PDA

Zobacz pełną wersję : Był taki wątek :)

hackermuz
30-04-2011, 21:33
Był wątek gdzie padały wypowiedzi jak to często zaniżamy ceny sprzętu przed naszymi kobietami itd? Ktoś wie jak się nazywał? Bo chciałem pochwalić żonę, bez zaniżania wartości sprawiła, że stałem się szczęśliwym posiadaczem FXa. Taka żonka to skarb :)

marcinc
30-04-2011, 21:48
Przede wszystkim gratuluję wspaniałej żonki, a następnie nowej puszki:)

Michał Jędrak
30-04-2011, 22:00
Wow, a myślałem, że tyko ja zaniżam wartość tego co kupuję... Chętnie poczytam sobie tamten wątek :-)

emet_b
30-04-2011, 22:08
haha, jak poczytałem na forum zegarkowym co ludzie potrafią wymyślić przed żonami, aby ukryć zakup nowego sikora, to do tej pory nie mogę się nadziwić jak bardzo ludzka wyobraźnia może zaszaleć

krokus66
30-04-2011, 22:11
Był wątek gdzie padały wypowiedzi jak to często zaniżamy ceny sprzętu przed naszymi kobietami itd? Ktoś wie jak się nazywał? Bo chciałem pochwalić żonę, bez zaniżania wartości sprawiła, że stałem się szczęśliwym posiadaczem FXa. Taka żonka to skarb :)

Widzę, że ją "urabiasz" do następnego zakupu.:roll:

statler
30-04-2011, 22:19
Aparat do pracy się nie liczy:razz: Sztuką nie jest przemówienie żonie do rozsądku, tylko go od niego odwiedzenie:)

fotograf58
01-05-2011, 06:37
Święte słowa, jak aligator coś sobie ubzdura, prawie nie ma na niego silnych:mrgreen:

hackermuz
01-05-2011, 09:35
No tak, ale to był jej pomysł :)

fotograf58
01-05-2011, 10:20
Strasznie zaniżasz wartość żony, to nie skarb, to zapewne anioł z rodzaju żonowatych, bardzo nieliczny gatunek na wymarciu. :)

Greg77
01-05-2011, 10:29
A ja nic nie zanizam, zna ceny doskonale, bo sie tym interesuje i o tym ze mna rozmawia......a FXa i tak kupie, bo sama mi mowi, ze musze sobie kupic lepszy aparat-----> skarb, aniol, czy moze kochana osoba:D

gregzorba
01-05-2011, 11:08
no moja kochana żona też mnie namawiała na FX, i dopięła swego :) Za co jestem jej bardzo wdzięczny. Zaczynałem od Zenita, Canon, Fuji, Pentax, no i druga już puszka Nikona, i wszystkie te puszki poznały moja zonę :)

Co byśmy zrobili gdyby nie ich wyrozumiałość? :)

wojteh
01-05-2011, 11:13
zobaczymy podczas rozwodu :) jeśli tak doskonale zna żona wartość waszego sprzętu ... hahahaha

Greg77
01-05-2011, 11:20
a musi byc rozwod? Nie mowie nie, roznie sie zycie uklada.....ale czy mamy zakladac, ze sie rozwiedziemy predzej czy pozniej?? To jaki jest sens brania slubu i wydawania tyle kasy na niezadowolone miny ciotek?

krokus66
01-05-2011, 19:27
Aparat do pracy się nie liczy:razz: Sztuką nie jest przemówienie żonie do rozsądku, tylko go od niego odwiedzenie:)

Brawo! Bardzo sprytnie to napisałeś.:-x

wojteh
01-05-2011, 19:27
życie jest nieprzewidywalne ... uważam jednak by być otwartym na każdą sytuacje

Kundzior
02-05-2011, 10:09
Kobieta to fajna sprawa w nocy :) W dzień, na co dzień to większości kłopoty. Dlatego kawaler ze mnie pełną gębą :P

hackermuz
02-05-2011, 11:00
Kobieta to fajna sprawa w nocy :) W dzień, na co dzień to większości kłopoty. Dlatego kawaler ze mnie pełną gębą :P

Widocznie źle trafiałeś :)

linkil
02-05-2011, 11:01
Widocznie źle trafiałeś :)

Dokladnie :)

Pienia
02-05-2011, 12:10
A ja nic nie zanizam, zna ceny doskonale, bo sie tym interesuje i o tym ze mna rozmawia......a FXa i tak kupie, bo sama mi mowi, ze musze sobie kupic lepszy aparat-----> skarb, aniol, czy moze kochana osoba:D

też tak mam! muszę dodać, że po wielu latach "eksperymentowania" z innymi systemami, to własnie żona namówiła mnie na Nikon'a... i jestem jej za to bardzo wdzięczny!

