PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Klaudia kwieciście

coroner
29-04-2011, 19:14
Poprawka po ostatniej, kontrowersyjnej wrzutce w tym dziale ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/r8dvfa-1.jpg
źródło (http://i53.tinypic.com/r8dvfa.jpg)

Lucas Z
29-04-2011, 19:21
Ciemność widzę Tomku, tu, w wątku i na blogu

coroner
29-04-2011, 19:22
W sensie ??

Lucas Z
29-04-2011, 19:24
W sensie zdjęcie się nie wyświetla, nie wiem czy tylko u mnie

mOSAd
29-04-2011, 19:27
No to masz pecha, że ja pełnię dyżur... ;)
Sterylnie. Jeżeli chciałbyś to wrażenie zatrzeć, to polecam eksperymenty z ciemniejszym tłem oraz winietą, lub nierównym oświetleniem tła.
Kadr nieciekawy. Bardzo silnie cięta lewa strona - sprawia wrażenie bliskiej głowie ściany. Nie jest to przyjemne.
"Klasyczna" kompozycja z ręką wystającą z dołu kadru. Czasem mi to nie przeszkadza. Tutaj bardzo. Niestety ciężko to obejść, ale na części zdjęć ta dłoń wygląda na cudzą (chyba to zasługa oświetlenia również). Wtedy zastanawiamy się, kto modelkę głaszcze po twarzy i po co?
Sama twarz ukazana czysto - typowo studyjny pstryk z dość brutalnym (nienastrojowym) światłem. Do reklam wizażu - tak. Do reklam kosmetyków - tak. Jako zdjęcie fotografa przedstawiające jakąś kreację - dużo gorzej. Bo ile można oglądać ciągle podobne (choć ładne) twarze, na jasnym tle, w światłach studia? Ja zawsze próbuję spojrzeć na zdjęcie przez pryzmat jego przeznaczenia - sposobów wykorzystania. Tu mamy kolejne zdjęcie dla zdjęcia. Ewentualnie test warsztatu. I tyle.

PS. Plus za kolor skóry. :)

Kuba_
29-04-2011, 19:29
u mnie jest i tak... ja z portretów jestem laik a tym bardziej z glamour więc postaram się ocenić jako człowiek nieposiadający doświadczenia;D światło rewelacja to na pewno, hmmm jedyne co troszkę mi przeszkadza to przymrużone jedno oko u modelki, ja bym chyba jednak strzelał drugi raz... ale ogólnie mówiąc tak z 8/10 z czystym sercem:)

coroner
29-04-2011, 22:58
Sama twarz ukazana czysto - typowo studyjny pstryk z dość brutalnym (nienastrojowym) światłem. Do reklam wizażu - tak. Do reklam kosmetyków - tak. [...]Tu mamy kolejne zdjęcie dla zdjęcia. Ewentualnie test warsztatu. I tyle.

PS. Plus za kolor skóry. :)

No, to chyba trafiłem :) Zdj do portfolio wizażystki:)

sowart
30-04-2011, 13:32
ciekawa praca