Zobacz pełną wersję : zielono- niebiesko:))
imonmati
21-04-2011, 01:39
A dziś mój najstarszy syn- nieststy jako model współpracujący- nie działa;)) Jedynie z ukrycia i to też do czasu kiedy nie zorientuje sie, ze poluje na niego z obiektywem:)) Jak zawsze- pod Waszą ocenę.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/moklop-2.jpg
źródło (http://i985.photobucket.com/albums/ae332/imonmati/moklop.jpg)
Motorniczy
21-04-2011, 02:26
Dobre ujecie chlopaka w naturalnej , przypadkowej , codziennej pozie :) W odpowiednim momencie nacisniete . Pozdro
Archibald
21-04-2011, 20:45
Podoba mi się kompozycja :) No bardzo fajnie :)
aikidudi
21-04-2011, 20:52
podoba sie, jakie szkiełko?
imonmati
22-04-2011, 13:19
Przyszłam podziękować Wam bardzo za komentarze i czas jaki poświęcacie, żeby do mnie zajrzeć:))
aikidudi- nikkor 85 1.8 :))
artur678
22-04-2011, 21:53
Kompozycja i plastyka - wyborne.
Dobre ujecie chlopaka w naturalnej , przypadkowej , codziennej pozie :) W odpowiednim momencie nacisniete . Pozdro
Dziecięco-albumowy pstryk. Nic więcej. Ani dobre ujęcie, ani naturalna poza, a codzienności wcale.
Bez urazy. Jedna noga, przygarbienie, przykurcz ramienia /oby nigdy, nikogo to nie spotkało!/.
W mocnym punkcie coś? żółtego. Pewnie, że dla mamy cenna fota, najcudowniejszego faceta - też mam takie zdjęcia.
Dla "obcego" - pstryk i to taki zwyczajny, niezbyt udany. Sądzę, iż w kolekcji foto swojego faceta masz setki zdjęć lepszych.
Motorniczy
22-04-2011, 22:53
Dziecięco-albumowy pstryk. Nic więcej. Ani dobre ujęcie, ani naturalna poza, a codzienności wcale.
Bez urazy. Jedna noga, przygarbienie, przykurcz ramienia /oby nigdy, nikogo to nie spotkało!/.
W mocnym punkcie coś? żółtego. Pewnie, że dla mamy cenna fota, najcudowniejszego faceta - też mam takie zdjęcia.
Dla "obcego" - pstryk i to taki zwyczajny, niezbyt udany. Sądzę, iż w kolekcji foto swojego faceta masz setki zdjęć lepszych.
Poza naturalna dla czlowieka , tutaj nie ma pitu , pitu z ustawianiem .Ludzie przybieraja rozne pozy i czasem az strach widziec siebie samego np. przed komputerem jak sie grabi itd :)
imonmati
23-04-2011, 01:14
Dziękuję jeszcze raz za komentarze:)
amirez- masz prawo do własnych opinii a każdy kto wrzuca zdjecia na forum jednoznacznie zgadza sie na to, że różne opinie na temat jego zdjeć będą się pojawiać. Każdy z nas widzi i patrzy inaczej i każdemu co innego się podoba- i to akurat dyskusji żadnej nie podlega. Niemniej jednak- bez względu na to co się komuś podoba a co nie- nie zamierzam wsadzać dziecka w kołnierz ortopedyczny, uświadamić go, że ma siedzieć prosto i najlepiej gapić sie w obiektyw z przyklejonym uśmiechem- a ja wtedy zrobię zdjęcie, szybciutko wcześniej ogarniajac jeszcze otoczenie, żeby przypadkiem żadne źdźbło trawy nie wlazło w kadr:)) Chyba dorosłam w swojej fotografii do tego, że te naturalne momenty są najlepsze i z tą myślą staram się naciskać spust migawki.