Kundzior
02-05-2011, 12:25
Ja widzę po klientach, którzy coś kupują, na zakupach są z żoną, żona gdzieś tam śmiga po innych sklepach, a klient się często piekli by szybciej, aby żona nie zobaczyła. Ew. prosi by paragonu nie dopinać do gwarancji tylko dać oddzielnie....zero komentarza.

linkil
02-05-2011, 14:04
Ja widzę po klientach, którzy coś kupują, na zakupach są z żoną, żona gdzieś tam śmiga po innych sklepach, a klient się często piekli by szybciej, aby żona nie zobaczyła. Ew. prosi by paragonu nie dopinać do gwarancji tylko dać oddzielnie....zero komentarza.

bo widocznie tez zle trafili

przy tak istotnej sprawie jak wybor partnera z ktorym bedzie sie spedzalo dalsza czesc zycia trzeba myslec ! i niby to takie oczywiste a ludzie sami pakuja sie w jakies chore relacje .
ale jak widac mozna dobrze trafic i sie dopasowac . nie ma ludzi ( obojetnie kobiet czy mezczyzn ) idealow , ktorzy pod kazdym wzgeldem odpowiadaliby wszystkim --- wazne jest zeby znalezc swoj wlasny ideal , dla ktorego my bedziemy tym samym . bo jak czlowiek na sile chce kogos znalezc albo koniecznie zmieniac cechy swojego partnera to nie ma sensu zawracac glowy oraz robic krzywdy i sobie , i tej drugiej osobie

Ale mnie wzielo na wywody :D ;) :D no ale tak uwazam i zreszta sam wiele w zyciu doswiaczylem , poznalem troche zasad tego swiata ;)

Kundzior
02-05-2011, 14:20
Ja Panowie nigdzie na nikogo nie trafiłem opieram się na spostrzeżeniach. Nie interesują mnie stałe relacje z żadnym innym przedstawicielem mego gatunku.

Greg77
02-05-2011, 16:09

No widzisz....nie kazdy tak ma;)
A wtedy co....."brudne gacie bo zapomnialem sobie uprac":D
Ja tam nie narzekam.....zawsze sie zdarzaja jakies spinki, ale gdyby ich nie bylo to bylo by nudno;)
A do tego jeszcze....uwaga.....ja gotuje w domu...tak...bo lubie;)

Kundzior
02-05-2011, 16:23
Ogarniam się doskonale sam, wszystko mam poprane, prasuje na bieżąco, kanapki jem :) W domu po męsku, ale w miarę czysto :)

Greg77
02-05-2011, 16:40
Ogarniam się doskonale sam, wszystko mam poprane, prasuje na bieżąco, kanapki jem :) W domu po męsku, ale w miarę czysto :)

No to sie chwali;)

fotograf58
02-05-2011, 16:40
Kundzior - oby Twoje zdrowie do grobowej dechy było OK, życzę Ci tego z całego serca, bo brak aligatora w trakcie trwania choroby to jest tragedyja. To co piszę to nie są żarty lecz szczera prawda, gdyby nie mój aligator to ....... tu można dopisać co najgorsze.

Kundzior
02-05-2011, 16:54
Kundzior - oby Twoje zdrowie do grobowej dechy było OK, życzę Ci tego z całego serca, bo brak aligatora w trakcie trwania choroby to jest tragedyja. To co piszę to nie są żarty lecz szczera prawda, gdyby nie mój aligator to ....... tu można dopisać co najgorsze.

hehe aligator :) Zapewne masz rację. Ja jak jestem chory to tym bardziej wolę spokój i ciszę.

Rzecz jasna nic nie ujmuję kobietom w ich kobiecości, lecz ja po prostu nie potrafię dłużej przebywać pod jednym dachem z osobnikiem płci pięknej. Na krótko ok, na dłużej to mnie drażni, choć by nawet byłą piękna jak anioł, mądra jak sowa, dynamiczna jak turbodynamoman.

hackermuz
02-05-2011, 17:09
Kundzior cytując Ciebie gdzieś z początku wątku "Kobieta to fajna sprawa w nocy". Nie jest tak, że traktujesz kobiety przedmiotowo?

