PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia poklatkowa

Debocik
19-04-2011, 15:15
Witam, przymierzam się do zrobienia w wakacje filmu metodą poklatkową, niestety moje body, to Nikon D80, który nie posiada możliwości ustawienia, by wyzwalał migawkę co określony przez użytkownika okres czasu. W związku z tym mam dwa wyjścia - pierwsze - sterowanie za pomocą komputera - niestety raczej odpada. Druga opcja, wężyk spustowy. Mam na oku Pixel TC-252. Czy za jego pomocą będę mógł ustawić, co ile ma zostać wykonane zdjęcie? I czy go polecacie?

Pozdrawiam

cz4rnuch
26-04-2011, 12:56
.... mam dwa wyjścia - pierwsze - sterowanie za pomocą komputera - niestety raczej odpada. Druga opcja, wężyk spustowy. Mam na oku Pixel TC-252. Czy za jego pomocą będę mógł ustawić, co ile ma zostać wykonane zdjęcie? I czy go polecacie?

Panie, będzie działać pod warunkiem że z odpowiednią wtyczką. Masz też trzecie wyjście(a może i więcej): do D80 można znaleźć gripa z interwałometrem(delta robi lub robiła).

Debocik
26-04-2011, 16:49
Właśnie słyszałem o gripie, lecz cena dwa razy większa. Co prawda da mi dodatkowe zasoby energii, ale jednak wybiorę bardziej oszczędne rozwiązanie.