PDA

Zobacz pełną wersję : Portal pracy, jaki wybrać, szukając sprzedawców

Radosso
30-04-2011, 18:20
Tak jak w temacie... zastanawiam się na którym portalu najlepiej szukać sprzedawców. Urząd Pracy już kiedyś próbowałem ale bardzo słabo to wyszło. Największy w Polsce to chyba pracuj.pl ale zastanawiam się też nad na przykład tym http://pracawsprzedazy.pl/

macie jakieś doświadczenia w tej materii?

teh_14m3
01-05-2011, 02:05
sprzedawców czyli ludzi od sprzedaży, czy też sprzedawców w sensie ekspedientów (w sklepie)?
różnica diametralna, jeżeli chodzi o pierwszych to tylko z polecenia imo, a drudzy to właśnie pracuj.pl. Najbardziej popularny.

tomisiek
01-05-2011, 02:18
ja szukając handlowców w swoim mieście przerobiłem kilkanaście różnych, ogólnopolskich form ogłoszeń. Ale wiesz co dało mi największy odsetek ogłoszeń? Śmieszny lokalny portal infoserwis. Okazało się, że 95% szukających pracy korzysta przede wszystkim z lokalnego serwisu. Dlatego poszukaj na terenie, na którym chcesz pozyskać handlowca, czy nie ma jakiegoś lokalnego silnego gracza. Może to okazać się skuteczniejsze niż duzi ogólnopolscy gracze.

tomisiek

santiago_78
01-05-2011, 06:34
Tak jak w temacie... zastanawiam się na którym portalu najlepiej szukać sprzedawców. Urząd Pracy już kiedyś próbowałem ale bardzo słabo to wyszło. Największy w Polsce to chyba pracuj.pl ale zastanawiam się też nad na przykład tym http://pracawsprzedazy.pl/

macie jakieś doświadczenia w tej materii?

A jakiego typu sprzedawców/handlowców szukasz i jaka branża?

mini21
01-05-2011, 08:39
Wszystko tak naprawdę zależy od branży.
Jak szukałem pracy, to najciekawsze (tzn. związane z branżą foto) oferty znajdowałem na "pracuj.pl" i "gazetapraca".

Jeśli chodzi zaś o taką "masówkę", to jest jeszcze gumtree.

Radosso
01-05-2011, 18:49
A jakiego typu sprzedawców/handlowców szukasz i jaka branża?

Przepraszam nie uszczegółowiłem. Chodzi o sprzedawce - sprzedawce w sprzedaży bezpośredniej który wchodzi i rozmawia. Ma ciekawy produkt z branży foto. Rejon śląska interesuje mnie wstępnie.