Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na wodzie o wschodzie.
Nikonozaur
01-05-2011, 15:34
Może nie dokładnie o wschodzie ;), ale jakoś tak mi bardziej pasowało.
Fotę zaprezentowałem na FF gdzie spoczęło w Ciemni. Usiadłem więc do obrazka jeszcze raz i... może tak?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam.
Piękny, minimalistyczny krajobraz z niezwykłym światłem w roli głównej.
Nikonozaur
01-05-2011, 16:08
Nie kupuje tego.
Dobra, no problem, ale powiedz czemu?
ssimon1978
01-05-2011, 16:09
swietne
Dobra, no problem, ale powiedz czemu?
Po prostu nie rozumiem takich zdjeć, jakis czarny punkcik na żółtozielonym tle, nie podoba mi sie i tyle ;)
sprocket
01-05-2011, 16:23
Tak jak ja, myslalem ze to mucha tam jest :)
mnie podobają się takie minimale, jednak uważam że wersja w tonacji mniej kolorystycznej (mniejsze nasycenie) którą widziałem na innym portalu jest bardziej trafiona :)
Zdjecie ma w sobie cos......ale Andrzeju, mnie nie podeszlo.....chyba za malo lodki w lodce....
Gurgul99
01-05-2011, 16:43
Minimal jak minimal...ale nie klepmy się po plecach nad taflą wody i łódeczką.
jeremi1234
01-05-2011, 17:33
No cóż może nie jestem w "grupie" ale jestem na nie. A te kropki po prawej od łódki to co to jest ?
tbogdanowicz
01-05-2011, 18:33
Chyba za mało łódki i w dodatku te plamy z prawej strony.
A mogło być ciekawie.
Te plamy akurat to ptaki ktore ladnie sie odbijaja w wodzie......zdjecie mnie by sie podobalo gdyby bylo blizej.
Kiedys Nemeth pokazal piekna serie "wschodowych lodzi".
Mi się podoba, ptaszki są świetne ;)
Nikonozaur
01-05-2011, 20:07
Te plamy akurat to ptaki ktore ladnie sie odbijaja w wodzie......zdjecie mnie by sie podobalo gdyby bylo blizej.
Kiedys Nemeth pokazal piekna serie "wschodowych lodzi".
Tak, to oczywiście ptaki, ale na wyświetlaczach może tego nie widać. ;)
Chlercia, żałuję, że nie użyłem pełnej mocy szkła bo przez "zaoszczędzenie" 60mm fotka jest mniej wyrazista. Trudno mi też jakoś znaleźć dobry sposób na obróbkę, niby wiem co chcę uzyskać jednak efekt końcowy odbiega od założeń. Pewnie przyjdzie czas i dobiorę się do niej ponownie.
Na FF mi jakos umknęła ta fota...
Niemniej masz rację Andrzeju - mozna bylo wydluzyc kija ;)
krzysztofz24
01-05-2011, 21:59
W sumie to sam nie wiem czy mi sie podoba czy nie. Ale cosik mnie dluzej zatrzymalo na tej fotce i moze nawet sklonilo do zastanowienia...to chyba dobrze jest;-).
Faktycznie kolory trochę za bardzo nasycone. minimal jest ok. Widziałem kolegi prace duże lepsze, dlatego tej nie zaliczyłbym do szczytu możliwości autora. Natomiast pasuje mi te ujęcie jako "kolejne z serii" gdzie trzeba opowiedzieć jakąś historię...
krokus66
02-05-2011, 20:28
Może to zdjęcie i jest trochę nienaturalne poprzez silnie nasycony kolor. Niewątpliwie ma jednak to "coś" w sobie i mnie się naprawdę podoba. Widzę i łódkę i ptaszki, które dużo wnoszą do obrazu. Śliczny jest ten strumień światła na obrzeżu wody. Podzielam głos poprzedników, że przybliżenie da dobrą fotę, może i lepszą. Nie zmienia to jednak faktu, że ta mi się podoba, również jej inność. Zrobić inne, w nietypowej kolorystyce i żeby jeszcze podobało się, nie jest łatwo. Trzeba mieć wizję i wyobraźnię oraz odwagę a Ty Nikonozaur ją masz. Rozpisałem się aby przekonać innych, że tak właśnie myślę (a nie podlizuję się), może myślę pokracznie ale mam do tego prawo. Uważam, iż fota 40x50 cm na wystawie szybciej i łatwiej przekonałaby oglądających. Małe zdjęcia niestety nie mają tej mocy oddziałowywania.