycznie, banalnie i cukierkowo.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img41.imageshack.us/img41/7356/dsc33501024.jpg)
Pozdrawiam
podoba sie, kadrowo jak i technicznie
Nawet jeśli klasycznie i banalnie, bardzo mi się podoba, Ostrów Tumski jest piękny :) Luminacja i anteny satelitarne trochę burzą klimat tego miejsca, ale cóż... Co do kadru, odrobinę przeszkadza mi tylko drzewo po lewej które się całe nie zmieściło w kadrze.
Pozdrawiam.
jacekz40
05-05-2011, 00:57
Oj chyba niedocenione :(
Dla mnie bardzo fajny obrazek :), można lekko się czepnąć, bo tak nierówno ciachnięte drzewka zarówno po lewek jak i prawej stronie... ale to drobiazg.
Małe pytanko - jaka to godzinka i jak czas naświetlenia?
Drzewka są ciachnięte, to fakt, ale to wina prostowania perspektywy. Cóż, coś za coś, albo obcięte drzewa, albo walące się mury. Wybrałem chyba mniejsze zło ;)
Co do dokładnej godziny i ekspozycji, to dam znać, jak wrócę do domu, bo teraz nadaję z pracy i nie mam wglądu do exifów. Na oko, było gdzieś pomiędzy 21-wszą, a 23-cią ;D
Mnie też się to podoba. Fajny kadr i ładne kolorystycznie
martinez
05-05-2011, 12:45
Ładna pocztóweczka, podoba się!
Doskonałe w tej swojej "banalności" jak to określiłeś. Trochę przeszkadza rozciągnięte acz ucięte drzewo z lewej, ale to drobiazg, podoba mi się jak to naświetliłeś, i jak "klasycznie" skomponowałeś kadr.
Chociaż po tytule wątku spodziewałem się czegoś bardziej mrocznego ;)
Małe pytanko - jaka to godzinka i jak czas naświetlenia?
Godzina: 22:58
Ekspozycja: F/8 i trzy klatki po 10s, 20s, 30s. Najpierw wywołane w CNX2, a później wrzucone do SNS'a. Choć będąc zupełnie szczerym, taki sam efekt osiągnąłem po zabawie suwaczkami z jednym tylko kadrem, naświetlanym 20 sekund. Było tylko nieco więcej szumu, ale po zmniejszeniu do 1024pix różnicy nie było widać żadnej.
podoba się...technicznie b/u