Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Kaczka Dziwaczka
Jako że to mój pierwszy post chciałbym serdecznie przywitać wszystkich forumowiczów.
A żeby tu tak z pustymi rekami nie wpadać to dodam zdjęcie kaczki.
Zdaje sobie sprawę, że w świetle zdjęć publikowanych na forum, które po prostu miażdżą swoja doskonałością, moje jest kiepskie z racji posiadanego sprzętu ale przede wszystkim braku wystarczających umiejętności.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img846.imageshack.us/img846/4952/dsc721822.jpg)
Mile widziana motywująca do dalszej pracy krytyka :)
Przyjemny kadr, miłe tło..ale gdybyś zniżył perspektyw było by lepiej;)
evilseed
30-04-2011, 22:58
Mam nadzieję, że motywująco na Cibie wpłynie, że często fotografując to co lata trzeba czołgać się po ziemi :) Albo pływać na materacu i spuszczać z niego powietrze ;)
I to jest komentarz do wypowiedzi kolegi TMB z którym się w 100% zgadzam :)
moje (zdjęcie) jest kiepskie z racji posiadanego sprzętu ale przede wszystkim braku wystarczających umiejętności.
Akurat do krzyżówek to super sprzęt nie jest potrzebny - można ćwiczyć czymkolwiek.
Mile widziana motywująca do dalszej pracy krytyka :)
Na większości słabych zdjęć w tym dziale widać te same błędy - zła perspektywa, ostrość, nieciekawa sytuacja lub ostre światło. Z tych czterech punktów u Ciebie dobra jest tylko ostrość. Światło nie jest złe, ale mogłoby być lepsze. Walnij się na glebę wczesnym rankiem lub wieczorem i poczekaj aż kaczka zrobi coś ciekawego - zamacha skrzydłami żeby strzepnąć z siebie wodę, zaziewa, wystartuje, wyląduje itp. To już na maksa obfotografowany gatunek, więc trzeba się postarać, żeby zrobić coś wartego oglądania.
Akurat do krzyżówek to super sprzęt nie jest potrzebny - można ćwiczyć czymkolwiek.
Na większości słabych zdjęć w tym dziale widać te same błędy - zła perspektywa, ostrość, nieciekawa sytuacja lub ostre światło. Z tych czterech punktów u Ciebie dobra jest tylko ostrość. Światło nie jest złe, ale mogłoby być lepsze. Walnij się na glebę wczesnym rankiem lub wieczorem i poczekaj aż kaczka zrobi coś ciekawego - zamacha skrzydłami żeby strzepnąć z siebie wodę, zaziewa, wystartuje, wyląduje itp. To już na maksa obfotografowany gatunek, więc trzeba się postarać, żeby zrobić coś wartego oglądania.
Fakt perspektywa troszkę kiepska, nieraz się walne na glebę przy robieniu zdjęcia ale akurat w zaistniałej sytuacji (mając na sobie garnitur) to nie był najlepszy pomysł :D
Będę się dalej uczyć :)