PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] rozlewisko

aronov
29-04-2011, 09:35
Proszę o opinie.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/69091217932817668185.jpg)

Pozdrawiam

Duder
29-04-2011, 13:47
No, troszkę inaczej i głównie ze względu na tę kolorystyczną oryginalność mi się podoba. Ten stonowany, ale nie pozbawiony szczegółów dół jest bardzo dobry, oczy odpoczywają tu po dzikich orgiach przesaturowanych kolorów jakie się wokół panoszą. Niebo również spokojne, stonowane, naturalne. Gdyby tylko odrobinę więcej ostrości na 1. planie było, no i lekko trzeba przechylić w lewo. Chyba za mocno usuwałeś winietę obiektywu, bo widać rozjaśnienia brzegów i narożników.

aronov
29-04-2011, 15:27
Dzięki Duder, na Ciebie zawsze mogę liczyć. Inni forumowicze się wypowiedzą? Czy tylko w zamkniętym kręgu nadal się będą poruszać?
Ja wiem, że napis D60 odstrasza, ale 100 słów krytyki mniej boli niż ignorancja. Naprawdę na nią zasługuję?
Przecież wystarczy jedno zdanie napisać.
Jeszcze raz dziękuję Duder. Trzymasz mnie przy życiu ;)

Greg77
29-04-2011, 15:47
Jezeli myslisz, ze tutaj chodzi o D60 to sie mylisz.......zdjecia robi fotograf a nie aparat.
To zdjecie jest slabe w moim odczuciu, moze poprostu nie chce byc odbierany jako ten co marudzi, zdjecie wyglada jak przypadkowy i nie do konca swiadomy strzal......ciemnica, naswietlane na niebo a podloga wyglada na wyprana z kolorow poprzez wyciaganie z cienia....nie podoba sie!

aronov
29-04-2011, 15:52
Dzięki Greg. Będę się bardziej starał. Tylko piszcie, nawet jak jest do d.... :)

harb
29-04-2011, 18:34
Jezeli myslisz, ze tutaj chodzi o D60 to sie mylisz.......zdjecia robi fotograf a nie aparat.
To zdjecie jest slabe w moim odczuciu, moze poprostu nie chce byc odbierany jako ten co marudzi, zdjecie wyglada jak przypadkowy i nie do konca swiadomy strzal......ciemnica, naswietlane na niebo a podloga wyglada na wyprana z kolorow poprzez wyciaganie z cienia....nie podoba sie!

niestety mam podobne zdanie, o ile niebo nad łabądkami jest ciekawe kolorystycznie to sam dół kadru wygląda szczególnie nieciekawie

Nikonozaur
29-04-2011, 20:03
Jest tu trochę klimatu, jednak mocne braki w ciemnych partiach niebezpiecznie przybliżają tę fotę do kosza. Taaaakie niebo to nie wszystko, o czym przekonał się już niemal każdy. ;)

aronov
29-04-2011, 21:10
Wcale nie niestety, jestem szczęśliwy, napisaliście i otwieracie mi oczy. O to chodzi, proszę nie ignorujcie takich fotek - po prostu pomagajcie.
Pomijając kadr -lekarstwo- szara połówka, wyższa przysłona, dłuższy czas naświetlania=statyw, ćwiczenia obróbki?
Dziękuję Janie i Andrzeju za odzew ;)