Kundzior
02-05-2011, 17:54
Oj, ciężkie działo wysunięte...nie, zabawiam się z kim popadnie jeśli to masz na myśli.

Kundzior cytując Ciebie gdzieś z początku wątku "Kobieta to fajna sprawa w nocy". Nie jest tak, że traktujesz kobiety przedmiotowo?

sea21
02-05-2011, 19:13
W pierwszym momencie myślałem że pomyliłem forum ale jednak nie :(

Greg77
02-05-2011, 19:18
W pierwszym momencie myślałem że pomyliłem forum ale jednak nie :(

A bywasz na takim:D;)
No temat sie zrobil taki.....dziwny:D Ale w koncu to Cafe a przy kawopiwie nie zawsze gada sie o zdjeciach;)

sea21
03-05-2011, 01:53
Nie o to mi chodziło.
Cafe czy nie cafe to mało istotne. Chodzi mi o poziom wypowiedzi który spada w zastraszającym tempie... No ale chyba niektórym to pasuje ;)

hackermuz
03-05-2011, 10:31
Wracając do tematu, ktoś pamięta jak nazywał się tamten wątek? :)

Greg77
03-05-2011, 16:21
Wracając do tematu, ktoś pamięta jak nazywał się tamten wątek? :)

Bel taki woooontek:P

wojteh
03-05-2011, 19:51
zapraszam Panowie na wojteh.com ... nie tylko profile kolorów ale także moje poglądy, każdy kto tak chwali żonę niech spróbuje zrobić np. akty koleżance - każdy zaraz odpisze ze spoko ale tak naprawdę jak jest ???? możesz porozmawiać o jej biuście czy jędrnych pośladkach ????

hahahahahahaha jeśli tak to faktycznie macie super .....

Kundzior
03-05-2011, 21:08
zapraszam Panowie na wojteh.com ... nie tylko profile kolorów ale także moje poglądy, każdy kto tak chwali żonę niech spróbuje zrobić np. akty koleżance - każdy zaraz odpisze ze spoko ale tak naprawdę jak jest ???? możesz porozmawiać o jej biuście czy jędrnych pośladkach ????

Właśnie z zazdrości urwało mi się kilka związków.

Greg77
04-05-2011, 08:17

A tego to nie powiedzialem......dobrze, ze nie robie aktow, dzieki temu mam spokojnie w domu:D:D:D
Moj znajomy natomiast pracuje ze swoja zona, ona robi makeup i nie ma nic przeciwko takim sesjom;)

krokus66
04-05-2011, 23:40
Czytając ten wątek chciałem poprzeć Kundziora w sposób bardzo żartobliwy, nieprawdziwy, ale zrobiło się bardzo poważnie. Zgadzam się z nim o tyle, że tak ważna decyzja powinna być przemyślana i przede wszystkim trzeba do niej samemu dojrzeć.

krokus66
05-05-2011, 09:10
Teraz ja powiem na poważnie.

Wiele rzeczy jest ważnych: kasa, hobby, sukces zawodowy, autorytet i szacunek u ludzi ale niewątpliwie najważniejsze w życiu jest posiadanie własnego spokojnego i szczęśliwego domu. Posiadanie cichej i bezpiecznej przystani, do której strudzony żeglarz może zawsze przypłynąć wiedząc, że tam na niego czekają przy palącym się ognisku, przy którym i on może się ogrzać i posilić.

Wy: Hackermuz, Greg77, Gregzorba, Linkil i Pienia to znaleźliście. Nie jest to łatwe i szanujcie to, gdyż szczęście jest delikatne i kruche. Gratuluję i cieszę się z Waszego szczęścia razem z Wami.

Pozdrawiam, Krzysztof.

hobbits
05-05-2011, 11:01

Odwracając kota ogonem... Ja np. nie chciałbym, żeby żona umawiała się z jakimś kolegą na pozowanie mu do aktów...

Więc jak to jest Panowie?

freefly
05-05-2011, 11:06
Odwracając kota ogonem... Ja np. nie chciałbym, żeby żona umawiała się z jakimś kolegą na pozowanie mu do aktów...

Jak dobrze płaci z pozowanie, to czemu nie. ;):smile:

Sapphiron
05-05-2011, 11:11

Niestety ja swojej przyszłej żonie nie pozwoliłbym na takie coś żeby do obcego faceta szła i rozbierała się... Zresztą ona o Tym wie dokładnie...

