Zobacz pełną wersję : Kto wyczyści matrycę w Poznaniu ?
Witam
Jak w temacie, mam jakieś brudy - kropki na matrycy ( w prawym górnym rogu, szczególnie to widać na tle nieba ) i stąd moje pytanie;
Kto może mi wyczyścić matrycę w D5000 w Poznaniu ?
Nie chcę wysyłać do W-wy, nie mam czasu, aparacik wykorzystuję na bierząco - amatorsko, niedługo mój syn ma bierze udział w turnieju D-na, potem urlop... wiecie sami
Bardzo proszę o info, z góry dziękuję.
Pozdr
Czaro73
Tak, tzn. "masa napływowa" :)
dostalem namiary z ab foto na jakis dobry serwis. jak znajde wizytowke to napisze namiary na nich.
Wielkie Dzięki !!!
Będę oczekiwał z niecierpliwością, bo wk... mnie te kropy :(, a usuwanie ich w programie fot. jest męczące.
Pozdr
Czaro73
Ja bym zaczął od gruchy ;)
Kupić w aptece /tylko taką bez talku/ gruszkę dla niemowląt. Pucha dziurą w dół, podnieść lustro i podmuchać.
Tylko ostrożnie, aby nic w środku gruchą nie dotknąć. Jak są tylko paprochy to spokojnie wydmuchasz w cenie 5,20 za gruszkę.
Czyszczenie coś koło 100.
Galileusza 8 tel.: 061 862 51 21
STASZYSZYN
TEL 61 843 59 70
=====================================
Jak chcesz więcej i dokładniej - grupa Fototej
Dzięki Amirez !!!
Podjełem temat z guchą, ale nie udało mi się :(
We wtorek udam się do w/w punktu, jeszcze raz pięknie dziękuję !
Pozdr
Czaro73
leszek225
29-04-2011, 11:09
Witam,
Galileusza z swoich doswiadczeń bym nie polecał, dalem swojego czasu tam obiektyw do naprawy, nie dosyc ze terminy jak na ,, batorym" to z uslugi tez uszczęsliwiony nie jestem. Obiektyw trzeszczy i skrzypi a tylko przysłone naprawiali. Natepnym razem juz sie tam nie udam.
Czytajac o twoim problemie z syfkami na matrycy zastanawiam sie jak robisz zdjecia, widoczne na niebie piszesz, wiec pewnie na auto lecisz.....polecal bym priorytet przeslony, ustaw sobie tak f8 i rob zdjecia, wtedy bedziesz widzial czy widac czy nie, jezeli masz tylko kilka syfkow to narazie bym odpuscil.....gwarantuje, ze po wakacjach bedziesz mial nowe i co, znowu czyszczenie? Automatyka aparatu przymyka przeslone bardziej kiedy naswietlasz na niebo i stad widoczne syfki, jezeli beda widoczne przy f8-f11 to juz problem, z doswiadczenia powiem Tobie, ze te przeslony do zdjec wakayjnych wystarcza....oczywiscie od f11 w dol kiedy trzeba, jednak powyzej f11 to juz raczej zdjec wakacyjno sportowych sie nie robi.