PDA

Zobacz pełną wersję : D700 zmiana wartości domyślnych - LCD tył

Fidosanok
03-05-2011, 14:11
Wybaczcie ale nie bardzo wiedziałem jak zatytułować watek. Przewertowałem instrukcję, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie:
Po wciśnięciu przycisku INFO wyświetlane są ustawienia. W d90 można było sobie przypisać funkcję jaka ma być wyświetlana w dolnej lini wyświetlacza. W D700 domyślnie widnieje np. przestrzeń barwna albo przetwarzanie obrazu, które jak dla mnie mogłyby być ukryte w menu. Czy jest możliwość by zamiast jednego z nich (na ich miejsce) władować np. sterownik błysku? Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Oczywiście wiem, że są banki CUSTOM, SHOT i przyciski programowalne, więc o nich nie musicie mi przypominać ;)

docxxx
05-05-2011, 22:15
D90 jest nowsza puszka i, pomimo ze pozycjonowana jest nizej od D700, to filozofia "tylko w nowosciach poprawiamy" soft ma tu pewnie kluczone znaczenie (vide zmiana ISO pod pokretlem).

Fidosanok
06-05-2011, 16:05
Czyli, że co ... znaczy nie da się ? A co z tym ISO pod pokrętłem, bo nie rozumiem :/

pietrobas
06-05-2011, 19:09
Czyli, że co ... znaczy nie da się ? A co z tym ISO pod pokrętłem, bo nie rozumiem :/

W trybie np. A jednym pokrętłem zmieniasz przysłone, a drugim ISO,
W d300s nic takiego nie znalazłem.

bic44
15-01-2016, 15:42
W trybie np. A jednym pokrętłem zmieniasz przysłone, a drugim ISO,
W d300s nic takiego nie znalazłem.

Odkop świadomy:
zmieniło się coś od tego czasu? Da radę przypisać zmianę iso pod tylne pokrętło np w trybie A (d700)?

Brakuje mi też zmiany trybu iso przednim pokrętłem (trzymając przycisk iso), może jednak da się?