Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewa umierają...
...stojąc... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/ab1a1449388db86c-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Znam, lubię i podziwiam raz jeszcze... z przyjemnością.
Gratki Pawle :)
Quakerek
27-04-2011, 20:21
piękne światło które robi to zdjęcie, kadr i kolorki bardzo mi się podobają, dobre zdjęcie.
Znam, lubię i podziwiam raz jeszcze... z przyjemnością.
Gratki Pawle :)
Pełna zgoda :-)
No panie Pawle, piękna fota.
Długo czekałeś aż to światełko przywędruje nad drzewo?
Nikonozaur
27-04-2011, 20:45
Jawne walenie w gumy, reflektor przeciwlotniczy zamówiłeś? :mrgreen:
Piękna praca Pawle, tylko podziwiać!
jarekf34
27-04-2011, 20:55
Ostatnio jak oglądam Twoje fotki to coś mam z oczami :shock::shock::shock:. Rewelacja.
świetna dopracowana fota - gratki :)
Jakub Klimczak
27-04-2011, 22:48
Kapitalne zdjęcie.
Piękne, robi wrażenie. Kompozycyjnie ładnie złapane, bo na tego typu zdjęciach góry zwykle idą jednostajnie po skosie w górę, sprawiając wrażenie ucięcia. Tutaj jest kompozycja "jednostronnie otwarta" :) nie ucięta.
wszystko napisane - świetne zdjęcie
No i kapitalnie, podziwiam, fajnie wyczekales moment, do tego drzewka bym jeszcze wrocil ;) Jest znakomicie!
Ja pie..nicze !!!
Przepiękna !!!!
...
Długo czekałeś aż to światełko przywędruje nad drzewo?
Nie tak długo ;).
Ale powiem szczerze, że jak człowiek wstaje o godzinie 2 w nocy i robi na jednodniowym plenerze 900 km, to żywi cichutką nadzieję, że kawałeczek atrakcyjnego światełka się trafi ;).
Jawne walenie w gumy, reflektor przeciwlotniczy zamówiłeś? :mrgreen:
W gumę nie waliłem, a jeżeli chodzi o halogena, to Honzik Favoritką przyswiecił ;):mrgreen:.
Rewelacyjne zdjęcie! Gratuluję:)
jacekz40
28-04-2011, 09:59
Ja też tylko dorzucę parę ochów i achów.
Uschłe drzewo tam stało czy miałeś swoje? :mrgreen:
Rafał_Sz
28-04-2011, 10:06
Piękny kadr, piękne światło.
lordjoker
28-04-2011, 10:16
Nie tak długo ;).
Ale powiem szczerze, że jak człowiek wstaje o godzinie 2 w nocy i robi na jednodniowym plenerze 900 km, to żywi cichutką nadzieję, że kawałeczek atrakcyjnego światełka się trafi ;).
W gumę nie waliłem, a jeżeli chodzi o halogena, to Honzik Favoritką przyswiecił ;):mrgreen:.
A autko wystemplowane, czy poza kadrem? IMHO piękne zdjęcie, szczególnie kolory i kontrastowy obszar naprowadzający na główny punkt - drzewo
Bartekkw
28-04-2011, 10:46
Bardzo ładnie Pawle....ale mam lekkie wrażenie że troszkę "podkręciłeś" tę fotografię ...;););)
Drzewo mogles dac blizej (troche ginie w tle, a szkoda),
swiatlo za to genialne.
krokus66
28-04-2011, 10:50
Zdjęcie b. ładne ale tytuł widzę inny.
....ale mam lekkie wrażenie że troszkę "podkręciłeś" tę fotografię ...;););)
Zależy co masz na myśli Bartku przez to stwierdzenie ;).
Nie było specjalnych kombinacji obróbkowych. Selektywne zwiększenie kontrastu tu i ówdzie, uwypuklenie światła, przyciemnienie nieba. Ot i całe "podkręcenie" :).
Drzewo mogles dac blizej (troche ginie w tle, a szkoda),
Mam i inne kaderki z drzewkiem w bardziej pierwszoplanowej roli ;). Za jakiś czas może zaprezentuję.
Tutaj chciałem pokazać ten strzał światła i Taterki w bardziej przestrzennym wydaniu.
A wszystko w panoramicznym wydaniu :).
krzysztofz24
28-04-2011, 11:02
Czadowo jest! Super ten pas swietlny na podlodze...i niezle tlo ma to drzewko:-). Swietna fota.
"Mam i inne kaderki z drzewkiem w bardziej pierwszoplanowej roli "
No to luzik ;)
Piękne zdjęcie z pięknym światłem.
Master95
28-04-2011, 14:58
Świetna fotografia.
Michal_C
28-04-2011, 14:59
Piękne :).
Bartekkw
28-04-2011, 15:26
Zależy co masz na myśli Bartku przez to stwierdzenie ;).
Nie było specjalnych kombinacji obróbkowych. Selektywne zwiększenie kontrastu tu i ówdzie, uwypuklenie światła, przyciemnienie nieba. Ot i całe "podkręcenie" :).
.
No to zazdraszczam w takim razie warunków oświetleniowych - ja mam z tym permanentny problem ;)
Bardzo efektownie, oj bardzo :) Piękne kolory i kadr. Tak mocno zaakcentowałeś tą smugę światła, że wyszło niemal surrealistycznie (co nie jest wadą dla mnie), wrażenie to potęguje jeszcze kolorystyczne zróżnicowanie planów - tylko podziwiać :)
Pozdrawiam.
Zgadzam się ze wszystkim co napisano powyżej.Dodam jednak od siebie, że dzrzewo jest zbyt wydobyte,rozjaśnione podswietlone yyy zbyt twarde to przejscie w każdym razie.Ale poza tym miejsce i Twoje zdjęcie-pomarzyć o takim miejscu...jak narazie,ale mam marzenia i to się liczy:-)
malasana
29-04-2011, 07:41
Piekne zdjecie, na takie kadry dlugo sie czeka.
Piękny kadr,światło i kolor oraz mój ulubiony temat z drzewem.Pozdrawiam
JarekJaszczyk
29-04-2011, 09:28
Tylko pogratulowac.
igusiek21
29-04-2011, 12:30
bajka zmiodem i mlekiem plynaca!! twoim atutem jest gra swiatlami! mam nadzieje ze zobacze wiecej tak pieknych kadrow!
Powiedziano już wszystko. Nic dodać.