Zobacz pełną wersję : Norton z Esentialem, mogą być?
piotereks
02-05-2011, 19:20
Witam.
Próbowąlem na jakiś tam forach komputerowych, ale nic, więc spróbuję w naszym Cafe.
Zakupiłem Norton Internet Securiyi 2011, w między czasie już po jego instalacji, przy uaktualnianiu Windows, wgrał sie Mirosoft Security Essentials.
Mam zapytanie czy one mogą razem działać, czy lepiej zostawic tylko nortona. Mozę ktoś lepiej zorientowany w tej tematyce mi pomoże.
Narazie mam oby dwa i generalnie nic się nie gryzie.
Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.
Moze i sie nie gryza (a moze sie gryza, ale tego nie widac), ale podoba Ci sie tak, zeby dwa programy spowalanialy Ci maszyne? Jednemu to jeszcze mozna wybaczyc, ale dwa..? :)
Generalnie zasada jest taka, zeby nie mnozyc programow av w systemie. Jeden i koniec.
piotereks
02-05-2011, 19:31
Moze i sie nie gryza (a moze sie gryza, ale tego nie widac), ale podoba Ci sie tak, zeby dwa programy spowalanialy Ci maszyne? Jednemu to jeszcze mozna wybaczyc, ale dwa..? :)
Generalnie zasada jest taka, zeby nie mnozyc programow av w systemie. Jeden i koniec.
dzieki za odpowiedz. nie zauwazylem zadnego spowolnienia sprzetu. a moze sie uzupełniają?
Dwa programy antywirusowe to o jeden za duzo
piotereks
02-05-2011, 19:37
Dwa programy antywirusowe to o jeden za duzo
czyli ktory zostawic?
A jestes pewien, ze Internet security ma Norton Antywirus w pakiecie? Pamietam, ze byly wersje bez antywirusa.
Ogolnie Norton jest dosc mocno obciazajacy kompa, esencials znowu jest chwalony, ale widzialem komputer ktory byl zawirusowany a mial esenciala.....
Kolejna sprawa to widzial bym ten temat w dziale komputery/oprogramowanie;)
Rafał_Sz
02-05-2011, 19:43
czyli ktory zostawic?
Norton.
Ogolnie Norton jest dosc mocno obciazajacy kompa, esencials znowu jest chwalony, ale widzialem komputer ktory byl zawirusowany a mial esenciala.....
Którą wersję Nortona widziałeś ostatnio na oczy?
Ogolnie Norton jest dosc mocno obciazajacy kompa
Kiedyś bym się z Tobą zgodził, ale obecnie Norton już nie obciąża tak komputera jak miało to miejsce kiedyś.