Zobacz pełną wersję : Zdjęcia ślubne młodej pary książecej
Widzieliście już oficjalne zdjęcia ślubne księcia Wiliama i Kate Midleton? nie będę umieszczał linków bo wszędzie ich pełno. (szczerze już dawno miałem dość tego szumu)
Ale jak zobaczyłem te zdjęcia...
Jak dla mnie przeciętne, wiem że mają być dystyngowane i z powagą ale np to poniżej wg mnie jest tego przeciwieństwem :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/0be89cc14403084525feaa145ebee4b791-1.jpg
źródło (http://m.onet.pl/_m/0be89cc14403084525feaa145ebee4b7,9,1.jpg)
Noga księcia, portret z tyłu zasłonięty żyrandolem, dzieciak za księżną, twarz dziewczynki z tyłu mówi sama za siebie ile musiało trwać ustawianie, moim zdaniem to nie są szczegóły :) i nie wiem jak to mogło umknąć fotografowi (Hugo Burnand), do tego obróbka - popatrzcie na rękę księcia. Widać też kilka miejsc które świadczą że finalne zdjęcie powstało z kliku ujęć poskładanych razem. To ma być królewska jakość?
Ciekaw jestem czy ktoś ma podobne wrażenie, co o tym myślicie?
Ty tak serio czy z nudów?
jest ok, bez przesady.
wątpię żeby na takie zdjęcia było dużo czasu, więc trzeba coś nacisnąć i tyle.
Ty tak serio czy z nudów?
serio ale z nudów :)
jest ok, bez przesady.
wątpię żeby na takie zdjęcia było dużo czasu, więc trzeba coś nacisnąć i tyle.
wydaje mi się że na takie zdjęcia, dla takiej rodziny ma się specjalnie wygospodarowany czas na przygotowania i na robienie zdjęć i na pewno nie mało dlatego właśnie zdziwił mnie pomysł z tym obrazem w tle, wygląda śmiesznie a wystarczyło ustawić wszystkich pod innym kątem lub pod inną ścianą. Może to miał być żart, taki "monarszy luz". Reszta pierdół to już moje czepianie się szczegółów ale też mi jakoś nie pasuje do sytuacji.
tomisiek
01-05-2011, 02:14
A miałem wolny termin... mogli zadzwonić / napisać.... ;)
A fota - to moim zdaniem miała być trochę "odbrązowiona" wersja monarchii. I jest ok. Dzieciaki dodają tyle życia ;)
I jeszcze odnośnie "szumu" medialnego.
Ja jestem zakochany w Wielkiej Brytanii. Zaczęło się od Beatlesów, potem pogłębiło się pasją Żony, wspólnymi planami zwiedzania Wielkiej Brytanii, odwiedzenia Londynu (Londka Zdrój znaczy). I własnie monarchia jest wielkim kawałkiem puzzle pt. Królestwo. Dlatego inaczej odbierałem to, co było związane ze ślubem. Chciałbym, żeby kiedykolwiek Polacy mieli tak wielkie poczucie narodowości (ale tej pozytywnej - a nie w glanach i na zebraniach partii narodowych), żebyśmy potrafili w tak genialny sposób podkreślać naszą jedność w Państwie, poczucie dumy z tego powodu....
jak się patrzy na to, co jest wokół to chyba sporo wody w Tamizie upłynie zanim będziemy potrafić w taki sposób ;(
ale mam nadzieję.
t.
Chciałbym, żeby kiedykolwiek Polacy mieli tak wielkie poczucie narodowości (ale tej pozytywnej - a nie w glanach i na zebraniach partii narodowych), żebyśmy potrafili w tak genialny sposób podkreślać naszą jedność w Państwie, poczucie dumy z tego powodu....
Pięknie by było ale najpierw potrzebujemy jakiś wzorów, postaci których warto naśladować czcić itp. za takie cechy bardzo szanuję rodzinę królewską w UK, i nie obchodzi mnie że to kosztuje podatnika to jest ich sprawa tj. brytyjczyków.
W naszym kraju mamy mnóstwo takich postaci (żyjących i historycznych) ale sporo z nich nie jest tak medialna i żeby je osobiście "odkryć" trzeba się wgłębić w temat. Moim zdaniem to brak odpowiedniego PR'u dla patriotyzmu w Polsce, nic się nie robi w tym temacie. Dzisiaj mamy na przykład właśnie uroczystości związane z wielkim Polakiem i patriotą JP2 który jest wzorem dla wszystkich Polaków bez znaczenia jakiego są wyznania religijnego. Takich ludzi warto mieć na myśli myśląc o patriotyzmie, nie polityków, premierów i ministrów. ..... (edit)
;) Jest takie przysłowie: jak chcesz świat naprawiać zacznij od siebie. Dziś wywiesiłem flagę na balkonie. (Norwedzy robią to codziennie.)
I żeby nie było OT, jak teraz patrzę na to zdjęcie to zgadzam się z Tomkiem że to miała być taka "odbrązowiona" wersja monarchii. God save the Kate! :)
Bo to Canonem było robione ;)
Trzymajmy się dalej od (szczególnie krajowej) polityki. Usunąłem ostatni wpis, choć powinienem także pociąć wcześniejsze wypowiedzi.
Właśnie bałem się że na minę wchodzę :), dzięki Jacek.
Mnie temat również zainteresował, pracując miałem tę przyjemność!?!! siedzieć obok włączonego tv z transmisją na żywo, w pewnym momencie komentator się trochę wzniecił więc spojrzałem na tv... szukałem fotografów, żeby przyjrzeć się ich pracy. Po zamieszczonym wyżej zdjęciu też mnie dziwią małe niedociągnięcia, wyobrażałem sobie, że będzie 100% perfect. Takie wydarzenie w historii monarchii nie jest zwykłą codziennością, więc zdjęcia a przynajmniej czas poświęcony na nie, powinny być... specjalne.
Z drugiej strony podobno Para Młoda ma w pewnym sensie zrewolucjonizować wizerunek "starożytnej" monarchii. Może sesja zdjęciowa była jednym z etapów przemian.
Oby dobrze się im żyło, hehe.
sprocket
09-05-2011, 19:39
No ja wlasnie nie widzialem fotografow, albo mieli ostre kryteria albo realizatorzy perfekcjyjnie ich unikali :)
A nie wiecie kto oficjalny robil zdjecia? Ascough slyszalem ze nie bo za drogo.
Hugo Burnand robił oficjalne ślubne a kilka dni wcześniej mieli też fajną sesję narzeczeńską którą zrobił im Mario Testino.
:) żartujesz prawda? Zdjęcia były na na necie i we wszystkich brukowcach już chyba na kilka godzin po ich zrobieniu :)
Oczywiście tylko parę wybranych, może kiedyś opublikują więcej.
Pierwsze 3 to są oficjalne ślubne zrobione przez Burnanda: http://www.life.com/gallery/59921/kate-and-william-after-the-wedding#index/0
a tu są z sesji narzeczeńskiej zrobione przez Testino: http://photoblog.msnbc.msn.com/_news/2010/12/11/5629997-prince-william-and-kate-the-engagement-photos
i jest jeszcze jedno które zrobił Mario Testino do folderu ślubnego pary młodej: http://www.hartmannonlinetz.com/prince-william-and-kate-middleton%E2%80%99s-official-wedding-program-portrait-by-mario-testino.html
Spoko nie mam tv i unikam onetu wiec nawet jakas klutnie o barce ominalem. :D
Hmm mam wrazenie czy bardzo mocno srednie te zdjecia..