Zobacz pełną wersję : 70-200 Sigma, Tamron i ich ceny
Witam,
Zastanawiam sie nad kupnem 70-200 i po przeczytaniu kilku watkow tutaj zdecydowalem sie na Tamrona poniewaz jest lzejszy i lepsza optyka (wg wielu testow). Zabralem sie za wyszukiwanie ofert i..... niespodzanka. Nowa Sigma 70-200 OS kosztuje u mnie 3200zl i tu zrodzil sie dylemat. Zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej kupic ta wlasnie Sigme i postrzelac nia przez miesiac badz dwa, sprawdzic czy mi jakosc odpowiada. Jesli nie bedzie odpowiadac, wymyslilem sobie, ze zawsze moge ja sprzedac w polsce i to moze nawet z zyskiem i wtedy kupic Tamrona. Oczywiscie jak jakosc bedzie ok to sobie zostawie......
co myslicie? da rade sprzedac taka Sigme po 3-4 miesiacach za okolo 3000zl ?
p.s. Tamron u mnie za 2000zl
Andrzejf
21-04-2011, 14:33
Witam,
co myslicie? da rade sprzedac taka Sigme po 3-4 miesiacach za okolo 3000zl ?
Chyba nie...
Wczoraj kupiłem nówkę za 2800.
Ale ceny :o ja bym zdecydowanie brał Sigme - ta nowa wersja wg testów i opinii jest całkiem niezła. Do tego stabilizacja - przydatny szpej.
Sprzedać pewnie za tyle da rady - tylko nie u Ciebie skoro tam po 3200 chodzą ;)
No i upewnij się, że to nie jest błąd na stronce, albo coś w tym stylu. Bo cena raczej pasuje do starej Macro II.
Andrzejf
21-04-2011, 14:40
Chyba nie...
Pomyłka.
Pisałem o wersji Macro II, a nie o OS.
Chyba nie...
Jesteś pewny że zapłaciłeś tyle za wersję z OS ?
cena na 100% za nowa wersje i to w wielu sklepach. Stara Sigma 70-200 Macro za okolo 2000zl chodzi...... a co do sprzedazy to myslalem o polsce bo w chinach maly rynek na uzywki jest.
SAINT- wiem ze testy nie sa miarodajne ale zazwyczaj opinie na dpreview potwierdzaly moje odczucia a tam ta nowa Sigma wyglada slabiutko wiec zaczalem kombinowac.....
problem w tym, zeby sprawdzic na swojej puszcze to musze jechac do jakiegos duzego miasta a to mi 2 dni zazwyczaj zajmuje :(
cz4rnuch
21-04-2011, 18:36
Również czytałem wiele o nowej sigmie i nie spotkałem się z opinią, że jest to słabe szkło. Myślę, że jeśli porównywać Tamiego to tylko do starszej wersji. Nowej bliżej do Nikkorów. Oczywiście to tylko wyczytane w sieci ale wykonanie, os, hsm, 3 lata gwarancji i świetna rozdzielczość to sporo jak na 3 tysie(u ciebie, w naszej szarej rzeczywistości gdzies 5500 zl).
Edit:
Jeżeli jednak mimo wszystko ją kupisz i bedzies chciał sprzedać za 3 paczki, to jestem pierwszy w kolejce :)
Dam taką odpowiedź... Za 3200 jestem 1 kupcem który pisze się na to szkiełko w Polsce jeśli będzie możliwe przetestowanie go do 100km od Wrocławia. Jak wszystko będzie ok pisze się nie na 90 a 100%
widze ze jest mozliwisc sprzedac bez straty wiec pewnie niedlugo kupie.
coach_lodz
22-04-2011, 08:31
Na targach w Łodzi przestrzelałem Sigmę z OS z moją D90 i stwierdzam że szkiełko jest rewelacyjne...
odskocze tematycznie od wlasnego watku ;)
znalazlem 100% crop z tej nowej sigmy..........nie jest zle
http://www.flickr.com/photos/44385477@N08/5426363355/in/photostream
a tu wiecej
http://www.flickr.com/photos/44385477@N08/
coach_lodz
23-04-2011, 08:01
pierwsza fota w moim poście z targów jest z tej sigmy : http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2361710&postcount=138