Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Malenstwo we snie...
fotoamatorka
19-04-2011, 21:13
Moje ulubione zdjęcie :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/4438/antosia.jpg)
Podoba mnie się za wyjatkiem napisu.
fotoamatorka
19-04-2011, 21:33
A ja bardzo lubie napisik.
Rodzicom na pewno się podoba :) Podpis bym sobie darował, myślę że nikt nie ukradnie Ci tego zdjęcia ;)
Zdjęcie cudowne ! Ten podpis jednak psuje odbiór . Wygląda przez to jak wieczko od bombonierki marki "GOPLANA" . Taki mały podpis/tytuł w rogu by wystarczył.
artur678
19-04-2011, 23:34
Bardzo ładne zdjęcie.
Stach2008
20-04-2011, 14:15
świetne zdjęcie, bez tego kwiatka tez byłoby super :)
bardzo fajne....ale bez kwiatka byłoby fajniej :)
logo przemilczę... ;)
Świetne. :-) Kolory, DoF i tekstura ręcznika idealne. :)
agatatoja
20-04-2011, 22:08
Słodkości ! do tego uwielbiam taką tonację.. podoba się.
To nie jest banalne zdjecie, jakich setki w tym dziale. Jest zdecydowanie z wyzszej ligi.
Ale dla mnie balansuje ono dosc niebezpiecznie na granicy pomiedzy dobrą fotografią a przesłodzonym kiczem.
A juz na pewno logo nie lezy po wlasciwej stronie wagi :-)
Przepiękne! Gratuluję! Kwiatek może i dosładza, ale przecież to jest najsłodsza istotka na świecie. Tak właśnie ma być. To się podoba przy takich maleństwach. Wy nieczuli maczo! :P :)
I nie słuchaj uwag o logo!! Nie wiem, czy to zazdrość czy coś takiego w niektórych siedzi, że swoich nie muszą zabezpieczać logo przed kradzieżą? Ludzie ... przecież to logo to na pewno świadoma decyzja, świadomie umieszczone, świadomie w takiej nie innej formie. Autorka nie chce poznać Waszej opinii o logo... Moim zdaniem też jest ciut za duże itepe, ale jak to się ma do zdjęcia w tym wypadku? Nie umiecie sobie wyobrazić, że logo tam nie ma? :) A kradzież zdjęć jest ostatnio bardzo powszechna. Nie jest groźna, ale mnie szlag trafia jak sobie ludzie wygrywają np. lokalne konkursiki czyimś zdjęciem, albo dzięki takim zdjęciom łapią klientów ...
fotoamatorka
22-04-2011, 01:48
Dziekuje serdecznie za opinie :)
Ja niestety nie umiem oprzec sie dawaniu logo i nie przeszkadza mi ino a juz na pewno nie boje sie kradzezy:)
Takie male zdjecie nikomu sie na nic nie przyda.Po prostu ubie logo na fotach :)
na duże tak, dobre zdjęcie...!
Jacenty Z.
27-04-2011, 22:45
I nie słuchaj uwag o logo!! Nie wiem, czy to zazdrość czy coś takiego w niektórych siedzi, że swoich nie muszą zabezpieczać logo przed kradzieżą?
Podejrzewam, że działa to jednak w trochę inny sposób. Niestety, smutna tendencja wśród części, zwłaszcza bardzo początkujących, fotoamatorów bywa taka, że działają na zasadzie "najpierw walnę sobie zarąbiście fajne logo, żeby było profesjonalnie, a potem może nauczę się robić zdjęcia". W skrajnym przypadku widziałem nawet zdjęcia, gdzie główny obiekt był zasłonięty podpisem autora (coś a la znak wodny, acz wykonanie dużo bardziej brutalne).
Oczywiście, mówię w odpowiedzi na poruszony temat - nie w odniesieniu do powyższego zdjęcia (reprezentującego sobą solidny poziom). Natomiast...
Autorka nie chce poznać Waszej opinii o logo... Moim zdaniem też jest ciut za duże itepe, ale jak to się ma do zdjęcia w tym wypadku?
Bardzo się ma, bo rywalizuje o uwagę z głównym elementem zdjęcia, którym jest maleńka dziewczynka. Bez tego logo, lub z podpisem odrobinę bardziej dyskretnym, głównym i jedynym tematem zdjęcia byłoby dziecko. Z dużym logo to już ryzykowne - bo zdjęcie wygląda jak reklama, skupiająca główną uwagę na Autorze i np. zachęcająca do korzystania z usług studia tegoż Autora. Stąd może bierze się ta "znieczulica" i stąd kontrowersje wokół logo.
Fakt faktem, bez tego logo pewnie w tym miejscu świeciłaby trochę pustka. Jednak z drugiej strony, czyż nie warto pamiętać, że jedną z cech, które wyróżniają prawdziwych mistrzów jest... skromność :)