PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Saint Paul-de-Mausole

ame
26-04-2011, 08:53
..., XII-wieczny kompleks klasztorny w Saint Remy-de-Provence. W klasztorze tym leczył się Vincent van Gogh.
Pozdrawiam :smile:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img707.imageshack.us/img707/3414/wirydarz1.jpg)

lechupe
26-04-2011, 14:28
Eee, chyba raczysz zartować.
Na tym malenkim zdjeciu jest jakiś kompleks ?
Jeżeli nawet to na pewno nie wyglądający na klasztorny :-)

kewlas
26-04-2011, 17:36
Wygląda to jak zeskanowany kawałek widokówki :)

ame
26-04-2011, 19:14
Eee, chyba raczysz zartować.
Na tym malenkim zdjeciu jest jakiś kompleks ?
Jeżeli nawet to na pewno nie wyglądający na klasztorny :-)

Nie chciałam pokazywać szerszego fragmentu sceny, żeby nie było, że znowu ktoś krajobraz do "Architektury" wrzucił;-) :-)

Dune
27-04-2011, 16:23
Pozornie spokojny, klasyczny i kameralny kadr. Wirujące światło z lewej i pośrodku sceny zestawione zostało jednak z chłodną, niepokojącą prawą stroną, tworząc niezwykłą atmosferę. Dla mnie przedstawiony przez Ciebie obraz jest wciągający.

Ps.
Odnosząc się do postawionego przez Ciebie w wątku „Włochy” pytania, czy zamieszczone przeze mnie zdjęcia Starego Browaru powinny znaleźć się w dziale „Architektura”, odpowiem – nie wiem :). Przyznam natomiast, że miałem dylemat, czy nie zamieścić ich w kategorii „Inne” lub „Krajobraz”. Co do dyskusji, kiedy architektura, a kiedy krajobraz, nasuwa mi się oczywisty chyba wniosek, że zakresy tych kategorii nie są rozłączne, tylko krzyżują się. Na Forum w praktyce przyjęło się - jak odnoszę wrażenie - że jeśli w kadrze dominują obiekty architektoniczne (że je tak bezdusznie nazwę), to zdjęcie takie umieszcza się w dziale "Architektura", chociaż często jest ono też krajobrazem miasta. Nie widzę w tym osobiście nic zdrożnego:).

login_87
27-04-2011, 17:41
Przepalone swiatlo. Nie podoba sie

ame
27-04-2011, 19:28
Co do dyskusji, kiedy architektura, a kiedy krajobraz, nasuwa mi się oczywisty chyba wniosek, że zakresy tych kategorii nie są rozłączne, tylko krzyżują się. Na Forum w praktyce przyjęło się - jak odnoszę wrażenie - że jeśli w kadrze dominują obiekty architektoniczne (że je tak bezdusznie nazwę), to zdjęcie takie umieszcza się w dziale "Architektura", chociaż często jest ono też krajobrazem miasta. Nie widzę w tym osobiście nic zdrożnego:).

Zgadzam się:)
Dzięki za miłe słowa o zdjęciu:)