Zobacz pełną wersję : Plecak zapinany od strony pleców
Witam,
Szukam plecaka zapinanego od strony pleców. Znalazlem kilka ale niewiele.
Znacie może jakieś modele do których zmieści się d700, 16-35, 50, 70-200, sb-700, cokiny, wyzwalacze i szpargały?
narazie najbardziej mi odpowiada burton zoom pack (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=78255) ale wiekszości pewnie jeszcze nie widziałem
Ja mam taki: http://www.foto-net.pl/sklep/produkt16442-plecak-Naneu-Pro-Alpha-czarny.html
Do komory mieści mi się d700 z gripem i zapiętym 14-24, do tego tami 28-75 i sigma 70-200
w górnej komorze ewentyalnie lampa lub/i TC. Wchodzi już to wszystko tak na styk
Kundzior
02-05-2011, 09:05
Vanguard up-rise 45
krolewicz
02-05-2011, 10:24
naneu alpha L
A ja właśnie zamówiłem coś takiego f-stop tilopa bc (http://dancarrphotography.com/blog/2010/11/02/introducing-the-new-f-stop-tilopa-bc-photo-backpack/). Kosztuję 365 dolców ze średnią wkładką i pokrowcem przeciwdeszczowym. W necie jest kilka filmików o tym plecaku, robi wrażenie.
Dakine Reload - plecak - kontener, lubię tą bestię ze względu na niesamowitą ładowność (jeśli na parkingu brakuje miejsca na mojego kombiaka - po prostu parkuję nim w plecaku) kiedyś zdarzyło mi się przepłynąć na nim Atlantyk - żywności i wody starczyło na podróż powrotną.
Teraz tak na poważnie.
Jeśli priorytetem jest ekstremalna pojemność i bezpieczeństwo sprzętu przed zniszczeniem - nie ma innej alternatywy poza nim lub walizkami z kompozytów wypełnionymi piankami.
co do budżetu to nieważne bo jak warto to mozna wywalić wiecej kaski ale zawsze lepiej znaleźć coś tańszego ;)
Lowepro Flipside 400- dosc ciekawa propozycja, tym bardziej ze tańszy od burtona
Vanguard up-rise 45- fajny, bardzo funkcjonalny ale, wg mnie, krzyczy "aparat!!! mam aparat!!!"
ten naneu to troche jednak za mały
f-stop tilopa bc - faktycznie robi wrażenie ale wydaje mi się, że dość podobny do burtona a o wiele droższy
Dakine Reload ma zewnętrzny zamek a nie od pleców więc odpada
wrzućcie jeszcze jakieś propozycje, zrobimy małą baze danych a mi to ogromnie pomoże ;)
f-stop tilopa bc - faktycznie robi wrażenie ale wydaje mi się, że dość podobny do burtona a o wiele droższy.
Właśnie dostałem maila z USA że mi wyślą z Holandii bo maja jeden. Czyli odpada import tax i przesyłka połowę tańsza. Miło z ich strony :)
Dla mnie wszystkie plecaki foto były po prostu za małe, w sensie przestrzeni bagażowej "nie foto".
Każdy mój poprzedni plecak foto mieścił sprzęt i.... no właśnie prawie nic poza tym.
Burtona miałem dawno temu jeszcze wersję AK. Dobry, solidnie wykonany, Ale za mały :(
Myślę że w ten F-stop zapakuję cały sprzęt plus graty na 2-3 dniową wycieczkę pieszą.
Poza tym w F-stop są wymieniane "kontenery" na sprzęt, jak mi się kiedyś zwidzi i dokupię więcej sprzętu
wymienię tylko "kontener" na większy.
Właśnie dostałem maila z USA że mi wyślą z Holandii bo maja jeden. Czyli odpada import tax i przesyłka połowę tańsza. Miło z ich strony :)
Dla mnie wszystkie plecaki foto były po prostu za małe, w sensie przestrzeni bagażowej "nie foto".
Każdy mój poprzedni plecak foto mieścił sprzęt i.... no właśnie prawie nic poza tym.
Burtona miałem dawno temu jeszcze wersję AK. Dobry, solidnie wykonany, Ale za mały :(
Myślę że w ten F-stop zapakuję cały sprzęt plus graty na 2-3 dniową wycieczkę pieszą.
Poza tym w F-stop są wymieniane "kontenery" na sprzęt, jak mi się kiedyś zwidzi i dokupię więcej sprzętu
wymienię tylko "kontener" na większy.
na taką wycieczkę to ten plecak jest idealny,
mnie zainteresowal f-stop loka ale raczej zrezygnuje bo burton albo lowepro u mnie o ładnych pare stówek tańsze