Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dla amataorów czereśni i wspomnień.
Polski, sielski, kawałeczek wiosennego ogrodu (niestety sąsiada). Może znajdzie się jakiś amator czereśni któremu się spodoba :)
187 mm.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/zxpiy8-1.jpg
źródło (http://oi53.tinypic.com/zxpiy8.jpg)
Pozdrawiam.
maniak666
27-04-2011, 00:25
Kurcze, miałem, nadzieję na soczyste czerwone prawdziwe polskie czereśnie:roll:
A tu tylko w fazie embrionalnej;) Ale fakt-wspomnienia ożyły.
Kurcze, miałem, nadzieję na soczyste czerwone prawdziwe polskie czereśnie (...)
Za kilka tygodni będą pyszne i soczyste na pewno, zdjęcie z niedzieli :)
Pozdrawiam.
Bartekkw
27-04-2011, 00:32
no i miło jest dla oka - kontrastu możnaby troszkę z tła zdjąć
Amatorów czereśni tylko dwóch się znalazło (a szkoda), więc tym bardziej dziękuję za pozostawione słowo :)
Pozdrawiam.
no i miło jest dla oka - kontrastu możnaby troszkę z tła zdjąć
Nooo bardzo smacznie, nie wiem tylko, czy ciut więcej dołu, nie wyglądałoby ciekawiej
jak dla mnie to za ostre to zdjęcie trochę jest, a czereśnia to rzecz delikatna wszak... szkoda, bo kadr wręcz malarski...
jacekz40
29-04-2011, 11:57
jak dla mnie to za ostre to zdjęcie trochę jest, a czereśnia to rzecz delikatna wszak... szkoda, bo kadr wręcz malarski...
dopisze się, mnie też oczy bolą, sam widoczek zamknięty w kadr jak najbardziej poprawnie :)
Nikonozaur
29-04-2011, 20:07
Trochę tu ciasno na dole, góra za to nadrabia. Poczekam na owoce. ;)
Trochę tu ciasno na dole, góra za to nadrabia.
Pełna zgoda :-)
Biel wydaje mi się taka "przyklejona", trzeci plan świetny.
Pozdro.
Jakub Klimczak
29-04-2011, 21:32
Ładne, podoba się.
krzysztofz24
29-04-2011, 22:55
Troche ciasnawo po bokach, mozna by dac troche wiecej przestrzeni, taka ilosc gory nad czeresnia dla mnie zbedna, widzialbym to w proporcji 4:5 kosztem gory...to tyle marudzenia;-), bo sama czeresnia, plotek i ta drabinka tworza tak przyjemna dla oka sielsko-wiejska kombinacje, ze palce lizac:-). Bardzo przyjemnie w odbiorze.
Zdjęcie było tylko bardzo delikatnie podostrzone po zmniejszeniu, myślę że odczucie "ostrości" spowodowało światło, kontrast i kolory. Młode, delikatne jeszcze listki, ich żywa zieleń rozświetlona słońcem + setki maleńkich kwiatków.
Troche ciasnawo po bokach, mozna by dac troche wiecej przestrzeni, taka ilosc gory nad czeresnia dla mnie zbedna, widzialbym to w proporcji 4:5 kosztem gory...to tyle marudzenia;-), bo sama czeresnia, plotek i ta drabinka tworza tak przyjemna dla oka sielsko-wiejska kombinacje, ze palce lizac:-). Bardzo przyjemnie w odbiorze.
Dzięki za rzeczowy komentarz :) Nie dało się inaczej kadrować, poniżej były grządki, konewki, paliki itp, po lewej ściana budynku gospodarczego, po prawej płot. Nie bez powodu napisałem przy jakiej ogniskowej wykonałem zdjęcie, spłaszczyła perspektywę, ale inaczej nie było możliwości "wykroić" tego kadru.
Dziękuję piękne wszystkim za komentarze :)
Pozdrawiam.
Także wolałbym deczko szerzej, niemniej obrazek sam w sobie bardzo przyjemny dla oka - podoba mi sie :)