Zobacz pełną wersję : Nikon D90
marswiet
27-04-2011, 22:40
Zamierzam w najbliższym czasie kupić cyfrową lustrzankę N D90 .Fotografia to moje hobby od 35 lat, ale zdjęcia jakie robię to rodzina, rodzinne imprezy,przyroda i wyjazdy na urlop. W latach 90-tych robiłem zdjęcia lustrzanką Minolta ,zdjęcia na tamte czasy były super .Od 2004 przesiadłem sie na Fuji Fine Pix S5000 , ale teraz juz pora na przesiadkę na lustrzankę cyfrową.Jestem za Nikonem, ale może mi poradzicie czy D90 to coś dla mnie, czy może coś innego do 4000 zł?
Pozdrawiam i czekam na poradę
Marek
Rafal1977
27-04-2011, 22:42
D90 to świetny aparat i na pewno będziesz zadowolony.
Antonioo
27-04-2011, 22:43
tak to coś w sam raz dla ciebie, wprost idealne. . .
Miałem i polecam. Daje dużo radości i możliwości.
Wszyscy chwalą, aż mnie korci kupić. Jeszcze w sklepach nowe są także...
Antonioo
27-04-2011, 23:30
raportowałem wątek....BEZSENSU!!! po raz któryś to samo i to samo, w koło to samo....
Hm, może od razu zaraportuj forum? Zawsze kiedy widzę Twoje wypowiedzi, są to narzekania albo nie wnoszące nic półsłówka. Jeśli męczy Cię pisanie na forum, nie musisz tego robić. Forum jest dla ludzi, jeśli ktoś ma wątpliwości, to pyta. Wracając do tematu - tak, D90 będzie ok!
Antonioo
27-04-2011, 23:57
kolego wygrzebać Ci setki podobnych wątków?
i z całym szacunkiem ale forum się i czyta. . . a nie idzie od razu najkrótszą drogą/// bo napisać post jest prosto, ale już poświęcić czas na czytanie to się już nie chce. . .
A narzekam jak to ładnie nazwałeś tylko w przypadków wałkowania po raz kolejny TEGO SAMEGO....poświęć choć trochę czasu na rzeczowe odpowiedzi....., to też będziesz miał dość forumowych leni. . .
P.S. widzę, że za to kolegi ostatnie posty, są bardzo rzeczowe. . .i wnoszą mnóstwo dobrego dla forum...
Witam.
D90 jest naprawdę godnym polecenia sprzętem. Dzięki temu, że jest już długo na rynku, jego cena nie jest przesadnie wyśrubowana (właśnie zauważyłem, że ostatnio lekko wzrosła). Zestaw z obiektywem Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED kosztuje ok. 3300 zł. Do tego porządna MARKOWA karta pamięci i już Kolega ma przyzwoity zestaw na początek. Miłego pstrykania!
Pozdrawiam.
Ps.
Odnoszę wrażenie, że niezbyt uprzejme traktowanie świeżo zarejestrowanych osób nie jest najlepszym pomysłem. Zamiast wzbogacać w przyszłości naszą społeczność, mogą się na samym początku zniechęcić. Czy nie lepiej napisać np:
Witam Cię Marku serdecznie na Naszym Forum. Oprócz bieżących odpowiedzi Kolegów możesz jeszcze rzucić okiem na kilka wątków, których autorzy borykali się z podobnym problemem:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=173369
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=174592
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=176012
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=175551
kolego wygrzebać Ci setki podobnych wątków?
i z całym szacunkiem ale forum się i czyta. . . a nie idzie od razu najkrótszą drogą/// bo napisać post jest prosto, ale już poświęcić czas na czytanie to się już nie chce. . .
jak czytam takie posty to, z całym szacunkiem, ale wyobrażam sobie żałosnego człowieczka, który nie ma nic do roboty oprócz całodniowego siedzenia na forum i zrzędzenia.
po pierwsze - nie każdy ma czas na szukanie po forach, zwłaszcza, że co kilka postów zdarzają się właśnie takie bzdury, jakie tu wypisujesz. nie masz nic do powiedzenia - nie powinieneś zabierać głosu. wyobraź sobie, że ktoś ma 2h dziennie przed kompem a w tym czasie kilkadziesiąt maili do odpisania. dałbyś radę siedzieć na forum i czytać bicie piany malkontentów?
po drugie - nie każdy ma tyle umiejętności, żeby świetnie poruszać się po forum.
sam odbiegłem od tematu, ale to pierwszy i ostatni post nie na temat.
do autora wątku - jeżeli miałeś do czynienia z fotografią przez tak długi czas, pstrykanie D90-tką będzie dla Ciebie przyjemnością. intuicyjna obsługa, całe mnóstwo klawiszy, górny wyświetlacz - na pewno Ci się spodobają. z drugiej strony, dokładając kilka PLN do puli 4000 możesz sprawić sobie D7000, który ma co prawda trochę chorób wieku dziecięcego, ale Nikoniarze patrzą w przyszłość z nadzieją, że te błędy zostaną wyeliminowane :)
Psychotrop
28-04-2011, 00:47
jak czytam takie posty to, z całym szacunkiem, ale wyobrażam sobie żałosnego człowieczka, który nie ma nic do roboty oprócz całodniowego siedzenia na forum i zrzędzenia.
po pierwsze:
@pet3r
polecam regulamin forum.
szczególnie ten o "wycieczkach osobistych" i proszę to traktować jako upomnienie.
po drugie:
@marswie
temat ten był wałkowany i na tak zadanie pytanie jest setki odpowiedzi (wcale nie trzeba używać google, a wystarczy przeglądnąć ostatnich kilka tematów).
wątek zamykam.
w razie jakichkolwiek roszczeń proszę o PW.