PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pomojemu - mostek

jeremi1234
01-05-2011, 17:52
Po...mojemu
Zapraszam do biczowania:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/1693/mosthdr.jpg)

Karbulot
01-05-2011, 17:58
Patrzę, patrzę i się zastanawiam.
Czy to było z ręki robione, czy statyw bujał?
Piasek na dole rozjechany i na siłę ostrzony.
Drzewa całkowicie czarne...
Jedyne co jest poprawne, to prosty horyzont.

Greg77
01-05-2011, 18:01
A mnie to wyglada na nieudanego HDRa

Gurgul99
01-05-2011, 18:07
A może tak wg. autora miało to wyglądać?
Jak na moje oko, to drzewa są zielone, woda ładnie spieniona, horyzont prosty.

Pewnie gdyby to zdjęcie wyprodukował jakiś guru tego forum, to wielu by się zachwycało "surowością ziaren piasku" i figlarnie wykrzywionym pomostem...

Greg77
01-05-2011, 18:13
Pewnie gdyby to zdjęcie wyprodukował jakiś guru tego forum, to wielu by się zachwycało "surowością ziaren piasku" i figlarnie wykrzywionym pomostem...

Sadze, ze sie mylisz......w kolejnym watku marudzisz o jakiejs grupie czy temu podobnym?!

Karbulot
01-05-2011, 18:16
Najpierw musiałbym dostrzec te ziarna piasku w wymemłanej podłodze.
Bo teraz to niestety jest całkowity brak szczegółów jak na ostrym kropie.

Gurgul99
01-05-2011, 18:17
Prawda jest taka, że zdjęcie wiadra, wykonane przez niektórych jest więcej warte i chętniej komentowane niż zdjęcie początkującego usera. Tyle w temacie.

Marrab
01-05-2011, 18:18
(...) Pewnie gdyby to zdjęcie wyprodukował jakiś guru tego forum, (...)

Gdyby "wyprodukował" je ktokolwiek... napisałbym że: zdjęcie leży jakościowo, jest mocno przeostrzone i sprawia wrażenie totalnie zepsutego obróbką. Oceniam co widzę, a jeśli taka była wizja autora, nie neguję jej przecież :)

Pozdrawiam.

tbogdanowicz
01-05-2011, 18:27
Mnie rzadko "ruszają" tego typu zdjęcia, choć zwykle doceniam stronę techniczną.
W tym przypadku widzę zieleń na drzewach, ale są za ciemne, piasek i pomost lepiej przemilczę, niebo z plamami i ziarnem. Jeśli chodzi o wodę to mam wrażenie że widzę dwa razy te same fale z lekkim przesunięciem, co sugeruję dwa zdjęcia w krótkim odstępie czasu i późniejsze składanie.

Karbulot
01-05-2011, 18:43
Prawda jest taka, że zdjęcie wiadra, wykonane przez niektórych jest więcej warte i chętniej komentowane niż zdjęcie początkującego usera. Tyle w temacie.
No fakt... Słabe fotki ludzie omijają. Ale przecież nikt na forum nie będzie każdemu nowicjuszowi prowadził prywatnych korepetycji fotograficznych. Od tego służą książki, poradniki internetowe online, książki. Żyjemy w czasach, gdy fotografowi jest bardzo łatwo. Trzeba tylko chcieć.

Zresztą co chcesz? Wytknąłem błędy w fotce, koledzy także. Więcej nie ma się po co rozwodzić. Zachwycać też nad czym nie ma.