PDA

Zobacz pełną wersję : jak załadować profile kolorów z labu.

MichalakMariusz
22-04-2011, 00:28
Witam. Dręczy mnie jak załadować profile z labu aby na nich pracować ? Mam kilka profili; klikam prawym i dalej na zainstaluj profil. Czy zainstalowane w ten sposób profile powinienem widzieć gdzieś w PS3 i LR2.6 ??? czy tez szukam wiatru w polu ???proszę o pomoc ,bo szukam i szukam i nic znaleźć nie mogę jedynie na temat profili aparatu.

T&T
22-04-2011, 07:41
Profile powinny być w: Windows/System32/Spool/Drivers/Color i pewnie tam są. W Ps-ie włącz ustawienia próby i tam w rozwijanym oknie trzeba odszukać właściwy profil.

Raf 007
22-04-2011, 10:36
Potem wciskasz Ctrl + Y i PS symuluje Ci kolor labu na ekranie.
Obrabiasz by było jak trza i ja dalej daję "nadaj profil" czy jakoś tak i w takiej wersji zanoszę do labu.
Powodzenia życzę w tej nierównej walce.

Michal_C
22-04-2011, 10:46
Mariusz do poczytania do poduszki:
1) http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=50849

Jak znajdę jeszcze jeden wątek Czornyja to go też podeślę.

Pozdr

MichalakMariusz
22-04-2011, 15:00
Dzięki wielkie wszystkim ale chyba faktycznie to mordenga przez piekło. Do tej pory pracowałem bez grzebania w tych profilach, miałem jeden lab i bylem zadowolony bowiem zdjęcia były wierne temu co na ekranie- oczywiście nie w 100% ale gdzieś około. Pomyślałem ze mogę osiągnąć więcej ale jak widzę po przeczytaniu materiału z powyższego linka to raczej będzie trudne. Czy to nie jest czasami takie uszczęśliwianie się na siłę????? skoro otrzymanie wierności obrazu :monitor- odbitka jest tak nieprzewidywalne to skoro ktoś jest zadowolony z tego co otrzymuje z labu to czy powinien męczyć sobie tym głowę ??? Proszę o wypowiedz doświadczonych osób. Dzięki!

!AGresT
22-04-2011, 20:37
skoro ktoś jest zadowolony z tego co otrzymuje z labu to czy powinien męczyć sobie tym głowę ???

Nie.