Z drugiej stron ja nie robię też innym kobietom aktów... Faceci to inna bajka już no ale cóż, o faceta nie będzie zazdrosna :)

A co do zakupu sprzętu itp to moja luba zawsze mi towarzyszy i wszystko razem ustalamy... Zadziwiająco trzeźwe myślenie ma jeśli chodzi o finanse, sprzęt i fotografię. Często sprowadza mnie na ziemię jak się za bardzo rozmarzę...

hobbits
05-05-2011, 11:44
freefly, powodzenia i podeślij na forum link do zdjęć ;)

Sapphiron, dlaczego "niestety"? może to jest właśnie normalne, że człowiek nie chce się dzielić intymnością z obcymi ludźmi?

Sapphiron
05-05-2011, 11:46
hobbits czasami nie wiem co jest normalne a co nie. Dlatego biorę zawsze pod uwagę tylko to co sam uważam za stosowne...

Greg77
05-05-2011, 11:49
A co do zakupu sprzętu itp to moja luba zawsze mi towarzyszy i wszystko razem ustalamy... Zadziwiająco trzeźwe myślenie ma jeśli chodzi o finanse, sprzęt i fotografię. Często sprowadza mnie na ziemię jak się za bardzo rozmarzę...

Oooo tak mam i dobrze mi z tym:D

Sapphiron
05-05-2011, 11:57
Gdyby nie moja luba siedziałbym teraz z samym d3x + 50/1.8 bez roweru, bez normalnego mieszkania, bez nowych okularów (musiałem już od roku zmienić) i bez dwóch QT 600ws... A tak mam prawie wszystko czego mi trzeba i na spokojnie sobie rzeźbię w fufu S5 :)

freefly
05-05-2011, 12:14
Gdyby nie moja luba siedziałbym teraz z samym d3x + 50/1.8 bez roweru, bez normalnego mieszkania, bez nowych okularów (musiałem już od roku zmienić) i bez dwóch QT 600ws... A tak mam prawie wszystko czego mi trzeba i na spokojnie sobie rzeźbię w fufu S5 :)

Czyżbyś został przygarnięty z ulicy? ;):smile:

Rafał_Sz
05-05-2011, 12:26
Nie wiem po co (o tym dalej), ale kilka razy próbowałem poinformować żonę o grubszych zakupach. I zawsze słyszałem: Twoja kasa, twoja sprawa.

Dobrze mam. :)

hobbits
05-05-2011, 12:40
rsz, ja akurat nie mam rozdzielności majątkowej ;)

Ale w zeszłym miesiącu żona namówiła mnie na zakup drugiego body. Jak aparat przyszedł i okazało się, że kręci filmy to jej się bardzo spodobał i powiedziała, żebym sobie kupił coś innego, bo to jej aparat :) Na szczęście czasem mi pożycza ;)

krokus66
07-05-2011, 09:21
Mam nadzieję, że mnie nie wytną. Wszak mówimy w tym wątku o kobietach, tych wymarzonych, wyśnionych, tych najpiękniejszych, najcudowniejszych, tych naj ... naj ... naj ...

Poemat o stworzeniu kobiety.

Gdy Bóg stworzył mężczyznę w rajskim swym ogrodzie
To pomyślał: Muszę stworzyć coś co w życiu Tobie pomoże.
Tak powstał projekt wielki, piękniejszy od bursztyna
Przed oczyma mężczyzny pojawiła się dziewczyna.

Dwie długie nogi, piękne i aksamitne
Delikatne i gładkie, mógłbyś rzec wybitne.

Przepiękne bioderka o kształcie pożądanym
By mężczyzna wiedział, że przez Boga jest wybranym.

Dwie cudne piersi, pełne i soczyste
Tworzące w myślach mężczyzny pragnienie nieczyste.

Dwie piękne ręce, idealne do przytulania
I delikatne dłonie, do głaskania i do całowania.

Pęk długich i jasnych włosów do ramion spływających
I para czułych oczu, kochających i wielbiących.

To wszystko Bóg stworzył by serce mężczyzny śpiewało
Dodał jeszcze usta ... i wszystko się zjebało.:roll:

Ten wiersz daje większy efekt gdy się go recytuje, odpowiednio modelując głos plus ruchy rąk.