Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Justyna
przyżaluzjowe impresje.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://zieniu.pl/Files/1303379679.jpg)
co myślicie? nie za bardzo nasycony kolor?
kolorek spoczko i modelka też najjjs ;)
Hubert Adamczyk
21-04-2011, 12:23
Troszke w pomarańcz za bardzo wpada ale fajne jest fajne :)
krokus66
21-04-2011, 12:30
Nie mówię czy skóra ma naturalny kolor, wszak to jest zdjęcie artystyczne, mnie się podoba, jest inaczej. Podoba mi się ułożenie rąk i postaci modelki a szczególnie ciekawy efekt z żaluzjami.
Jakiekolwiek czepianie się tego zdjęcia było by moim zdaniem trochę nie na miejscu :)
sokrates
21-04-2011, 12:34
podoba się.
z kolorami niestety zawsze walczę i czuję że coś nie tak... tu mi się wydaje że jest właśnie zbyt dużo pomarańczu/czerwieni... a jak zdejmuję kolory, to znowu wychodzi za blade i nie ma tego ciekawego efektu 'grzejącego słoneczka' ... poproszę jakieś szkolenie z kolorów :)
Super! Bardzo mi się podoba ;)
brunnerius
21-04-2011, 21:57
kolory kolorami, kwestia wizji i zamysłu, za to zdjęcie jest boskie, naturalne, klimatyczne, miłe i smaczne.
TonyFalcon
21-04-2011, 22:00
Przychylę się do wypowiedzi przedmówców :D
Proszę pogratulować modelce urody ;)
....zdjęcie i zdjęcie... Modelka Śliczna :D
Ta tonacja choc rzeczywiście bardzo wyrazista to mnie nie przeszkadza.
Miło, ciepło. Modelka piękna. Można gdzieś zobaczyć jakieś inne kadry z jej udziałem?
innych kadrów jeszcze nie obrobiłem :)
innych kadrów jeszcze nie obrobiłem :)
Ale podzielisz się? ;)
kubalmar
22-04-2011, 19:20
Świetne!
cheyenne
22-04-2011, 22:25
Dobre
A.n.d.r.e.V
25-04-2011, 08:40
Bardzo dobre :)
Udane zdjęcie. Ale nawiążę do koloru. Wydaje mi się, że tutaj pomóc może dokładniejsza kontrola nie tyle barwy, co przede wszystkim świateł i cieni. Kontrastu każdej z osobna strefy - półcieni, świateł, cieni, półświateł itd. Dopiero wzmocniony i dokładnie oddany kontrast pomoże oddać właściwe nasycenie. Konkretnie dałeś tu mocne cienie, i dość mocne światła, natomiast środek zakresu jest zbyt jasny - przyciemniłbym go i sprawdził, czy to nie rozwiąże problemu. Dopiero potem jeszcze raz dostosowałbym odcień i nasycenie. Spróbuj zupełnie oddzielnie zrobić obróbkę w cz/b i uzyskać tam dobry efekt. Sprawdzić jak się ułożą kontrasty, co wyjdzie nijako. Być może po pierwsze wersja monochromatyczna okaże się ciekawsza, po drugie można sprawdzić wersję monochromatyczną, ale nie czarno-białą, a pomarańczowo-białą (lub inne zmieszanie kolorów świateł i cieni), po trzecie być może uda się wyciągnąć wnioski, jak dokładnie ustawić kontrast w aktualnej wersji kolorowej. Rozpisuję się, gdyż zdjęcie dobre i warto je dopracować tak, by sprawiało kompletną satysfakcję. :)
Michał Fąfrowicz
26-04-2011, 15:23
Potencjał jest. Kolor do poprawy albo spróbować w BW
Denwer77
26-04-2011, 21:45
podoba się kolorystycznie , a jeszcze bardziej podoba mi się modelka ;-)
RaV_Zory
27-04-2011, 15:46
Ładnie! Dawaj więcej z Tą modelką ;)
dareksad
28-04-2011, 21:34
Zdjęcie ociekające sex'em. Podoba mi się, modelka również.
na pierwszy rzut oka faktycznie za ciepło, ale przy dłuższym oglądaniu już pasuje, więc się podoba :) czekamy na więcej :)
sanderus
03-05-2011, 13:31
pomarancz moze byc ale za duzo jej,
poeksperymentuj: kontrasty/polcienie.
ladna modelina, pokaz ja cala :)
ja też próbowałbym w BW, poza tym spoko.
AgnieszkaC
04-05-2011, 11:42
Jestes fotografem i kazde ujecie powinno oddawac Twoje spojrzenie na fotografowany obiekt,ktory kazdy postrzega w inny sposob.Wydaje mi sie,ze kazda fotke mozna zrobic na tysiac innych sposobow i nie najwazniejsza jest kompozycja,ale wlasnie Twoje spojrzenie.Jesli taki efekt chciales osiagna i jestes zadowolony,to ok.Jesli nie,probuj dalej.
Mi osobiscie podoba sie niesamowicie :)